Νοσηλεία

Διαδικασία Εισαγωγής

Ενημερωθείτε πριν από την άφιξη

Το έμπειρο προσωπικό των κλινικών του Ομίλου παρέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, επεμβάσεις, συμβεβλημένα ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για το κόστος των πράξεων και για ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο να γνωρίζετε, πριν από την προσέλευση στο νοσοκομείο.

Για τη Διαδικασία Εισαγωγής επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο. Για πληροφορίες που αφορούν σε επείγοντα περιστατικό και τοκετό, μπορείτε να επικοινωνείτε όλο το 24ωρο.

Προκράτηση νοσηλευτικής κλίνης ή θαλάμου, δεν είναι εφικτή.

Εισα​γωγή

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εισαγωγή για νοσηλεία:

  • Την Αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Τα στοιχεία του ασφαλιστικού σας φορέα (ΑΜΚΑ), (εάν κάνετε χρήση Ταμείου κοινωνικής ασφάλισης)
  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας και τη Δ.Ο.Υ.
  • Εάν πρόκειται να κάνετε χρήση της ιδιωτικής σας ασφάλειας, παρακαλούμε να αναφέρετε την εταιρία και τον αριθμό του ισχύοντος ασφαλιστηρίου σας και να είστε ενημερωμένοι για το δωμάτιο που δικαιούστε και να προσκομίσετε όποιο άλλο αποδεικτικό προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρία.
  • Μετρητά (μέχρι 500€), Προσωπική Επιταγή ή Πιστωτική κάρτα προκειμένου να κατατεθεί η απαραίτητη προκαταβολή ανάλογα με το είδος της επέμβασης.
  • Να προσκομίσετε τυχόν εξετάσεις που ζήτησε ο θεράπων ιατρός σας ή να ενημερώσετε εγκαίρως για την ανάγκη διενέργειάς τους το νοσοκομείο, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα, μετά την εισαγωγή σας.

Πώς πρέπει να κινηθείτε κατά την άφιξή σας στο νοσοκομείο

Φθάνοντας στο νοσοκομείο, κατευθύνεστε στο Γραφείο Κίνησης και Υποδοχής Ασθενών. Ενημερώνεστε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα το ασφαλιστικό σας ταμείο ή φορέα, καθώς και για το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να προκαταβάλετε.

Εάν χρειαστεί περαιτέρω ενημέρωση για εκτίμηση του κόστους, απευθύνεστε στο Λογιστήριο Ασθενών.

Ο νοσηλευτής ή ο υπεύθυνος επικοινωνίας του θεράποντος ιατρού σας οδηγεί στο Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρειών, προκειμένου να υποβληθείτε στον προγραμματισμένο εργαστηριακό έλεγχο που ο θεράπων ιατρός σας θα έχει υποδείξει.

Μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον ιατρό σας για τυχόν αλλεργίες, ελλείψεις ενζύμων, άλλες παθήσεις ή φάρμακα που παίρνετε.

Εξιτήριο

Ο θεράπων ιατρός ενημερώνει τον ασθενή και το νοσηλευτικό προσωπικό για το εξιτήριο και χορηγεί οδηγίες αποθεραπείας.

Το Λογιστήριο Ασθενών ειδοποιεί για την προσέλευση τακτοποίησης του λογαριασμού και παραλαβή του εξιτηρίου. Ο λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά (μέχρι 500€), προσωπική επιταγή ημέρας ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα. 

Σε περίπτωση νοσηλείας ασφαλισμένου σε μη συμβεβλημένο ταμείο ή ασφαλιστική εταιρία, αρμόδιος υπάλληλος θα αναλάβει, για διευκόλυνσή του, να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποδείξει τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.

Τα νοσήλια εξοφλούνται στο Λογιστήριο Ασθενών την ημέρα της εξόδου του νοσηλευόμενου και πριν την παραλαβή του εξιτηρίου. Αν η αναχώρηση από την Κλινική πραγματοποιηθεί Κυριακή ή αργία, η εξόφληση του λογαριασμού θα πρέπει να τακτοποιηθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα.

