Ιστορία

Ιστορία

 • 1984

  Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος ιδρύει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι με τρεις στόχους:

  1) «Κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία»

  2) «Οι πόρτες του Ιατρικού να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων»

  3) «Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» - συνάντηση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προδιαγραφών με ιατρική τεχνολογία αιχμής.

 • 1985

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ο 1ος στεφανιογράφος με ψηφιακό αγγειογράφο και αγγειοσπινθηρογράφο (scanner) στην Ελλάδα. 

 • 1987

  Δημιουργείται το 1ο εργαστήριο νοσοκομειακών σπουδών «Nursing Care», με την επιστημονική διεύθυνση του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού, αείμνηστου Γεωργίου Μερίκα.

  Δημιουργείται ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα, το Κέντρο Πόνου, για την ανακούφιση των βαρέως πασχόντων. 

 • 1989

  Ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, πιστός στο όραμά του να ανατρέψει το κύμα εκροής των Ελλήνων στο εξωτερικό, στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 περνά ένα ακόμη «βήμα μπροστά», με τη λειτουργία ιδιωτικής νοσηλευτικής πτέρυγας και υπηρεσίας άμεσης ιατρικής βοήθειας με ιδιόκτητα ασθενοφόρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της τότε ΕΣΣΔ, στο μεγαλύτερο κρατικό Νοσοκομείο της Μόσχας. 

 • 1990

  Παρουσία των Υπουργών Υγείας της Ελλάδας και της Ρωσίας, και της πανευρωπαϊκής ένωσης ιδιωτικής περίθαλψης, εγκαινιάζεται το Ιατρικό Κέντρο Μόσχας. 

 • 1991

  Ιδρύεται το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου

  Εισαγωγή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

  Θεμελιώνεται στην Κόρινθο, το1ο εργοστάσιο στη χώρα μας και 5ο σε όλη την Ευρώπη, παραγωγής χειρουργικών εργαλείων.

 • 1992

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αντιμετωπίζει με επιτυχία περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, που μέχρι τότε η θεραπεία τους αποκλειόταν στην Ελλάδα. 

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζεται ένα πλήρες Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, η εξειδικευμένη Κλινική Laser και το Κέντρο Αναφοράς Αλλεργικών Παθήσεων. 

  Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αθήνας και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης, ξεκινά έρευνα για την ανάπτυξη διατάξεων για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη ρομποτικών επεμβατικών συστημάτων.
   

 • 1993

  Πραγματοποιείται η 1η στην Ελλάδα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, με ανθρώπινη βαλβίδα (ομοιομόσχευμα) αντί μηχανικής ή βιολογικής, σε άνδρα 47 ετών.

  Ομάδα καρδιοχειρουργών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ξεκινά συνεργασία για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Harefield), με επικεφαλής το Σερ Μαγκντί Γιακούμπ. 

 • 1994

  Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του διεθνούς φήμης νοσοκομειακού συγκροτήματος Methodist Hospital του Χιούστον, στο Τέξας.

  Συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bicetre του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Pierre Lasjaunnias.

  Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εφαρμοσμένης Έρευνας στην παιδοχειρουργική, το Ιατρικό Κέντρο Aθηνών λαμβάνει μέρος και εκπονεί προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και μετεκπαίδευσης.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η τρισδιάστατη μαγνητική αγγειογραφία.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα μία νέα μέθοδος μεταμόσχευσης κερατοειδούς.

  Ξεκινά η λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής.

 • 1995

  Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών, των Methodist Hospitals και της General Electric.

  Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με 20μελή ομάδα εξειδικευμένων ιατρών επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας για περίθαλψη ασθενών και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αναθέτει μελέτη οργάνωσης του Παλαιστινιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης, στο Ιατρικό Αθηνών.

   

 • 1996

  Θεμελιώνεται, σε οικόπεδο έκτασης 90 στρεμμάτων, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης – το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, 40.000 στεγασμένων τ.μ.

  Αρχίζει η υλοποίηση ενός δικτύου πολυδύναμων διαγνωστικών κέντρων στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, στο Βελιγράδι και στα Σκόπια.

  Η καρδιοχειρουργική ομάδα, για 1 φορά στην Ελλάδα, εισάγει τη νέα επαναστατική μέθοδο «Διαμυοκαρδιακού by pass με Laser». 

 • 1997

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Ιατρικού Ψυχικού (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στα Βαλκάνια, ιδρύοντας το MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται με επιτυχία, για 1η φορά παγκοσμίως, ενδοκρανιακό by pass σε σπάνιο ανεύρυσμα.

 • 1998

  Το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Ένα μικρό θαύμα, η επανασυγκόλληση χεριού, πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 • 1999

  Ο 1ος πολυτομικός αξονικός τομογράφος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στον κόσμο εγκαθίσταται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Πρωτιά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με την επιτυχή αποκατάσταση καρκίνου στη γναθοπροσωπική χώρα.

 • 2000

  Εγκαινιάζεται από το Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη. Το Imperial College του Λονδίνου το χαρακτηρίζει ως «το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης».

  Βραβείο «Υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται για δεύτερη φορά στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως από το περιοδικό FORBES.

  Πραγματοποιούνται για 1η φορά, στην Ελλάδα, επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής, με τη χρήση υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρουργού.

  Ο Όμιλος Ιατρικούη Αθηνών είναι η 1 ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES Substantial 200.

   

 • 2001

  Για τρίτη φορά, το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Ιατρικού Π. Φαλήρου.

  Πραγματοποιούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις για τη θεραπεία του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου κατατάσσει το διαγνωστικό κέντρο MEDSANA μεταξύ των 10 κορυφαίων ξένων επιχειρήσεων της Ρουμανίας.

  Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράφει, στο Λονδίνο, συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της βρετανικής εταιρίας Operations Abroad Ltd, για τη νοσηλεία Βρετανών ασθενών.

 • 2002

  Ιδρύεται το Ιατρικό Δάφνης, το μοναδικό, εξειδικευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο νεφρολογικό κέντρο στην Ελλάδα.

  Στις «200 Best Small Companies» σε όλο τον κόσμο κατατάσσεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών από το περιοδικό FORBES.

  Πρωτοποριακή μεταμόσχευση ανθρώπινου αγγείου.

  Πραγματοποιείται η καινοτόμος αναίμακτη μέθοδος σπονδυλοπλαστικής.

 • 2003

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης η 1η στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης σπληνός και χοληδόχου κύστης σε 10χρονο παιδί, με ενδοσκοπική λαπαροσκοπική τεχνική.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η μέθοδος της ηπατεκτομής με τη χρήση ραδιοκυμάτων (RF).

  Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει, ως 1οιδιωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύει καρδιακό βηματοδότη, το Τμήμα Καρδιακών Αρρυθμιών Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα η «εγχείριση DOR», μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από βαρύτατη ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

  Μέσω του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, δωρεά εξοπλισμού και πραγματοποιήση επίδειξης νέων χειρουργικών τεχνικών, από ομάδα χειρουργών του Ομίλου, στο Κλινικό Κέντρο Σερβίας.

  Ξεκινά να εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η τεχνική «Excimer Laser», μία νέα μέθοδος θεραπείας των αποφραγμένων περιφερειακών αγγείων με τη χρήση laser.

 • 2004

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κρίνεται, από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ως ο καταλληλότερος Ιατρικός Οργανισμός στην Ελλάδα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

 • 2005

  Εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο MEDSANA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται ανάμεσα στις «Hot 100» εισηγμένες εταιρίες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από το περιοδικό European Business Magazine.

  Ο Όμιλος συγκαταλέγεται στον κατάλογο «Superbrands», ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

 • 2006

  Εγκαθίσταται το 1ο, στη χώρα, υπερσύγχρονο, ρομποτικό, λαπαροσκοπικό, χειρουργικό σύστημα Da Vinci και πραγματοποιείται η 1η ρομποτική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

  Εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla της Siemens, τύπου Avanto Tim.

 • 2007

  Ιδρύεται το Ιατρικό Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

  Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προμηθεύεται την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT.

  Εγκαθίσταται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης το κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens, ο Αξονικός Τομογράφος SOMATOM De nition.

 • 2008

  Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, MEDSANA, εγκαινιάζει το τρίτο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η 1η λαπαροσκοπική ηπατεκτομή.

  Επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών καταφέρνουν να δημιουργήσουν νέα ουροδόχο κύστη.

  Πραγματοποιείται, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η 1η διακολπική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή στην Ελλάδα, με χρήση μη εύκαμπτων λαπαροσκοπικών εργαλείων.

 • 2009

  Ξεκινά η λειτουργία της ΓΑΙΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακηρύσσεται ως η εταιρεία με την καλύτερη φήμη στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ως η πέμπτη εταιρεία με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή έρευνα GLOBAL PULSE 2009.

  Πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών χειρουργική αφαίρεση ημισπονδύλου στη βάση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σε βρέφος μόλις δύο ετών και τριών μηνών.

  Το Τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής εφαρμόζει με επιτυχία πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας.

  Πραγματοποιούνται στη Γενική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική πρωτοποριακές επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής σε παιδιά.

 • 2010

  Συνεργασία ΓΑΙΑ Μαιευτικής – Γυναικολογικής με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου, το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική.

  Ξεκινά η λειτουργία του νέου συστήματος Da Vinci Si HD που δίνει τη δυνατότητα, να πραγματοποιηθεί η 1η Διαστοματική Ρομποτική Επέμβαση (T.O.R.S.) στην Ελλάδα.

  Πραγματοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, η 1η, στην Ελλάδα, ρομποτική νεφρεκτομή σε επτάχρονο παιδί.

 • 2011

  Το τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής πιστοποιείται ως Eπίσημο Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετωπίσεως τραυμάτων του Άνω Άκρου (Official European Hand Trauma Center) από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού (Federation of European Societies For Surgery Of the Hand).

  Οι πρώτοι πολυτραυματίες από τη Λιβύη μεταφέρονται και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ομίλου, με τον τελικό αριθμό τους να ξεπερνά τους 3500.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά διεθνώς η ρομποτική χειρουργική δια μίας τομής σε 3 διεθνή κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. (Μεταξύ άλλων: διεθνείς πρωτίες σε υστερεκτομή, αφαίρεση ενδομητριωσικών κύστεων ωοθηκών και αφαίρεση περικαρδιακής κύστης).

 • 2012

  Ξεκινά η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Massachusetts General Hospital (M.G.H).

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

 • 2013

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λαμβάνουν πιστοποίηση TEMOS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών».

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μιάς μικρής τομής, σε εγκυμονούσα 6 μηνών.

  Η Κλινική Γενικής Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πιστοποιείται ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO)

 • 2014

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική Γυναικολογική , το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς «Best Hospitals Worldwide 2014».

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λαμβάνει επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο «Excellence in Medical Tourism» (Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό) από τον Οργανισμό Temos International.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς ιατρικούς φορείς της χώρας, εγκαινιάζει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (66 μόρια «credits – EACCME» Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο).

