Εξωτερικά Ιατρεία

Επείγοντα

Το Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα με πυρήνα ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι υπεύθυνο για την υποδοχή και διαλογή κάθε περιστατικού που προσέρχεται στο Νοσοκομείο μας, αλλά και για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Χρησιμοποιείται αναπτυγμένη διαδικασία διαλογής περιστατικών (triage) και αντιμετωπίζονται όλα τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά με όλες τις διεθνείς διαδικασίες ασφαλείας.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Κύρια είδη περιστατικών που δύναται να αντιμετωπιστούν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι:

 • Ασθενείς που υποφέρουν από μια τραυματική ή άλλη οξεία κατάσταση της υγείας τους που απειλεί τη ζωή τους
 • Ασθενείς που έχουν παθολογικό, χειρουργικό, η άλλο πρόβλημα που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης και μεταφέρονται στο κατάλληλο τμήμα.
 • Ασθενείς που πρέπει να παρακολουθηθούν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως ωρών) σε χώρο του ΤΕΠ μέχρι να ληφθεί η απόφαση εάν θα πάρουν εξιτήριο ή θα πρέπει να εισαχθούν στο Νοσοκομείο.
 • Ασθενείς οι οποίοι αναμφίβολα πρέπει να εισαχθούν σε Νοσοκομείο αλλά δεν απειλείται άμεσα η ζωή τους.
 • Ασθενείς των οποίων απειλείται άμεσα η ζωή και πρέπει να σταθεροποιηθούν πριν μεταφερθούν στην κατάλληλη μονάδα (κλινική, ΜΕΘ).
 • Ασθενείς οι οποίοι μετά από μια εξέταση και οδηγίες στέλνονται άμεσα στο σπίτι τους.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαθέτει όλους χώρους υποδοχής, αναμονής, διαλογής, διεκπεραίωσης, διάγνωσης και αντιμετώπισης, όπως κεντρικό Νοσηλευτικό Σταθμό, ανεξάρτητα εξεταστήρια ασθενών χώρο παρακολούθησης μαζί με ένα εξαιρετικά έμπειρο ιατρικό (με όλες τις ειδικότητες σε εσωτερικές εφημερίες), νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών περιλαμβάνει:

 • Διαδικασίες διαλογής και ιεράρχησης (triage),
 • Διαδικασίες άμεσης διάγνωσης και αντιμετώπισης απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή,
 • Διαδικασίες άμεσης αναζωογόνησης και εξειδικευμένης υποστήριξης οργανικών συστημάτων,
 • Διαδικασίες σταθεροποίησης και περαιτέρω προώθησης για την οριστική διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση,
 • Διαδικασίες για βραχύχρονη νοσηλεία ασθενών,
 • Διαδικασίες για διεκπεραίωση μικρών χειρουργικών και ορθοπεδικών επεμβάσεων,
 • Διαδικασίες για τη δυνατότητα βραχύχρονης νοσηλείας οξέος βαρέως πασχόντων ασθενών σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας μέχρι τη μεταφορά τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 • Διενεργούνται εκτάκτως κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, σωστή και έγκαιρη διάγνωση του οξέως προβλήματος και εφαρμογή της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής.

Μετά από την αρχική αντιμετώπιση του οξέως προβλήματος και ανάλογα με τη φύση και τη βαρύτητα της πάθησης, ο ασθενής εισάγεται στην Κλινική ή αναχωρεί αφού του δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Εφημερεύουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ασθενοφόρα και Υπηρεσία EMS

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα με τον τελειότερο εξοπλισμό θεραπείας, στελεχωμένα από εξειδικευμένους συνοδούς ιατρούς και άρτια εκπαιδευμένα πληρώματα, ικανά να αντιμετωπίσουν και το πλέον δύσκολο περιστατικό.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες των Ασθενοφόρων και του EMS είναι:

 • Αντιμετώπιση περιστατικών, στον τόπο του συμβάντος, και παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας, καθ’ οδόν τις κλινικές του Ομίλου.
 • Μεταφορά ασθενών από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.
 • Απλή μεταφορά ασθενών από την κατοικία τους ή από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.
 • Μεταφορά ασθενών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο ή αντίστροφα.

Η υπηρεσία μεταφοράς ασθενών από Ασθενοφόρα και EMS λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετεί απρόσκοπτα την μετακίνηση των ασθενών από και προς την Κλινική.

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή, 07.00 -15.00), με προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού και εκτάκτως, εφόσον είναι εφικτό.

Παρέχεται κλινική εξέταση από έμπειρους ειδικούς ιατρούς, άμεσος διαγνωστικός έλεγχος όπου απαιτείται, χωρίς μετακινήσεις και καθυστέρηση. Επίσης, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία υποστηρίζεται η άμεση συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Περιλαμβάνονται τακτικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων πλήρως εξοπλισμένα, με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένα με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε με το τμήμα των εξωτερικών ιατρείων καθημερινά από τις 09.00 - 15.00, για να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό που σας ενδιαφέρει (εκτός Σαββάτου – Κυριακής).