Ιστορική αναδρομή

Ιστορική Αναδρομή

 • 1984

  Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος ιδρύει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι με τρεις στόχους:

  1) «Κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία»

  2) «Οι πόρτες του Ιατρικού να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων»

  3) «Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» - συνάντηση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προδιαγραφών με ιατρική τεχνολογία αιχμής.

 • 1985

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ο 1ος στεφανιογράφος με ψηφιακό αγγειογράφο και αγγειοσπινθηρογράφο (scanner) στην Ελλάδα. 

 • 1987

  Δημιουργείται το 1ο εργαστήριο νοσοκομειακών σπουδών «Nursing Care», με την επιστημονική διεύθυνση του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού, αείμνηστου Γεωργίου Μερίκα.

  Δημιουργείται ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα, το Κέντρο Πόνου, για την ανακούφιση των βαρέως πασχόντων. 

 • 1989

  Ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, πιστός στο όραμά του να ανατρέψει το κύμα εκροής των Ελλήνων στο εξωτερικό, στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 περνά ένα ακόμη «βήμα μπροστά», με τη λειτουργία ιδιωτικής νοσηλευτικής πτέρυγας και υπηρεσίας άμεσης ιατρικής βοήθειας με ιδιόκτητα ασθενοφόρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της τότε ΕΣΣΔ, στο μεγαλύτερο κρατικό Νοσοκομείο της Μόσχας. 

 • 1990

  Παρουσία των Υπουργών Υγείας της Ελλάδας και της Ρωσίας, και της πανευρωπαϊκής ένωσης ιδιωτικής περίθαλψης, εγκαινιάζεται το Ιατρικό Κέντρο Μόσχας. 

 • 1991

  Ιδρύεται το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου

  Εισαγωγή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

  Θεμελιώνεται στην Κόρινθο, το1ο εργοστάσιο στη χώρα μας και 5ο σε όλη την Ευρώπη, παραγωγής χειρουργικών εργαλείων.

 • 1992

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αντιμετωπίζει με επιτυχία περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, που μέχρι τότε η θεραπεία τους αποκλειόταν στην Ελλάδα. 

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζεται ένα πλήρες Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, η εξειδικευμένη Κλινική Laser και το Κέντρο Αναφοράς Αλλεργικών Παθήσεων. 

  Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αθήνας και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης, ξεκινά έρευνα για την ανάπτυξη διατάξεων για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη ρομποτικών επεμβατικών συστημάτων.

 • 1993

  Πραγματοποιείται η 1η στην Ελλάδα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, με ανθρώπινη βαλβίδα (ομοιομόσχευμα) αντί μηχανικής ή βιολογικής, σε άνδρα 47 ετών.

  Ομάδα καρδιοχειρουργών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ξεκινά συνεργασία για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Harefield), με επικεφαλής το Σερ Μαγκντί Γιακούμπ. 

 • 1994

  Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του διεθνούς φήμης νοσοκομειακού συγκροτήματος Methodist Hospital του Χιούστον, στο Τέξας.

  Συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bicetre του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Pierre Lasjaunnias.

  Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εφαρμοσμένης Έρευνας στην παιδοχειρουργική, το Ιατρικό Κέντρο Aθηνών λαμβάνει μέρος και εκπονεί προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και μετεκπαίδευσης.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η τρισδιάστατη μαγνητική αγγειογραφία.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα μία νέα μέθοδος μεταμόσχευσης κερατοειδούς.

  Ξεκινά η λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής.

 • 1995

  Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών, των Methodist Hospitals και της General Electric.

  Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με 20μελή ομάδα εξειδικευμένων ιατρών επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας για περίθαλψη ασθενών και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αναθέτει μελέτη οργάνωσης του Παλαιστινιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης, στο Ιατρικό Αθηνών.

   

 • 1996

  Θεμελιώνεται, σε οικόπεδο έκτασης 90 στρεμμάτων, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης – το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, 40.000 στεγασμένων τ.μ.

  Αρχίζει η υλοποίηση ενός δικτύου πολυδύναμων διαγνωστικών κέντρων στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, στο Βελιγράδι και στα Σκόπια.

  Η καρδιοχειρουργική ομάδα, για 1 φορά στην Ελλάδα, εισάγει τη νέα επαναστατική μέθοδο «Διαμυοκαρδιακού by pass με Laser». 