  Το Δίκτυο συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων και Ιατρών που διαθέτει στην επαρχία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο αντίστοιχο δίκτυο στην Ελλάδα, φτάνοντας να αριθμεί πάνω από 350 Διαγνωστικά Κέντρα και 2.500 συνεργαζόμενους ιατρούς.

  Πραγματοποιείτε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής.

 • 2015

  Υπογράφεται το Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center.

  Εγκαινιάζεται το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Ευεξίας και Μακροζωίας στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου.

  Ξεκινά η λειτουργία του Εξειδικευμένου Ιατρείου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων (Athens Heart Center).

  Ανακοινώνεται η λειτουργία του 1ου Εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα και του νέου εξειδικευμένου τμήματος Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού.

  1η διεθνώς ρομποτική αποκατάσταση σύνδρομου κοιλιακών προσαγωγών αθλητών (sportsman’s hernia).

  Πραγματοποιείται η 1η ρομποτική ουρολογική επέμβαση μίας οπής (single site) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εφαρμόζονται οι 1ες επιτυχημένες επεμβάσεις στην Ελλάδα για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής με το νεώτερο σύστημα κρυοπηξίας 3ης γενιάς.

  Εγκαινιάζεται το 1ο ιδιωτικό Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα.

  Για 1η φορά πραγματοποιούνται επεμβάσεις με την πρωτοποριακή μέθοδο της Λαπαροσκοπικής Διορθικής Ολικής Εκτομής του Μεσοορθού taTME (TRANSANAL TOTAL MESORECTAL EXCISION) για τη θεραπεία του καρκίνου του ορθού.

  Πραγματοποιείται ολική επισκευή σφιγκτήρων και ανακατασκευή πυελικού εδάφους για 1η φορά.

  Η 1η στην Ελλάδα εμφύτευση του πρωτοπόρου πλήρως υποδόριου απινιδωτικού συστήματος σε άτομο με κληρονομούμενο νόσημα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 • 2016

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά τις περισσότερες διακρίσεις στα Healthcare Business Awards, εξασφαλίζοντας συνολικά 5 χρυσά βραβεία που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική αριστεία του και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: Επενδυτική Δραστηριότητα, Συμβολή στην Απασχόληση, Ποιότητα Υπηρεσιών, Νοσοκομείο Φιλικό προς το Περιβάλλον, Δράση για Πρόληψη/ Έγκαιρη Διάγνωση.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών παρουσιάζουν τη νέα υπερσύγχρονη κλινική Μedsana - Genesis Athens, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η νέα κλινική αποτελεί σύμπραξη της Medsana, θυγατρικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στη Ρουμανία, και της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην παροχή γυναικολογικών & IVF υπηρεσιών υγείας στη Ρουμανία.
   

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσιάζει την 1η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία αφορά στο 2015 και επισφραγίζει τη δέσμευσή του να λειτουργεί υπεύθυνα, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Είναι η 1η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα και από τις πρώτες σε διεθνές επίπεδο που προχωρούν στην έκδοση Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας σύμφωνα με τη νέα έκδοση G4 των οδηγιών του Global Reporting Initiative (GRI).
   

 • 2016

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή τεχνική NeuroSAFE σε επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής, στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών.

  Η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ανακηρύσσεται πλήρες μέλος του «Breast Centers Network».

  Η 1η Μονάδα Πνευμονικής Υπέρτασης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ξεκινά τη λειτουργία της στο Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center» του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται  επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, η πρωτοποριακή αναίμακτη μέθοδος μέτρησης του σακχάρου.

  Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
   

 • 2016

   Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του. Υπό την ευθύνη 34μελούς επιστημονικής επιτροπής, περισσότεροι από 150 κορυφαίοι ομιλητές ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται ήδη στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς  της Ιατρικής, όπως η Ογκολογία, η Ρομποτική Χειρουργική,  η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Επεμβατική Καρδιολογία,  η Νευρολογία και η Νευροχειρουργική, η Παθολογία,  η Κοσμητική Ιατρική, η Γυναικολογία και η Παιδιατρική  ενώ παρουσιάστηκε και η επιστημονική συνεργασία  του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Yale.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η χειρουργική μέθοδος της διασφιγκτηριακής εκτομής του ορθού χωρίς παρά φύση έδρα (intersphincteric resection with pull through delayed anastomosis.

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, επιλέγεται από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία (FIMS), ως συνεργαζόμενο Αθλητιατρικό Κέντρο της FIMS, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές της.

  Το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ιατρικού Ψυχικού πιστοποιείται για το σύνολο των προσφερομένων ποιοτικών υπηρεσιών, από την Ομάδα Euro Flow του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αιματολογίας - Ογκολογίας (European Scientific Foundation of Hematology - Oncology - ESLHO).

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους Φούρνους Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας».
   

 • 2017

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών δίνει δυναμικό παρών, ως η μοναδική ελληνική συμμετοχή, στο 7ο  Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού (7th HTI Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Rovinj της  Κροατίας. Η άρτια παρουσία και παρουσίαση των υποδομών καθώς και  η οργάνωση και εμπειρία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στον τομέα του ιατρικού τουρισμού χαρίζουν στη χώρα μας το βραβείο «Ελλάδα: Αναδυόμενος προορισμός Ιατρικού τουρισμού» (επισυνάπτεται φωτό Κροατία 7ο συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού).

