Οικονομικές Υπηρεσίες

Λογιστήριο Ασθενών

Κατανόηση διαδικασιών ασφαλιστικών φορέων

Οι απαιτούμενες διαδικασίες ξεκινούν από τη στιγμή που ενημερωνόμαστε για την προγραμματισμένη επίσκεψη ή εισαγωγή σας. Είναι σκόπιμο πριν την έλευσή σας στις Κλινικές του Ομίλου να έχετε επικοινωνήσει με τον ασφαλιστικό σας φορέα προκειμένου να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες υγείας που καλύπτονται από το συμβόλαιό σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο προσωπικός σας ιατρός γνωρίζει για την προσέλευσή σας στη Κλινική. Η ασφαλιστική σας εταιρεία ενδέχεται να ζητήσει από τον ιατρό σας παραπεμπτικό έγγραφο.

Το Λογιστήριο Ασθενών σας ενημερώνει για τις υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από την ασφάλειά σας, καθώς και για την εκτίμηση του κόστους της νοσηλείας. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε προκαταβολή κατά την εισαγωγή, βασιζόμενη στον εκτιμώμενο χρόνο νοσηλείας.

Χρεώσεις για εσωτερικούς ασθενείς

Οι ασθενείς που έχουν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο (εσωτερικοί ασθενείς) λαμβάνουν ξεχωριστούς λογαριασμούς για υπηρεσίες όπως χρεώσεις δωματίου, σίτισης, υγειονομικού υλικού, εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων και ξεχωριστούς λογαριασμούς για ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν αμοιβές για ιατρικές και χειρουργικές πράξεις, κόστη που αφορούν ανασκόπηση και εκτίμηση από τους ιατρούς εργαστηριακών εξετάσεων.

Χρεώσεις για εξωτερικούς ασθενείς

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζονται στα εξωτερικά ιατρεία των Κλινικών λαμβάνουν τιμολόγια για κάποιες υπηρεσίες, τα οποία περιλαμβάνουν χρεώσεις για εξετάσεις ή πράξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις σχετικά με την τιμολόγηση

Ενδέχεται να μην καλύπτονται όλα τα κόστη από τον ασφαλιστικό σας φορέα. Η ενημέρωση για την ασφαλιστική σας κάλυψη θα εξασφαλίσει έγκαιρη αποστολή του λογαριασμού σας στον ασφαλιστικό σας φορέα για την κάλυψη του. Οι χρεώσεις που δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό φορέα, καλύπτονται από τον ασθενή.

Τιμοκατάλογος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Μαρούσι

Τιμοκατάλογος Ιατρικού Π. Φαλήρου

Τιμοκατάλογος Ιατρικού Διαβαλκανικού

Τιμοκατάλογος Ιατρικού Ψυχικού

Τιμοκατάλογος  Ιατρικού Περιστερίου

Τιμοκατάλογος Ιατρικού Δάφνης

 

 

Τρόποι Πληρωμής

Ο λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά (έως του ποσού 500€), προσωπική επιταγή ημέρας ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα.

Τα νοσήλια μπορούν να εξοφληθούν 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. στο Λογιστήριο Ασθενών την ημέρα της εξόδου του νοσηλευόμενου και πριν την παραλαβή του εξιτηρίου.

Αν η αναχώρηση από την Κλινική πραγματοποιηθεί Κυριακή ή αργία, η εξόφληση του λογαριασμού δύναται να τακτοποιηθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα.

Ασφαλιστικές και Ταμεία

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεργάζεται για απευθείας κάλυψη των περιστατικών με όλες τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες καθώς και με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΥΠΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διατηρεί συμβάσεις με την Allianz, την ΑΧΑ ΡΡΡ, την ΑΧΑ Ασφαλιστική, τη BUPA, τη CIGNA, τη Eurolife, τη Generali, τη Groupama-Φοίνιξ, την Interamerican, την Interasco, την ΝΝ, την Prime Insurance, την ERGO Ασφαλιστική (Αγροτική), την Ατλαντική Ένωση, την Εθνική Ασφαλιστική, την Ευρωπαϊκή Πίστη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Μινέττα).