 • 1997

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Ιατρικού Ψυχικού (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στα Βαλκάνια, ιδρύοντας το MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται με επιτυχία, για 1η φορά παγκοσμίως, ενδοκρανιακό by pass σε σπάνιο ανεύρυσμα.

 • 1998

  Το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Ένα μικρό θαύμα, η επανασυγκόλληση χεριού, πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 • 1999

  Ο 1ος πολυτομικός αξονικός τομογράφος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στον κόσμο εγκαθίσταται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Πρωτιά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με την επιτυχή αποκατάσταση καρκίνου στη γναθοπροσωπική χώρα.

 • 2000

  Εγκαινιάζεται από το Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη. Το Imperial College του Λονδίνου το χαρακτηρίζει ως «το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης».

  Βραβείο «Υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται για δεύτερη φορά στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως από το περιοδικό FORBES.

  Πραγματοποιούνται για 1η φορά, στην Ελλάδα, επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής, με τη χρήση υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρουργού.

  Ο Όμιλος Ιατρικούη Αθηνών είναι η 1 ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES Substantial 200.

 • 2001

  Για τρίτη φορά, το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Ιατρικού Π. Φαλήρου.

  Πραγματοποιούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις για τη θεραπεία του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου κατατάσσει το διαγνωστικό κέντρο MEDSANA μεταξύ των 10 κορυφαίων ξένων επιχειρήσεων της Ρουμανίας.

  Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράφει, στο Λονδίνο, συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της βρετανικής εταιρίας Operations Abroad Ltd, για τη νοσηλεία Βρετανών ασθενών.

 • 2002

  Ιδρύεται το Ιατρικό Δάφνης, το μοναδικό, εξειδικευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο νεφρολογικό κέντρο στην Ελλάδα.

  Στις «200 Best Small Companies» σε όλο τον κόσμο κατατάσσεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών από το περιοδικό FORBES.

  Πρωτοποριακή μεταμόσχευση ανθρώπινου αγγείου.

  Πραγματοποιείται η καινοτόμος αναίμακτη μέθοδος σπονδυλοπλαστικής.

 • 2003

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης η 1η στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης σπληνός και χοληδόχου κύστης σε 10χρονο παιδί, με ενδοσκοπική λαπαροσκοπική τεχνική.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η μέθοδος της ηπατεκτομής με τη χρήση ραδιοκυμάτων (RF).

  Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει, ως 1οιδιωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύει καρδιακό βηματοδότη, το Τμήμα Καρδιακών Αρρυθμιών Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα η «εγχείριση DOR», μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από βαρύτατη ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

  Μέσω του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, δωρεά εξοπλισμού και πραγματοποιήση επίδειξης νέων χειρουργικών τεχνικών, από ομάδα χειρουργών του Ομίλου, στο Κλινικό Κέντρο Σερβίας.

  Ξεκινά να εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η τεχνική «Excimer Laser», μία νέα μέθοδος θεραπείας των αποφραγμένων περιφερειακών αγγείων με τη χρήση laser.

 • 2004

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κρίνεται, από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ως ο καταλληλότερος Ιατρικός Οργανισμός στην Ελλάδα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

 • 2005

  Εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο MEDSANA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται ανάμεσα στις «Hot 100» εισηγμένες εταιρίες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από το περιοδικό European Business Magazine.

  Ο Όμιλος συγκαταλέγεται στον κατάλογο «Superbrands», ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

 • 2006

  Εγκαθίσταται το 1ο, στη χώρα, υπερσύγχρονο, ρομποτικό, λαπαροσκοπικό, χειρουργικό σύστημα Da Vinci και πραγματοποιείται η 1η ρομποτική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

  Εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla της Siemens, τύπου Avanto Tim.

 • 2007

  Ιδρύεται το Ιατρικό Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

  Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προμηθεύεται την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT.

  Εγκαθίσταται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης το κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens, ο Αξονικός Τομογράφος SOMATOM De nition.

 • 2008

  Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, MEDSANA, εγκαινιάζει το τρίτο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η 1η λαπαροσκοπική ηπατεκτομή.

  Επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών καταφέρνουν να δημιουργήσουν νέα ουροδόχο κύστη.

  Πραγματοποιείται, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η 1η διακολπική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή στην Ελλάδα, με χρήση μη εύκαμπτων λαπαροσκοπικών εργαλείων.