  Τις περισσότερες διακρίσεις απέσπασε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα Healthcare Business Awards, εξασφαλίζοντας 6 χρυσά βραβεία που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική αριστεία του. Τα βραβεία παρέλαβαν σε ειδική τελετή στελέχη του Ομίλου. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών βραβεύτηκε στις κατηγορίες «Επενδυτική Δραστηριότητα», «Συμβολή στην Απασχόληση», «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού», «Ποιότητα Υπηρεσιών», «Νοσοκομείο Φιλικό προς το Περιβάλλον» και «Επικοινωνία». 
   

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ανακοινώνει τη χορηγική του στήριξη στο νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ.), την ολοκληρωμένη δομή, η οποία έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση μίας σύγχρονης μάστιγας, όπως είναι η κατάθλιψη, με στόχο την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταπολέμηση του στίγματος, που φέρουν οι ψυχικές παθήσεις.

  Επίσημη πρεμιέρα του «ΙΑΤΡΙΚΟ TV», του νέου εγχειρήματος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Το τηλεοπτικό κανάλι αποτελείται από καινοτόμα, ενημερωτικά, πολυθεματικά τηλεοπτικά δίωρα, με ποιότητα παραγωγής υψηλών προδιαγραφών, διαρκή ανανέωση περιεχομένου και μεταδίδεται ταυτόχρονα σε όλες τις κλινικές του Ομίλου από τις οθόνες των χώρων αναμονής, τις οθόνες των δωματίων νοσηλείας, όπως επίσης και από τα ψηφιακά μέσα του Ομίλου.
   

 • 2017

   Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης  Γ. Αποστολόπουλος, παρουσιάζει στην ομογένεια της Νέας Υόρκης,  τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου που έχει στόχο την εξασφάλιση της υγείας των μελών της ομογένειας όταν εκείνοι επισκέπτονται την πατρίδα. Μέσω του προγράμματος «Υγεία στην Πατρίδα», διανέμεται σε όλα τα μέλη της ομογένειας μία κάρτα η οποία προσφέρει μία σειρά από δωρεάν και εκπτωτικές παροχές στα νοσοκομεία του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας, έτσι, την άμεση πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες του Ομίλου.

   Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά την ανώτατη διάκριση στη διοργάνωση των Corporate Superbrands Greece 2016, όπου αναδείχθηκε ως o κορυφαίος και πιο αναγνωρίσιμος Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας για το 2016. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Ιατρικού Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομειακό πάροχο στην Ευρώπη που συμμετέχει μαζί με 12 πανεπιστημιακά τμήματα, εταιρείες και φορείς από 8 χώρες στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», αλλά και το μοναδικό ιδιωτικό πάροχο Υγείας στην Ελλάδα με συμμετοχή στο Horizon 2020. Σκοπός του Προγράμματος είναι η πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και των συνεπειών της στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αναμένεται να συμβάλει στον τρόπο διαχείρισής της από τους επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς υγείας

  Πρωτοποριακό σεμινάριο διάρκειας τριών εβδομάδων πραγματοποιεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσω της ΑΧΕΠΑ (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση) στο πλαίσιο του Προγράμματος Atlantis. Σκοπός του προγράμματος είναι τόσο η παρακολούθηση νοσοκομειακών/ιατρικών 
  δραστηριοτήτων από Pre - med φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όσο και η επίτευξη συνεργασίας και αμοιβαίας επικοινωνίας μεταξύ Αμερικανικών Πανεπιστημίων, μελλοντικών Αμερικανών επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου και συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο

  Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εξοπλίζεται με το νέο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό της Fujifilm, ELUXEO™, που δίνει νέες δυνατότητες στην πρώιμη ανίχνευση της παθολογίας του πεπτικού και στην ανάλυσή της.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται με επιτυχία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ρομποτική ηπατεκτομή.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη διεγχειρητική κατάλυση πνευμονικών φλεβών με χρήση Cryoballoon.