Φάκελος Ασθενούς

Φάκελος Ασθενούς - Παραλαβή αποτελεσμάτων – Ιατρικό απόρρητο

Για την παραλαβή αντιγράφου του ιατρικού φακέλου ασθενούς, απαιτείται έγγραφη αίτηση. Ο ιατρικός φάκελος είναι απόρρητος και για την παραλαβή του απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ίδιου του ασθενούς.

Στην περίπτωση που συγγενής ή συνοδός επιθυμεί να παραλάβει αντίγραφο φακέλου ασθενούς ή εξετάσεων, θα πρέπει να διαθέτει τη σχετική εξουσιοδότηση από τον ασθενή.

Πληροφορίες για τη νοσηλεία και την κατάσταση του ασθενή δίνονται μόνο από το θεράποντα ιατρό και δεν παρέχονται τηλεφωνικώς.

Για αντίγραφα ιατρικού φακέλου σε δικαιούχους, αποστείλατε την αίτησή σας εδώ: Αίτηση Αντιγράφου

Δωμάτια Νοσηλείας

Οι κλινικές του Ομίλου διαθέτουν πολλούς τύπους δωματίων, καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες των νοσηλευομένων.

Όλα τα δωμάτια νοσηλείας, ανεξαρτήτως κατηγορίας, διαθέτουν ειδικές επιπλώσεις και εργονομικά υλικά, χαρακτηρίζονται για την άνεση, την καθαριότητα και το ζεστό τους περιβάλλον.

Ηλεκτρικές κλίνες, σύστημα κλήσης νοσηλευτικού προσωπικού, δωρεάν internet με Wi-Fi, ξενοδοχειακού τύπου TV με κλειστό και ανοιχτό κύκλωμα, επιλογές μουσικής, ανεξάρτητη τηλεφωνική γραμμή, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού των δωματίων νοσηλείας.

Για λόγους υγιεινής και δική σας ασφάλειας, οι επισκέπτες σας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα του δωματίου σας, αλλά τις τουαλέτες που υπάρχουν για το κοινό στους διαδρόμους των ορόφων.

Δείξτε σεβασμό στους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε το θάλαμο. Αποφεύγετε την ταυτόχρονη παραμονή στο δωμάτιο άνω των δύο επισκεπτών ανά νοσηλευόμενο.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η Μ.Ε.Θ. διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες κλίνες που λειτουργούν σε ενιαίο, άνετο, λειτουργικό χώρο και προσφέρουν υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
Πρόκειται για πολυδύναμη Μ.Ε.Θ., εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα (παρακλίνια monitors και κεντρικό σταθμό συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών, οξυμετρίας, θερμοκρασίας και πιέσεων των ασθενών, αναπνευστήρες, δοσομετρικές αντλίες ενδοφλέβιας έκχυσης, αντλίες χορήγησης εντερικής σίτισης, αναλυτές αερίων αίματος και συστήματα μέτρησης – καταγραφής καρδιακής παροχής) και στελεχωμένη με άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, στο χώρο υπάρχει μηχάνημα κλασικής αιμοκάθαρσης, καθώς και φίλτρο συνεχούς φλεβοφλεβικής αιμοδιαδιήθησης, για την άμεση αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών που παρουσιάζουν οξεία ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Στη Μ.Ε.Θ νοσηλεύονται βαρέως πάσχοντες ασθενείς με ποικίλα προβλήματα (καρδιολογικά, παθολογικά, αναπνευστικά, μετεγχειρητικά, πολυτραυματίες), που χρειάζονται εντατική φροντίδα ή παρακολούθηση – υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών.

Γιατί Εμάς

Ο άρτιος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, καθώς και η εξειδίκευση και η διαρκής εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εγγυώνται την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, που είναι άλλωστε και πρωταρχικός σκοπός της λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό, συστάθηκε και λειτουργεί στη Μ.Ε.Θ., σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο ελέγχεται από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης και βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές πρότυπο  ISO 9001:2015.