 • 2009

  Ξεκινά η λειτουργία της ΓΑΙΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακηρύσσεται ως η εταιρεία με την καλύτερη φήμη στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ως η πέμπτη εταιρεία με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή έρευνα GLOBAL PULSE 2009.

  Πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών χειρουργική αφαίρεση ημισπονδύλου στη βάση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σε βρέφος μόλις δύο ετών και τριών μηνών.

  Το Τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής εφαρμόζει με επιτυχία πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας.

  Πραγματοποιούνται στη Γενική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική πρωτοποριακές επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής σε παιδιά.

 • 2010

  Συνεργασία ΓΑΙΑ Μαιευτικής – Γυναικολογικής με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου, το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική.

  Ξεκινά η λειτουργία του νέου συστήματος Da Vinci Si HD που δίνει τη δυνατότητα, να πραγματοποιηθεί η 1η Διαστοματική Ρομποτική Επέμβαση (T.O.R.S.) στην Ελλάδα.

  Πραγματοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, η 1η, στην Ελλάδα, ρομποτική νεφρεκτομή σε επτάχρονο παιδί.

 • 2011

  Το τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής πιστοποιείται ως Eπίσημο Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετωπίσεως τραυμάτων του Άνω Άκρου (Official European Hand Trauma Center) από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού (Federation of European Societies For Surgery Of the Hand).

  Οι πρώτοι πολυτραυματίες από τη Λιβύη μεταφέρονται και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ομίλου, με τον τελικό αριθμό τους να ξεπερνά τους 3500.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά διεθνώς η ρομποτική χειρουργική δια μίας τομής σε 3 διεθνή κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. (Μεταξύ άλλων: διεθνείς πρωτίες σε υστερεκτομή, αφαίρεση ενδομητριωσικών κύστεων ωοθηκών και αφαίρεση περικαρδιακής κύστης).

 • 2012

  Ξεκινά η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Massachusetts General Hospital (M.G.H).

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

 • 2013

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λαμβάνουν πιστοποίηση TEMOS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών».

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μιάς μικρής τομής, σε εγκυμονούσα 6 μηνών.

  Η Κλινική Γενικής Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πιστοποιείται ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO)

 • 2014

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική Γυναικολογική , το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς «Best Hospitals Worldwide 2014».

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λαμβάνει επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο «Excellence in Medical Tourism» (Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό) από τον Οργανισμό Temos International.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς ιατρικούς φορείς της χώρας, εγκαινιάζει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (66 μόρια «credits – EACCME» Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο).

  Το Δίκτυο συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων και Ιατρών που διαθέτει στην επαρχία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο αντίστοιχο δίκτυο στην Ελλάδα, φτάνοντας να αριθμεί πάνω από 350 Διαγνωστικά Κέντρα και 2.500 συνεργαζόμενους ιατρούς.

  Πραγματοποιείτε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής.

 • 2015

  Υπογράφεται το Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center.

  Εγκαινιάζεται το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Ευεξίας και Μακροζωίας στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου.

  Ξεκινά η λειτουργία του Εξειδικευμένου Ιατρείου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων (Athens Heart Center).

  Ανακοινώνεται η λειτουργία του 1ου Εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα και του νέου εξειδικευμένου τμήματος Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού.

  1η διεθνώς ρομποτική αποκατάσταση σύνδρομου κοιλιακών προσαγωγών αθλητών (sportsman’s hernia).

  Πραγματοποιείται η 1η ρομποτική ουρολογική επέμβαση μίας οπής (single site) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εφαρμόζονται οι 1ες επιτυχημένες επεμβάσεις στην Ελλάδα για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής με το νεώτερο σύστημα κρυοπηξίας 3ης γενιάς.

  Εγκαινιάζεται το 1ο ιδιωτικό Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα.

  Για 1η φορά πραγματοποιούνται επεμβάσεις με την πρωτοποριακή μέθοδο της Λαπαροσκοπικής Διορθικής Ολικής Εκτομής του Μεσοορθού taTME (TRANSANAL TOTAL MESORECTAL EXCISION) για τη θεραπεία του καρκίνου του ορθού.

  Πραγματοποιείται ολική επισκευή σφιγκτήρων και ανακατασκευή πυελικού εδάφους για 1η φορά.