 • 2018

  ⦁    Για 1η φορά στην Ελλάδα, διενεργείται από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η επιτυχημένη επέμβαση ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής, σε μεσήλικα άνδρα με σύνδρομο πολλαπλών όγκων και στους δύο νεφρούς. 
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά το 1ο Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων από τους αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week. 
  ⦁    Στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, πραγματοποιούνται πλέον με επιτυχία βιοψίες προστάτη μετά την απόκτηση του πρωτοποριακού συστήματος Koelis, που χρησιμοποιεί την τεχνική Βιοψίας Elastic Fusion. 
  ⦁    Πραγματοποιείται, για 1η φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή, με εκτεταμένη πυελική λεμφαδενεκτομή και εκτροπή των ούρων για διηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, σε ασθενή 70 ετών.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, και εντάσσει σε αυτό τη νήσο Σαμοθράκη, επεκτείνοντας παράλληλα τις υπάρχουσες παροχές στα χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας. Το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου σηματοδοτεί την ένταξη των περιοχών στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», με πρώτο σταθμό το Δήμο Ορεστιάδας και στη συνέχεια το νησί της Σαμοθράκης.
  ⦁    Πρωτοποριακό σεμινάριο διάρκειας τριών εβδομάδων πραγματοποίησε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε Pre-Med φοιτητές από την Αμερική. Οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων από κορυφαίους ιατρούς σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων, όπως είναι η καρδιοχειρουργική, η ογκολογία, η γενική χειρουργική, η Ορθοπαιδική, η χειρουργική του άνω άκρου, η θωρακοχειρουργική, η αγγειοχειρουργική, η μαιευτική και η γυναικολογία.
  ⦁    Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία ενδοσκοπικής αφαίρεσης μοσχευμάτων (Endoscopic Vessel Harvesting - EVH), για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς, με τη χρήση του πιο εξελιγμένου συστήματος Maquet Haemopro 2©.
  ⦁    Τις περισσότερες διακρίσεις αποσπά, για ακόμα μία χρονιά, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα Healthcare Business Awards, εξασφαλίζοντας 7 βραβεία (4 Gold & 3 Silver) που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική του αριστεία. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών βραβεύτηκε στις κατηγορίες «Επενδυτική Δραστηριότητα» (Gold), «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού» (Gold), «Κοινωνική Ευαισθησία» (Gold), «Συμβολή στην Απασχόληση» (Silver), «Δράση για Πρόληψη/ Έγκαιρη Διάγνωση» (Silver) και «Περιβαλλοντική Ευαισθησία» (Silver). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, βραβεύθηκε με το Gold Βραβείο Επιχειρηματικότητας και Προσφοράς 2018.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμμετέχει ως «Πλατινένιος Χορηγός» (Platinum Sponsor) του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 που διοργανώθηκε από το Global Healthcare Resources και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
  ⦁    Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, λαμβάνει, πρώτο στην Ευρώπη, μεταξύ των γενικών κλινικών, πιστοποίηση διάρκειας τριών ετών, από το Διεθνή Οργανισμό Global Healthcare Accreditation (GHA), για την αριστεία του στην παροχή υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού.
  ⦁    Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι η 1η κλινική της Βορείου Ελλάδος, που λαμβάνει την πιστοποίηση του Διεθνούς Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015. 
  ⦁    Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Περισσότεροι από 2.500 ιατροί, φοιτητές ιατρικής, εκπρόσωποι ενώσεων ασθενών, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τα Βαλκάνια, τη Β. Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τις σύγχρονες εξελίξεις στην υγεία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερες από 250 ομιλίες. Στο πολυθεματικό συνέδριο (Γενική Κλινική, Παιδιατρικό, Νοσηλευτικό, Ιατρικός Τουρισμός) συμμετείχαν περισσότεροι από 300 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου καθώς και οι ομόλογοί τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, υπό την ευθύνη 75μελούς επιστημονικής επιτροπής.

 • 2019

  ⦁    Πρωτοπόρος εδώ και 13 χρόνια στη Ρομποτική χειρουργική, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην προμήθεια του πιο σύγχρονου συστήματος Ρομποτικής χειρουργικής, da Vinci Xi HD, έκδοση 2019. Το νέο, σύγχρονο, ρομποτικό σύστημα Ρομποτικής χειρουργικής, da Vinci Xi HD, έκδοση 2019, διατηρεί και βελτιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων συστημάτων da Vinci Xi, που αφορούν στην άριστη τρισδιάστατη όραση και στην ευελιξία των χειρουργικών εργαλείων, προσφέροντας, παράλληλα, και νέα σημαντικά χαρακτηριστικά στον τομέα της εργονομίας και της απεικόνισης.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην προμήθεια του Ρομποτικού Συστήματος Focal One® HIFU (Ηigh-intensity Focused Ultrasound) και αποτελεί, πλέον, το μοναδικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διαθέτει αυτήν την τεχνολογία.
  ⦁    Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, καθιστώντας το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σημείο αναφοράς για πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές παθήσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  ⦁    Στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργάνωσε την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες – Πάντα ένα βήμα μπροστά». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε πληροφοριακά συστήματα κλινικών μελετών, ελβετική εταιρεία CLINERION και την εταιρεία SIGMASOFT, αντιπροσώπου της CLINERION στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  ⦁    Στην προμήθεια του νέου Μαγνητικού Τομογράφου GE ARCHITECT 3 Tesla προχώρησε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αποτελώντας πλέον, την πρώτη και μοναδική κλινική στην Ελλάδα, αλλά και μία από τις πρώτες, παγκοσμίως, που διαθέτει αυτού του τύπου την τεχνολογία.
  ⦁    Εγκαινιάστηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης (ΙΔΘ) η FIVI, η νέα, υπερσύγχρονη και μεγαλύτερη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η FIVI, συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 1,5 εκ. ευρώ σε εξοπλισμό, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εντός του ΙΔΘ και περιλαμβάνει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης. Η FIVI είναι σχεδιασμένη να πληροί συνθήκες ποιότητας αέρα ISO CLASS 7, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική παρακολούθηση δειγμάτων μέσω του συστήματος «RI Witness», καθώς και όλων των παραμέτρων εμβρυολογικής καλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητα.
  ⦁    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σε συνεργασία με τη Vodafone και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, παρουσίασαν το «επόμενο» βήμα στην ήδη διαδεδομένη ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του αναβαθμισμένου δικτύου 5G της Vodafone. Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής που παρουσιάστηκε, ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης είχε τη δυνατότητα, από την πόλη των Τρικάλων, να συνδεθεί μέσω 5G και να χειριστεί απομακρυσμένα τους χειρουργικούς βραχίονες που βρίσκοταν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, καθοδηγώντας την εκτέλεση χειρουργικών κινήσεων, ακριβείας.

