Δίπλα στην Κοινωνία

Δίπλα στην Κοινωνία

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ήταν και είναι σαφές, ότι η κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία αποτελεί μονόδρομο και πεδίο στο οποίο κάθε εταιρεία θα έπρεπε να επενδύει, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο δραστηριοποιείται.

Για εμάς, ο δρόμος προς την επιχειρηματική αριστεία περνάει αδιαπραγμάτευτα μέσα από την εταιρική υπευθυνότητα, μία δέσμευση που τηρείται, απαρέγκλιτα, εδώ και 40 χρόνια, από την ίδρυση του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως κορυφαίος στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, εφαρμόζει ένα σύνθετο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης για την υποστήριξη των ασθενών, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά και της Κοινωνίας γενικότερα.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Δωρεές εξοπλισμού και εγκαταστάσεων για την κάλυψη επιλεγμένων αναγκών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

• Συνολική κάλυψη των δαπανών θεραπείας ασθενών από φιλανθρωπικά ιδρύματα.

• Αποστολές ιατρών και νοσοκόμων σε απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να παρασχεθεί η πολύ αναγκαία ιατρική βοήθεια.

• Συνολική κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

• Παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής σε δίκτυο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα.

• Παροχές σχετικές με την υγεία σε σχολεία και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

• Κάλυψη των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης σε φιλανθρωπικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

• Δωρεάν εξετάσεις ή προνομιακές τιμές για όλους με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας.

• Αθλητισμός - Χορηγός κορυφαίων αθλητικών οργανισμών και σωματείων.

Διεθνής Προσφορά

Από την ίδρυσή του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει διαρκώς την υποστήριξή του σε όσους έχουν ανάγκη, και ιδιαίτερα σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων, σε διεθνές επίπεδο. Ο Όμιλος, μαζί με τους ανθρώπους του, όλα αυτά τα χρόνια, έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αρμενία, στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη, στα Σκόπια και στην Πρίστινα. Παράλληλα, υποστηρίζει διαχρονικά και ενεργά όσους έχουν ανάγκη αλλά στερούνται οικονομικών πόρων, προσφέροντας, κατά περίπτωση, αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες στο σύνολο των κλινικών του, σε ενήλικες και παιδιά από χώρες που έχουν πληγεί από φυσικά αίτια ή πολέμους, όπως το Ιράκ, η Συρία κ.ά.

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone Από το 2008, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Ίδρυμα Vodafone έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής. Αξιοποιώντας την ιατρική υπεροχή και την τεχνολογία αιχμής, παρέχουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100+ απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Από την αρχή του προγράμματος έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 17.750 κάτοικοι Απομακρυσμένων περιοχών.

Προγράμματα «Ιατρικής Υιοθεσίας Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος προσφέρει εδώ και 40 χρόνια ιατρική φροντίδα στα «Παιδικά Xωριά SOS» που έχουν ανακηρύξει τον πρόεδρο του Ομίλου, Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, επίτιμο μέλος και μεγάλο ευεργέτη.

Επίσημος Ιατρικός Υποστηρηκτής του «Ράλλυ των Θεών» Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ήταν ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» (Official Medical Partner) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, που αποτελεί και πάλι μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC)