Προφίλ

Προφίλ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 από τον Δρ. Γ. Αποστολόπουλο με το όραμα να ανακόψει τη ροή των Ελλήνων ασθενών που κατέφευγαν σε ιατρικούς προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ο κορυφαίος Ελληνικός Όμιλος παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικής Περίθαλψης, τα νοσοκομεία του οποίου λειτουργούν βάσει των αυστηρότερων διεθνών ποιοτικών κριτηρίων. Αποστολή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι να προσφέρει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1991, ενώ η Asklepios Kliniken GmbH, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ευρώπη - που διαθέτει 150 νοσοκομειακές μονάδες - αποτελεί στρατηγικό εταίρο και σημαντικό μέτοχο από το 2007.

Συνεργάζεται με εξαιρετικά εξειδικευμένους ιατρούς και διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και επενδύει συνεχώς σε υπερσύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει 7 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με συνολική δυναμική 1.200 νοσηλευτικών κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800, άρτια καταρτισμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή εμπειρία. Επιπλέον, απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και συνεργάζεται με τα πλέον εξέχοντα πανεπιστήμια και οργανισμούς στον κόσμο.

Από τα νοσοκομεία του Ομίλου, έξι βρίσκονται στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή των Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, Ιατρικό Περιστερίου και Ιατρικό Δάφνης) και στη Θεσσαλονίκη το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές του 2024 εγκαινιάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σε ειδικά διαμορφωμένο όροφο, νέα σύγχρονη ογκολογική μονάδα, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, για την εξατομικευμένη διαχείριση ογκολογικών περιστατικών.

Μέσω των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης (EMS) προσφέρει επείγουσα ιατρική βοήθεια και μεταφορά ασθενών, με ένα στόλο πλήρως εξοπλισμένων φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, 24/7.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θεωρείται το «πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο Ιατρικό Κέντρο στην Ευρώπη» (σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Imperial College of Science, Technology & Medicine, στο Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2019 ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (FIVI) & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), την πλέον προηγμένη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

στην Ελλάδα, εντός των εγκαταστάσεων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκαινιαστεί μια εμβληματικού χαρακτήρα επένδυση δίπλα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου, ένα αυτόνομο κτίριο 10.000 τ.μ. στο οποίο φιλοξενείται ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός για τη διαχείριση όλων των ογκολογικών περιστατικών με τρόπο ολοκληρωμένο κι εξατομικευμένο, από την πλήρη και ορθή διάγνωση ως την αποτελεσματική θεραπεία. To νέο, ενεργειακά αποδοτικό (πράσινο) κτίριο του ογκολογικού κέντρου, αποτελεί μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση με τεχνολογία αιχμής και στόχο να κυριαρχήσει στην τοπική αγορά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σε επίπεδο δυναμικής, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αριθμεί ετησίως πάνω από 100.000 εισαγωγές ασθενών, 62.000 χειρουργικές επεμβάσεις, 27.000 συνεδρίες αιμοκάθαρσης, 20.000 προληπτικούς ελέγχους (check-up) και 700.000 εξωτερικούς ασθενείς.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι πρωτοπόρος και στον ιατρικό τουρισμό και δέχεται σε ετήσια βάση 8.500 διεθνείς ασθενείς από 54 διαφορετικές χώρες.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει στην ιδιοκτησία του και λειτουργεί, τρία διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία μέσω της θυγατρικής του «Medsana», την οποία κατέχει σε ποσοστό 100%, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης ενός τέταρτου Διαγνωστικού Κέντρου