 • 2020

  ⦁    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», στο οποίο ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ο μοναδικός ιδιωτικός κλινικός πάροχος Υγείας που συμμετέχει πανευρωπαϊκά. Σημειώνεται ότι, το «EVOTION» αποτελεί μέρος του «Horizon 2020», του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού προγράμματος, στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την τεχνολογία, με συνολικές επενδύσεις περισσότερα από 80 δις ευρώ, στην επταετία 2014 – 2020, με στόχο την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  ⦁    Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης δημιούργησε ειδική μονάδα λήψης δειγμάτων εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία» (επίπεδο αφίξεων). Όλοι οι αφικνούμενοι και/ή αναχωρούντες επιβάτες αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της υπηρεσίας.
  ⦁    Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «FIVI», του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, αποτελώντας το πιο χαρμόσυνο νέο για κάθε ζευγάρι που επιθυμεί να κάνει το όνειρο της δημιουργίας οικογένειας, πραγματικότητα.
  ⦁    Εγκαταστάθηκε το πρώτο στην Ελλάδα, πρωτοποριακό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης CAD EYE της FUJIFILM, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Το συγκεκριμένο σύστημα έρχεται να διορθώσει τις ατέλειες παρατήρησης, διατηρώντας, ακμαία την παρατηρητικότητα και ανιχνευσιμότητα του ενδοσκόπου, ενισχύοντας την ακρίβεια των απεικονιστικών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέσπασε τη Gold διάκριση, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη CR Index 2020-2021.
  ⦁    Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό, αλλά και στην κοινότητα εργαζομένων του αεροδρομίου, τη δυνατότητα διαγνωστικού ελέγχου, Μοριακής Ανίχνευσης (rRT-PCR).
  ⦁    Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο απονεμήθηκε το υψηλού συμβολισμού «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δίδεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. 
  ⦁    Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά στις ιατρικές εξελίξεις, εισάγοντας στο φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων του θώρακα, τη ρομποτική θωρακοχειρουργική με το σύστημα da Vinci.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θέτει στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, μια νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 52 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (44 κλίνες νοσηλείας και 8 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας), προς χρήση τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για non Covid-19 περιστατικά. 
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΣΥ που μάχονται καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προχώρησε στη δημιουργία και αποστολή Διεπιστημονικής Ομάδας εξειδικευμένων ιατρών, η οποία τίθεται στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των Νοσοκομείων του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα.

 • 2021

  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην εγκατάσταση του πρώτου ελληνικού φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων AC Pillar διπλής φόρτισης, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος φορτιστής κατασκευάζεται από την εταιρεία EUNICE WIND, μέλος του Ομίλου Eunice Energy Group (EEG), τον πρώτο Ελληνικό Όμιλο που παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. 
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» (Official Medical Partner) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, που αποτελεί και πάλι μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Οργανωτική Επιτροπή έγκειται στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων, διακομιδών και παροχή πρώτων βοηθειών, σε τυχόν ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που θα προκύψουν, για όλους (συμμετέχοντες αθλητές, θεατές, εθελοντές, κ.λπ.), καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για αυτούς τους σκοπούς, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρέχει ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επανδρωμένα ασθενοφόρα, καλύπτοντας έτσι τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. 
  ⦁    Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη πίεση του συστήματος υγείας στην Αττική, εξαιτίας της πανδημίας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πάντοτε αρωγός στα καλέσματα της κοινωνίας και της πολιτείας, αποφάσισε την παράταση της διάθεσης του Ιατρικού Περιστερίου για τη νοσηλεία ασθενών Covid-19.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ακόμη μία φορά, με στόχο την ασφαλή προετοιμασία και διεξαγωγή του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum VI), το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Gold Διάκριση, ως Top Performing ESG Company, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη CR Index 2021-2022.
  ⦁    Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών συνεργάστηκε με την ελληνική εταιρία συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών, Gizelis Robotics, στη δοκιμή των πιστοποιημένων και αυτόνομων «Made in Greece» RobotSafe ρομπότ απολύμανσης. Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προχώρησε σε μελέτη και λειτουργία εγκατάστασης των ρομπότ εκνέφωσης της Gizelis σε χώρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών και στα χειρουργεία, καθώς και ρομπότ τεχνολογίας UV-C σε δωμάτια και άλλους κλειστούς χώρους του νοσοκομείου.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Χρυσός αναδεικνύεται «Χρυσός Πρωταγωνιστής» για τη Δεκαετία 2010-2020, στον κλάδο των Ιατρικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των Βραβείων-Θεσμός «Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία για 6η φορά η «Direction Business Network».
  ⦁    Η «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΑΕ» συμμετέχει, στον νέο δείκτη «ATHEX ESG» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος συμπεριλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες με καλές επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης, με στόχο να βελτιώσουν τη θέση τους σε ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους επενδυτές και τις κεφαλαιαγορές παγκοσμίως.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, για μια ακόμη φορά, στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, στο Πυροσβεστικό σώμα και σε όλους αυτούς που δίνουν μεγάλη μάχη για τη κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς και στους συμπολίτες μας, προσφέροντας αμέριστη και έμπρακτη στήριξη. Η προσφορά του Ομίλου περιελάμβανε μία σειρά από δωρεάν παροχές για πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές, πληρώματα των πτητικών μέσων, και τους συμπολίτες μας, καθώς και την παροχή 3 πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα ασθενοφόρα προς ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ για επείγουσα μεταφορά των πληγέντων από τις πυρκαγιές.
  ⦁    Εγκαινιάζεται το προξενείο του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη το οποίο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός του «Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης». Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιείται παρουσία του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Καθηγητή Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και του Επίτιμου Πρόξενου της χώρας στη Βόρειο Ελλάδα, Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με συνέπεια και συντεταγμένα επενδύει σε εξοπλισμό Υψηλής Τεχνολογίας εγκαθιστώντας μηχανήματα Σύγχρονης Τεχνολογίας και στα επίσημα συνεργαζόμενα με αυτόν, Διαγνωστικά Κέντρα. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην προμήθεια Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου Υψηλού πεδίου 1.0 Τ. της PHILIPS, με περιβάλλον Ambient Experience, το πρώτο και μοναδικό στο Νομό των Κυκλάδων, το οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο μεγαλύτερο Διαγνωστικό Κέντρο – Πολυϊατρείο του Νομού, τη Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε., τον επίσημο συνεργάτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες.
  ⦁    Πιστός στη δέσμευσή του για την προαγωγή της Επιστήμης, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κήρυξε την επίσημη έναρξη του 8ου Ετήσιου Προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης για τα έτη 2021- 2022, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Μοριοδότηση 68 μορίων (credits-EACCME) από την UEMS. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης συνεχίστηκε, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, αφού ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσαρμόστηκε, άμεσα, στα νέα δεδομένα. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τους ομιλητές στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Ε’, στο Μαρούσι και τους συμμετέχοντες σε ζωντανή, διαδραστική σύνδεση μέσω live streaming.
  ⦁    Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η Vitex A.E., δύο καινοτόμες Ελληνικές Εταιρίες, ανταποκρινόμενοι στις ειδικές και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημικής κρίσης και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας προχωρούν σε μία νέα συνεργασία με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 μέσω των βαμμένων επιφανειών.
  ⦁    Ο Όμιλος Βιοϊατρικής και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, δυο Ελληνικοί Όμιλοι, πρωταγωνιστές των κλάδων τους, προχωρήσαν στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την παροχή στον Έλληνα πολίτη καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Οι δύο πλευρές συνέστησαν Κοινή Ομάδα Εργασίας, για τον προσδιορισμό των σημείων συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δραστηριοποίησής τους, αλλά και της ανάπτυξης νέων κοινών υπηρεσιών.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη μεταβίβαση του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας του μαιευτικού - γυναικολογικού τμήματος με το διακριτικό τίτλο «ΓΑΙΑ» στο «ΙΑΣΩ ΑΕ». Η μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του «ΓΑΙΑ», στο σύνολο της, έγινε στο πλαίσιο εξορθολογισμού των λειτουργιών του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι καθώς τόσο η γενική κλινική όσο και το «ΓΑΙΑ», λειτουργούσαν στο 100% της δυναμικότητας τους, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της λειτουργίας τους, λόγω χωροταξικών περιορισμών.

