Ογκολογικό

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης είναι η μόνη ιδιωτική μονάδα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας προς τον ογκολογικό ασθενή, στη Βόρεια Ελλάδα.

Παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με Τεχνολογία αιχμής, ανάλογη των μεγάλων ογκολογικών κέντρων του εξωτερικού. Διαθέτει όλες τις εξειδικευμένες ογκολογικές ομάδες, και στελεχωμένες από διακεκριμένους επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Εφαρμόζει Διεθνή Ιατρικά Πρωτόκολλα θεραπειών, αντίστοιχα των μεγαλύτερων Ογκολογικών Κέντρων της Ευρώπης και της Αμερικής, με τα οποία επιστημονικά συνεργάζεται, ενώ διαθέτει Τμήμα Νέων Ογκολογικών Ερευνητικών Φαρμάκων με πολλές έρευνες σε εξέλιξη.

Το Ογκολογικό Κέντρο προσφέρει:

 • Ταχεία διάγνωση ακριβείας
 • Έγκυρη σταδιοποίηση
 • Ολιστική αντιμετώπιση μέσω συνεργασίας κορυφαίων επιστημόνων
 • (Ογκολογικό Συμβούλιο)
 • Συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης MD Anderson Cancer Center των ΗΠΑ
 • Εφαρμογή των νεότερων θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων
 • Ευρύ φάσμα θεραπευτικών μεθόδων - Καινοτόμες θεραπείες
 • Τήρηση των αυστηρότερων Διεθνών Πρωτοκόλλων Ποιότητας (ISO, TEMOS)

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μετά την πρώτη διαγνωστική εκτίμηση για την ύπαρξη ύποπτης μάζας ή όγκου, το Ιατρικό Διαβαλκανικό προσφέρει πληθώρα πρωτοποριακών, ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών για εξειδικευμένη διάγνωση με ό,τι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται διεθνώς. Για την αποφυγή διαγνωστικών χειρουργικών επεμβάσεων και για την ταχύτερη έναρξη της θεραπείας από τον ασθενή: βιοψία με την τεχνολογία Fusion για τον καρκίνο του προστάτη, ενδοσκοπικός υπέρηχος EUS για διάγνωση καρκίνου του πεπτικού και των πνευμόνων, ενδοβρογχική υπερηχογραφία (EBUS–TBNA) για διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου του πνεύμονα, χολαγγειοσκόπηση για διάγνωση ύποπτων μαζών, κ.α.

Το Ογκολογικό Κέντρο εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις από άκρως εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ογκολογικών υποειδικοτήτων, με στόχο την ίαση του ασθενούς.

Η ολιστική αντιμετώπιση (Multidisciplinary medicine) αποτελεί το διεθνές πρότυπο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του ογκολογικού ασθενούς. Η σφαιρική – ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς επιτυγχάνεται μέσα από τη στενή συνεργασία πολλών ειδικοτήτων και τμημάτων. 

Ογκολογικό συμβούλιο

Το Ογκολογικό Συμβούλιο είναι το βασικό όργανο λήψης θεραπευτικών αποφάσεων για κάθε ογκολογικό ασθενή. Εξασφαλίζει τη βέλτιστη ογκολογική αντιμετώπιση, μέσω Ογκολογικών Επιτροπών ανά ζωτικό όργανο, για τη λήψη ορθών θεραπευτικών αποφάσεων. Ο ασθενής μπορεί να ζητήσει τη σύγκλιση του Ογκολογικού Συμβουλίου, ο φάκελός του παρουσιάζεται από το θεράποντα ιατρό και τα πορίσματα του Συμβουλίου αποτελούν αναπόσπαστο δεδομένο του ιατρικού φακέλου, στον οποίο ο ασθενής έχει συνεχή πρόσβαση.