  Η 1η στην Ελλάδα εμφύτευση του πρωτοπόρου πλήρως υποδόριου απινιδωτικού συστήματος σε άτομο με κληρονομούμενο νόσημα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 • 2016

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή τεχνική NeuroSAFE σε επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής, στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών.

  Η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ανακηρύσσεται πλήρες μέλος του «Breast Centers Network».  

  Η 1η Μονάδα Πνευμονικής Υπέρτασης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ξεκινά τη λειτουργία της στο Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center» του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται  επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, η πρωτοποριακή αναίμακτη μέθοδος μέτρησης του σακχάρου.

  Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 • 2016

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)»

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η χειρουργική μέθοδος της διασφιγκτηριακής εκτομής του ορθού χωρίς παρά φύση έδρα. 

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, επιλέγεται από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία (FIMS), ως συνεργαζόμενο Αθλητιατρικό Κέντρο της FIMS, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές της.

  Το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ιατρικού Ψυχικού πιστοποιείται για το σύνολο των προσφερόμενων ποιοτικών υπηρεσιών, από την Ομάδα Euro Flow του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αιματολογίας - Ογκολογίας (ESLHO).

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους Φούρνους Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας».

 • 2016

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά τις περισσότερες διακρίσεις στα Healthcare Business Awards, με συνολικά 5 χρυσά βραβεία.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών παρουσίασαν τη νέα υπερσύγχρονη κλινική Μedsana - Genesis Athens, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε την 1η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας.

 • 2017

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών,  αποτελεί την μοναδική Ελληνική συμμετοχή στο 7ο  Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού (7th HTI Conference) που πραγματοποιήθηκε στην  Κροατία. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέσπασε 6 χρυσά βραβεία στο 'Healthcare Business Awards'.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακοινώνει τη χορηγική του στήριξη στο νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ.).

  Επίσημη πρεμιέρα κάνει το  «ΙΑΤΡΙΚΟ TV», το τηλεοπτικό κανάλι του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. 

 • 2017

  Παρουσιάζεται στον ομογένεια της Νέα Υόρκης το πρόγραμμα «Υγεία στην Πατρίδα» για εξασφάλιση της υγείας των μελών της ομογένειας όταν εκείνοι επισκέπτονται την πατρίδα. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά την ανώτατη διάκριση στη διοργάνωση των Corporate Superbrands Greece 2016.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Ιατρικού Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομειακό πάροχο στην Ευρώπη που συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION».

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πραγματοποιεί πρωτοποριακό σεμινάριο σε Pre - med φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω της ΑΧΕΠΑ (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση) στο πλαίσιο του Προγράμματος Atlantis. 

  Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εξοπλίζεται με το νέο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό της Fujifilm, ELUXEO™.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται με επιτυχία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ρομποτική ηπατεκτομή.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη διεγχειρητική κατάλυση πνευμονικών φλεβών με χρήση Cryoballoon.

 • 2018

  Για 1η φορά στην Ελλάδα, διενεργείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, επέμβαση ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής, σε μεσήλικα άνδρα με σύνδρομο πολλαπλών όγκων και στους δύο νεφρούς. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέσπασε το 1ο Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων από τους αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week. 

  Πραγματοποιείται, για 1η φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή, σε ασθενή 70 ετών.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, εντάσσοντας τη νήσο Σαμοθράκη, και επεκτείνοντας παράλληλα τις υπάρχουσες παροχές στα χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας. 

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία ενδοσκοπικής αφαίρεσης μοσχευμάτων για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς, με τη χρήση του πιο εξελιγμένου συστήματος Maquet Haemopro 2©.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα Healthcare Business Awards, απέσπασε 7 βραβεία (4 Gold & 3 Silver) που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική του αριστεία. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε στις κατηγορίες «Επενδυτική Δραστηριότητα» (Gold), «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού» (Gold), «Κοινωνική Ευαισθησία» (Gold), «Συμβολή στην Απασχόληση» (Silver), «Δράση για Πρόληψη

  Έγκαιρη Διάγνωση» (Silver) και «Περιβαλλοντική Ευαισθησία» (Silver). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, βραβεύθηκε με το Gold Βραβείο Επιχειρηματικότητας και Προσφοράς 2018.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμμετείχε ως «Πλατινένιος Χορηγός» του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 που διοργανώθηκε από το Global Healthcare Resources.