 • 2022

  ⦁    Η ομάδα του Τμήματος Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί στο πλέον δύσκολο και απαιτητικό τομέα της προηγμένης χειρουργικής, με μεθόδους κλασικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής προσέγγισης. Η εξειδικευμένη ομάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών πραγματοποίησε ακόμη μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, πολύπλοκη και υψηλού ρίσκου επέμβαση στο ήπαρ (συκώτι) ασθενούς με σπάνια μορφής όγκο. 
  ⦁    Το Athens Heart Center του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι πλέον το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα, και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη και Αμερική που έχει επιλεχθεί και διαθέτει το σύνολο των νέων τεχνολογιών αναφορικά με την κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής (χρήση συστήματος παλμικών κυμάτων αλλά και «μπαλονιών» θερμικής ενέργειας που συνδέονται με την ηλεκτροανατομική χαρτογράφηση).
  ⦁    Ως Κέντρο Αριστείας πιστοποιήθηκε το «Κέντρο Σύνθετων Κηλών και Ανακατασκευής Κοιλιακών Τοιχωμάτων»  του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Πρόκειται για  ανώτατη διεθνή διάκριση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας την οποία έχουν λάβει ελάχιστα Νοσοκομεία παγκοσμίως.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Gold Διάκριση ως Top Performing ESG Company, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη  CR Index 2021-2022.
  ⦁    O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε την πρωτοποριακή μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης, κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με αξονική τομογραφία χαμηλής ακτινοβολίας (Low Dose CT), που αποτελεί το μοναδικό «όπλο» πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας. Ενεργοί καπνιστές ή καπνιστές που έχουν διακόψει το κάπνισμα για λιγότερο από 15 χρόνια, ηλικίας άνω των 50 ετών, εφόσον έχουν καπνίσει περισσότερα από 30 p. Years* έχουν απόλυτη ένδειξη για ετήσιο έλεγχο με αξονική τομογραφία θώρακος, χαμηλής ακτινοβολίας, χωρίς σκιαγραφικό.
  ⦁    Παγκόσμια ελληνική πρωτιά στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο επεμβάσεις για την αμιγώς διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον επεμβατικό καρδιολόγο Δρ. Βλάση Νινιό και την ομάδα του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που αφορά στην αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