Συμμετέχουν κατά περίπτωση:

Χειρουργοί, Ογκολόγοι, Ακτινολόγοι, Aκτινοθεραπευτές, Παθολογοανατόμοι, Κυτταρολόγοι, Γενετιστές, Ψυχολόγοι κ.α.

Τμήματα   

Παθολογική και Αιματολογική Ογκολογία

Διακεκριμένοι Επιστήμονες με εκπαίδευση και καριέρα σε κορυφαία Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία της Ευρώπης και Αμερικής, εφαρμόζουν τα νεότερα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα. Δείτε ενδεικτικές θεραπείες: 

Χειρουργική Ογκολογία

Διενεργούνται όλα τα είδη των χειρουργικών επεμβάσεων από τις ελάχιστα επεμβατικές (ενδοσκοπικές), μέχρι τις πλέον σύνθετες, καθώς και επεμβάσεις με τη χρήση του Robot Da Vinci Si HD. Το Τμήμα διαθέτει άκρως εξειδικευμένους και έμπειρους ογκολόγους χειρουργούς για συγκεκριμένα ζωτικά όργανα.

Αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο της συνδυαστικής μεθόδου χειρουργικής αφαίρεσης με ταυτόχρονη, εντός χειρουργείου, τοπικο-περιοχική χημειοθεραπεία HIPEC σε ασθενείς με περιτοναϊκή καρκινωμάτωση. Δείτε τις χειρουργικές εξειδικεύσεις:

Κέντρο Μαστού και Χειρουργική Μαστού

Στο νοσοκομείο λειτουργεί εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού με όλες τις ειδικότητες ιατρών που αφορούν τη θεραπεία παθήσεων του μαστού. Επίσης, συνεργάζεται με εξειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού,  με πολύ μεγάλη χειρουργική εμπειρία.

Aκτινοθεραπευτική Ογκολογία

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί το μόνο οργανωμένο ιδιωτικό Τμήμα Ακτινοθεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο διαθέτει τον πλέον σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό για την εφαρμογή των νεότερων τεχνικών εξωτερικής και ενδοϊστικής ακτινοθεραπείας. Δείτε τις νεότερες τεχνικές και γιατί το Τμήμα Ακτινοθεραπείας πρωτοπορεί

Επεμβατική Ακτινολογία – Ογκολογία

Το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας εφαρμόζει πρωτοπόρες τεχνικές, διαθέτει τεράστια εμπειρία, υψηλό επιστημονικό κύρος διεθνώς και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Διενεργούνται διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις διαδερμικής παρακέντησης υπό άμεσο ακτινοσκοπικό έλεγχο και ενδαρτηριακές θεραπείες υπό τον ψηφιακό αγγειογράφο και οι δύο, με τοπική αναισθησία.

Πυρηνική Ιατρική

Λειτουργεί ολοκληρωμένο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής με in vivo και in vitro διαγνωστικό και θεραπευτικό, μοναδικό στον ιδιωτικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα. Το θεραπευτικό τμήμα ανοιχτών πηγών ( Ι-131)  για τη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Επίσης, εφαρμόζει ειδικές ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου από οστικές μεταστάσεις. Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρει:

Παθολογοανατομικό

Πιστοποιημένος εξοπλισμός τελευταίας γενεάς και διαγνωστικά πρωτόκολλα καταγραφής αποτελεσμάτων που ορίζει το College of American Pathologists. Δείτε γιατί υπερέχει:

Ιατρικές ειδικότητες

Το Ογκολογικό Κέντρο είναι στελεχωμένες από κορυφαίους & εξειδικευμένους ιατρούς με μεγάλη εμπειρία σε ογκολογικούς ασθενείς, ακολουθώντας τη βέλτιστη ογκολογική διατομεακή στρατηγική:

Συγκεκριμένα, συνεργάζονται οι εξής ειδικότητες:

 • Παθολογικός Τομέας

Ογκολόγοι Παθολόγοι, Αιματολόγοι, Πνευμονολόγοι, Γαστρεντερολόγοι,  Ενδοκρινολόγοι, Δερματολόγοι