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έλαβε, πρώτο στην Ευρώπη, μεταξύ των γενικών κλινικών, πιστοποίηση διάρκειας τριών ετών, από το Διεθνή Οργανισμό Global Healthcare Accreditation (GHA), για την αριστεία του στην παροχή υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού.

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι η 1η κλινική της Βορείου Ελλάδος, που λαμβάνει την πιστοποίηση του Διεθνούς Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015. 

  Διενεργήθηκε με επιτυχία το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

 • 2019

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε
       ⦁   στην προμήθεια του πιο σύγχρονου συστήματος Ρομποτικής χειρουργικής, da Vinci Xi HD, έκδοση 2019.
       ⦁   στην προμήθεια του Ρομποτικού Συστήματος Focal One® HIFU (Ηigh-intensity Focused Ultrasound) και αποτελεί, πλέον, το μοναδικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διαθέτει αυτήν την τεχνολογία.
       ⦁   στην προμήθεια του νέου Μαγνητικού Τομογράφου GE ARCHITECT 3 Tesla

  Εγκαινίαστηκε το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare.

  Εγκαινίασε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης (ΙΔΘ) τη FIVI, τη νέα, υπερσύγχρονη και μεγαλύτερη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σε συνεργασία με τη Vodafone και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, παρουσίασαν το «επόμενο» βήμα στην ήδη διαδεδομένη ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του αναβαθμισμένου δικτύου 5G της Vodafone.

 • 2020

  Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το τριετές ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», στο οποίο ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ήταν ο μοναδικός ιδιωτικός κλινικός πάροχος Υγείας που συμμετείχε Πανευρωπαϊκά. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παραχώρησε δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παράλληλα,  διέθεσε 52 κλίνες  του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης για non Covid-19 περιστατικά, ενώ απέστειλε Διεπιστημονική Ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των Νοσοκομείων του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα.

  Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών & το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, προσέφεραν στο επιβατικό κοινό, αλλά και στην κοινότητα εργαζομένων του αεροδρομίου, τη δυνατότητα διαγνωστικού ελέγχου, Μοριακής Ανίχνευσης (rRT-PCR).

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης δημιούργησε ειδική μονάδα λήψης δειγμάτων εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία». Όλοι οι αφικνούμενοι και/ή αναχωρούντες επιβάτες αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της υπηρεσίας.

  Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «FIVI», του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

  Εγκαταστάθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το πρώτο στην Ελλάδα, πρωτοποριακό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης CAD EYE της FUJIFILM.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέσπασε τη Gold διάκριση, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη CR Index 2020-2021.

  Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο απονεμήθηκε το υψηλού συμβολισμού «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δίδεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά στις ιατρικές εξελίξεις, εισάγοντας στο φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων του θώρακα, τη ρομποτική θωρακοχειρουργική με το σύστημα da Vinci.

 • 2021

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην εγκατάσταση του πρώτου ελληνικού φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων AC Pillar διπλής φόρτισης, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ανέλαβε  «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» (Official Medical Partner) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Gold Διάκριση, ως Top Performing ESG Company, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη CR Index 2021-2022.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Χρυσός αναδεικνύεται «Χρυσός Πρωταγωνιστής» για τη Δεκαετία 2010-2020, στον κλάδο των Ιατρικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των Βραβείων-Θεσμός «Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

  Η «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΑΕ» συμμετέχει, στον νέο δείκτη «ATHEX ESG» του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέφερε δωρεάν παροχές για πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές, πληρώματα των πτητικών μέσων, και τους συμπολίτες μας, καθώς και την παροχή 3 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων προς ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ για επείγουσα μεταφορά των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

  Εγκαινιάζεται το προξενείο του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη το οποίο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός του «Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης».

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ο προχώρησε στην προμήθεια Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου Υψηλού πεδίου 1.0 Τ. της PHILIPS, το οποίο εγκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο Διαγνωστικό Κέντρο – Πολυϊατρείο του Νομού, τη Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε., τον επίσημο συνεργάτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες.

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η Vitex A.E., δύο καινοτόμες Ελληνικές Εταιρίες προχωρούν σε μία νέα συνεργασία με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 μέσω των βαμμένων επιφανειών.