 • 2023

  ⦁    Μια εξαιρετικά απαιτητική και τεχνικά δύσκολη επέμβαση για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου και σύνθετου θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος  πραγματοποίησε με  μεγάλη επιτυχία ο Δρ. Νικόλαος Μελάς, Διευθυντής της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στην Υβριδική Ρομποτική Χειρουργική αίθουσα «Υπερίων» του Νοσοκομείου.
  ⦁    Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού του εξοπλισμού και της διαχρονικής του δέσμευσης προς τους Έλληνες ασθενείς για την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύτηκε το νέο, προηγμένο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM που έρχεται από το μέλλον στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δίνοντας νέα διάσταση στη διάγνωση και αξιολόγηση βλαβών του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και των χοληφόρων αγγείων, του οισοφάγου, του στομάχου και του ορθού.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συµµετείχε στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας ITIC Global 2023, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο συνέδριο, στο οποίο έλαβαν μέρος εταιρείες που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας σε ασθενείς κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε µία ξένη χώρα.
  ⦁    Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, που έλαβε χώρα στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (15-17 Σεπτεμβρίου 2023), το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Επιστημονικής Εταιρείας CRSA, σε μία ειδική τελετή, ανέδειξαν στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA τον Δρ Κωνσταντίνο Μ. Κωνσταντινίδη.
  ⦁    Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι ο νέος, διαπιστευμένος πάροχος υπηρεσιών υγείας για την International Assistance Group (IAG), το δίκτυο εταιρειών βοήθειας (assistance companies) και παρόχων υπηρεσιών υγείας, το οποίο δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτοντας συνεργάτες σε 120 χώρες.  
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενός από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στεκόμενος στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Καρδίτσα φορτία με: κρεβάτια, στρώματα και μαξιλάρια, για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες συμπολιτών μας.
  ⦁    Στην Αθήνα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP) και ένα μεταβατικό βήμα προόδου στην συνεργασία των χωρών στον τομέα της υγείας. Η στρατηγική αυτή συνεργασία πηγάζει από το κοινό όραμα των δυο πλευρών για την συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του συστήματος υγείας, βελτιώνοντας καθημερινά τις ιατρικές υπηρεσίες και την ποιότητα  ζωής των λαών τους.
  ⦁     Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί για μια ακόμη χρονιά τον «Επίσημο Ιατρικό Υποστηρικτή» (Official Medical Partner) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).
  ⦁    Νέο παιδιατρικό τμήμα Διαταραχών των Λιπιδίων, λειτουργεί πλέον στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών παρέχοντας πλήρη φροντίδα σε παιδιά και εφήβους με διαταραχές των λιπιδίων. Πρόκειται για διαταραχές που επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και ευθύνονται για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης (στένωσης των αρτηριών), που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα πολύ υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων ενοχοποιούνται επίσης για  παγκρεατίτιδες.
  ⦁    Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του ερευνητικού προγράμματος Τρισδιάστατης Απεικονιστικής Εξέτασης μουμιών της Αιγυπτιακής Συλλογής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το μοναδικό, καινοτόμο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας. 
  ⦁    Η  «Κλινική Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών»  του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Αριστείας από τον μεγαλύτερο διεθνή φορέα, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (IFSO), μετά από αυστηρή αξιολόγηση, τριετή παρακολούθηση των ιατρικών πράξεων της Κλινικής καθώς και  επιθεώρησης από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της IFSO που πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Είναι η ανώτατη διεθνής διάκριση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία, την οποία έχουν λάβει ελάχιστα Νοσοκομεία παγκοσμίως.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ενίσχυσης των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας. Οι δύο ελληνικοί όμιλοι αποστέλλουν 10 παλέτες με υγειονομικό υλικό στις πληγείσες, από τον καταστροφικό σεισμό, περιοχές της Συρίας, συμβάλλοντας στην φροντίδα ασθενών και τραυματιών.
  ⦁    Εγκαίνια της μοναδικής Ρομποτικής Υβριδικής χειρουργικής αίθουσας “Υπερίων” και τριών πρωτοποριακών, ψηφιακών, χειρουργικών αιθουσών με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης - "Καινοτομία με επίκεντρο την υγεία”.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Δρ. John Anastasatos φέρνουν το Beverly Hills στην Αθήνα με τη δημιουργία του «Κέντρου Προηγμένης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής» που εγκαινιάστηκε στο ΠΑΛΑΣ, Κεφαλάρι Κηφισιάς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με τον καταξιωμένο πλαστικό χειρουργό Δρ. John Anastasatos, που δραστηριοποιείται εδώ και 17 χρόνια στο Beverly Hills.

 • 2024

  ⦁    Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νέου Διεθνούς Ογκολογικού Κέντρου, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το πρώτο, στη Βόρεια Ελλάδα, υπερσύγχρονο ακτινοχειρουργικό σύστημα EDGE της εταιρείας Varian, στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης,  προσφέροντας νέες δυνατότητες και επιλογές στη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοπραξίας (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών 70%, Βιοιατρική 30%) για το Ελληνικό με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με τη θυγατρική της Lamda Development, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού Healthcare Park εντός της ανάπτυξης του Ελληνικού.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη σύναψη διεθνούς συμφωνίας ενώνοντας δυνάμεις με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο κορυφαίων ιδρυμάτων.
  ⦁    Στη  δωρεά ενός υπερσύγχρονου διαγνωστικού ιατρικού μηχανήματος για τον εξοπλισμό των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγκεκριμένα,  δώρισε έναν υπερσύγχρονο έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Versana Essential της εταιρείας G.E. healthcare, που αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα υπερήχων υψηλής ποιότητας, το οποίο υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων,  όπως  υπερηχογραφικών εξετάσεων κοιλίας,  εξετάσεις αγγείων και μυοσκελετικού συστήματος.
  ⦁    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί πλέον την πρώτη επιχείρηση-Υποστηρικτή από το χώρο της παροχής υπηρεσιών που συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τον πρωτοπόρο φορέα προαγωγής της ελληνικότητας στο ελληνικό επιχειρείν. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, που πρεσβεύει και προάγει διαχρονικά την ελληνικότητα στην ελληνική υγεία, αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τη σημασία της πρωτοβουλίας και βρέθηκε στο πλευρό της.
  ⦁    Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Δρ. Μουσταφά Μαντμπουλί στο Κάϊρο σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, μεταξύ του Ομίλου και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.