 • Χειρουργικός Τομέας

Χειρουργοί Ογκολόγοι, Γυναικολόγοι Ογκολόγοι, Νευροχειρουργοί, Θωρακοχειρουργοί, Ουρολόγοι, Ορθοπεδικοί, Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί, Ωτορινολαρυγγολόγοι, Πλαστικοί Χειρουργοί

 • Ακτινολογικός Τομέας

Ακτινοδιαγνώστες, Επεμβατικοί Ακτινολόγοι, Επεμβατικοί Ογκολόγοι

 • Ακτινοθεραπευτικός Τομέας

Ακτινοθεραπευτές, Ακτινοφυσικοί

 • Εργαστηριακός Τομέας

Ακτινολόγοι, Πυρηνικοί ιατροί, Κυτταρολόγοι, Παθολογοανατόμοι

 • Ειδικότητες Υποστήριξης - Αποκατάστασης

Πλαστικοί Χειρουργοί, Αναισθησιολόγοι, Φυσίατροι - Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγοι κ.α

Εξοπλισμός

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, τόσο στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα όσο και στα εξειδικευμένα Τμήματα του Ογκολογικού Κέντρου για την ασφαλή πρόληψη, την ακριβή διάγνωση, την ορθή σταδιοποίηση και τη βέλτιστη παρακολούθηση του ογκολογικού ασθενούς, χωρίς απώλεια χρόνου και καταπόνηση.

Ακτινολογικό/ Υπέρηχοι: Διάγνωση & θεραπεία ογκολογικών ασθενών

 • Αξονικός τομογράφος SOMATOM  (128 τομες/sec)
 • Μαγνητικός Τομογράφος 3 TESLA
 • Υπέρηχοι
 • Υπερηχοτομογράφος μαστών
 • Ψηφιακός Μαστογράφος
 • Ψηφιακός αγγειογράφος

Εξειδικευμένος εξοπλισμός Τμημάτων για ογκολογικούς ασθενείς  

 • Συστήματα Γραμμικών Eπιταχυντών - Ακτινοθεραπευτικό
 • Σύστημα Ρομποτικής χειρουργικής da Vinci Si HD - Χειρουργικό
 • Ενδοσκοπικοί Πύργοι  - Εξειδικευμένες Εξετάσεις Τμημάτων

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης είναι η μόνη ιδιωτική μονάδα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας προς τον ογκολογικό ασθενή, στη Βόρεια Ελλάδα. Παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με Τεχνολογία αιχμής, ανάλογη των μεγάλων ογκολογικών κέντρων του εξωτερικού. Διαθέτει Ογκολογικό Συμβούλιο κύρους και τους πλέον εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές θεραπείες από εξειδικευμένες ομάδες ιατρών και για τους πλέον δύσκολους όγκους. Είναι το μόνο Νοσηλευτήριο στη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει ρομποτικό σύστημα Da Vinci Si HD, στη Χειρουργική Ουρολογία, Γενική Χειρουργική και Γυναικολογία.

Εφαρμόζει τα πιο σύγχρονα Πρωτόκολλα ογκολογικών θεραπειών, με αποτελέσματα αντίστοιχα των μεγαλύτερων Ογκολογικών Κέντρων διεθνώς, με τα οποία επιστημονικά συνεργάζεται. Παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υποσχόμενα φάρμακα, πριν από την έναρξη κυκλοφορίας τους.

Διαθέτει το μόνο οργανωμένο ιδιωτικό τμήμα Ακτινοθεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες τεχνικές της Ακτινοθεραπείας (IMRT, VMAT) και το μεγαλύτερο ιδιωτικό θεραπευτικό τμήμα Ανοιχτών Πηγών ( Ι-131) στην Ελλάδα.

Διαθέτει το πλέον έμπειρο και διακεκριμένο διεθνώς, τμήμα Επεμβατική Ακτινολογίας - Ογκολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