  Ο Όμιλος Βιοϊατρικής και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, προχωρήσαν στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την παροχή στον Έλληνα πολίτη καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη μεταβίβαση του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας του μαιευτικού - γυναικολογικού τμήματος με το διακριτικό τίτλο «ΓΑΙΑ» στο «ΙΑΣΩ ΑΕ».

 • 2022

  Διενεργήθηκε πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και υψηλού ρίσκου επέμβαση στο ήπαρ, από την ομάδα του Τμήματος Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Το Athens Heart Center του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι πλέον το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα, και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη και Αμερική που έχει επιλεχθεί και διαθέτει το σύνολο των νέων τεχνολογιών αναφορικά με την κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής (χρήση συστήματος παλμικών κυμάτων αλλά και «μπαλονιών» θερμικής ενέργειας που συνδέονται με την ηλεκτροανατομική χαρτογράφηση).

  Ως Κέντρο Αριστείας πιστοποιήθηκε το «Κέντρο Σύνθετων Κηλών και Ανακατασκευής Κοιλιακών Τοιχωμάτων»  του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Πρόκειται για  μια διεθνή διάκριση την οποία έχουν λάβει ελάχιστα Νοσοκομεία παγκοσμίως.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Gold Διάκριση ως Top Performing ESG Company, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη  CR Index 2021-2022.

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε την πρωτοποριακή μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης, κατά του καρκίνου του πνεύμονα, με αξονική τομογραφία χαμηλής ακτινοβολίας (Low Dose CT).

  Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο επεμβάσεις για την αμιγώς διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. 

 • 2023

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύτηκε το νέο, προηγμένο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συµµετείχε στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας ITIC Global 2023, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη. 

  Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, που έλαβε χώρα στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (15-17 Σεπτεμβρίου 2023), το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Επιστημονικής Εταιρείας CRSA, σε μία ειδική τελετή, ανέδειξαν στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA τον Δρ Κωνσταντίνο Μ. Κωνσταντινίδη.

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι ο νέος, διαπιστευμένος πάροχος υπηρεσιών υγείας για την International Assistance Group (IAG).

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενός από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και μέλος της Galileo Global Education.

  Ανθρωπιστική βοήθεια στην Καρδίτσα απέστειλε ο Όμιλος Ιατρικού, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες.

  Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP) και ένα μεταβατικό βήμα προόδου στην συνεργασία των χωρών στον τομέα της υγείας. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί για μια ακόμη χρονιά τον «Επίσημο Ιατρικό Υποστηρικτή» (Official Medical Partner) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

  Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του ερευνητικού προγράμματος Τρισδιάστατης Απεικονιστικής Εξέτασης μουμιών της Αιγυπτιακής Συλλογής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 

  Η  «Κλινική Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών»  του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Αριστείας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ απέστειλαν 10 παλέτες με υγειονομικό υλικό στις πληγείσες, από τον καταστροφικό σεισμό, περιοχές της Συρίας,

  Εγκαίνια της μοναδικής Ρομποτικής Υβριδικής χειρουργικής αίθουσας “Υπερίων” και τριών πρωτοποριακών, ψηφιακών, χειρουργικών αιθουσών με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης - "Καινοτομία με επίκεντρο την υγεία”.

 • 2024

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοπραξίας (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών 70%, Βιοιατρική 30%) για το Ελληνικό ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με τη θυγατρική της Lamda Development, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού Healthcare Park εντός της ανάπτυξης του Ελληνικού.

  Σύναψη διεθνούς συμφωνίας ενώνοντας δυνάμεις με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο κορυφαίων ιδρυμάτων.

  Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Δρ. Μουσταφά Μαντμπουλί στο Κάϊρο σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, μεταξύ του Ομίλου και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

  Εγκαταστάθηκε το πρώτο, στη Βόρεια Ελλάδα, υπερσύγχρονο ακτινοχειρουργικό σύστημα EDGE της εταιρείας Varian για στερεοταξία, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Διατέθηκε δωρεάν υπερσύγχρονο διαγνωστικό μηχάνημα για τον εξοπλισμό των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί πλέον την πρώτη επιχείρηση-Υποστηρικτή από το χώρο της παροχής υπηρεσιών που συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τον πρωτοπόρο φορέα προαγωγής της ελληνικότητας στο ελληνικό επιχειρείν.