Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα Προέδρου

40 χρόνια κρατάει αυτό το ταξίδι που το ταξιδέψαμε με άξιους και αγαπημένους συνεργάτες και με αυτούς που από ψηλά μας καμαρώνουν. Στην αρχή καβάλα στο όνειρο και στην πορεία το κάναμε ταξίδι Ζωής.

15 Οκτωβρίου 1984: Η ώρα για το μεγάλο βήμα είχε φτάσει.

Ο πρώτος ασθενής περνάει την πόρτα μας. Είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή του με δέος αλλά χωρίς φόβο, άλλωστε είμαστε 200 και ήταν ένας.
Ήμαστε καλά οργανωμένοι, σε έμψυχο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, είχαμε εισαγάγει Υψηλή Ιατρική Τεχνολογία.

Η λειτουργία του πρώτου Στεφανιογράφου στην Ελλάδα είναι γεγονός και είχαμε ό,τι πιο εκλεκτό είχε να επιδείξει η χώρα από πλευράς επιστημονικού ιατρικού δυναμικού.

«Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» είχε πραγματοποιηθεί. Ο πρώτος στόχος μας είχε επιτευχθεί.

Δεκαετία του ’80: Οι Έλληνες ασθενείς καραβάνια ταξίδευαν για εξετάσεις και νοσηλεία από το Λονδίνο έως τους Βαλκάνιους γείτονές μας. Άλλοι γύριζαν και πολλοί δε γύριζαν. Υπηρετώντας από άλλη σκοπιά το χώρο της υγείας από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, το γεγονός αυτό με είχε προβληματίσει σοβαρά. Κάθε μέρα, οι εφημερίδες με πληρωμένες καταχωρήσεις καλούσαν τους Έλληνες να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού που έχει ο άνθρωπος, την υγεία του, και να γίνονται εκεί πειραματόζωα στα χέρια εκπαιδευόμενων Ιατρών.

Χρόνο με το χρόνο, ωρίμαζε μέσα μου η ιδέα και η πίστη ότι αυτό έπρεπε να ανατραπεί.
Την ανατροπή αυτή την έβλεπα σαν μία καλή επιχειρηματική κίνηση αλλά ταυτόχρονα και σαν προσφορά στον Έλληνα ασθενή και την πατρίδα μου.

Ο πρώτος μας στόχος είχε επιτευχθεί και ακολούθησε και η υλοποίηση των επόμενων.

«Κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία»,
«Οι πόρτες μας να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων».

Η πορεία μας ήταν εκρηκτική: Μαρούσι - Ψυχικό - Θεσσαλονίκη - Π. Φάληρο - Πειραιάς - Δάφνη – Περιστέρι- 3 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία.

Κάθε σταθμός και μία αφετηρία.

Η καρδιά με το σταυρό και το περιστέρι γίνεται σήμα συνώνυμο του επιστημονικού κύρους, της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας και της διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σήμερα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Και οι τρείς στόχοι μας έχουν επιτευχθεί. Η Ελληνική κοινωνία μας το έχει αναγνωρίσει, η πολιτεία διαχρονικά έχει αποδεχθεί ότι ανατρέψαμε τα δεδομένα, ανοίξαμε νέους δρόμους, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της περίθαλψης του Έλληνα Ασθενή.

Και συνεχίζουμε… με μια εμβληματικού χαρακτήρα επένδυση, το νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο, που ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και τάσεις στο χώρο της υγείας, και αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα μας, και να καταστεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. 

40 χρόνια σαν μια μέρα.
Πιστοί στις αρχές μας, είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον για όλους.

 

Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος,
Πρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών