Μαιευτικό

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Είναι το μοναδικό Μαιευτικό Τμήμα που λειτουργεί στο πλαίσιο της ασφάλειας ενός μεγάλου, σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου. Ενθαρρύνουμε το Rooming In, στηρίζουμε τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό.

Σε όλους τους τοκετούς παραβρίσκονται έμπειροι, εξειδικευμένοι νεογνολόγοι, οι οποίοι συνεχίζουν την παρακολούθηση των νεογνών στο Μαιευτήριο.

Το Μαιευτικό Τμήμα διαθέτει υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Νεογνών με δυνατότητα και εμπειρία αντιμετώπισης και των πλέον σύνθετων περιστατικών, με μηδαμινές λοιμώξεις και μηδενική θνητότητα.

Διαθέτει:

 • Επτά Αίθουσες Τοκετών
 • Δύο εξοπλισμένες πλήρως, Χειρουργικές Αίθουσες για καισαρικές τομές
 • Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ)
 • Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων (ΜΕΘ)
 • Θάλαμο Νεογνών
 • Ειδικές αίθουσες σεμιναρίων Ψυχοπροφυλακτικής και Θηλασμού

Το Μαιευτικό Τμήμα προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία τοκετού σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας τις οποίες εγγυώνται η μεγαλύτερη ιδιωτική Κλινική της Βόρειας Ελλάδας και το κύρος του ισχυρότερου Ομίλου Υγείας στην Ελλάδα, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Διαθέτει πληθώρα διεθνών πιστοποιήσεων. Το Μαιευτικό Τμήμα εφημερεύει 24 ώρες τη μέρα και 365 ημέρες το χρόνο και συνεργάζεται με κορυφαίους Μαιευτήρες – Γυναικολόγους.  

Φιλοξενώντας χιλιάδες γεννήσεις το χρόνο, εγγυάται την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τη μέλλουσα μητέρα και το νεογνό, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό. Για την ασφάλεια του νεογνού, εφημερεύει συνεχώς η Μονάδα Εντατικής Νεογνών, ενώ ο νεογνολόγος παρακολουθεί το μωρό σας από τη διαδικασία του τοκετού και συνεχώς, μέχρι την αποχώρησή σας.

Η πολιτική της Κλινικής στηρίζει τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες της UNICEF για στήριξη με κάθε βοήθεια, του μητρικού θηλασμού και για την παραμονή του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του από την πρώτη στιγμή της ζωής του (Rooming in).

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Μαιευτικό Τμήμα  διαθέτει:

 • Υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση του εμβρύου (4D υπέρηχος) και της επιτόκου.
 • Κορυφαίους μαιευτήρες – γυναικολόγους, νεογνολόγους, αλλά και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων για κάθε έκτακτη ανάγκη.
 • Υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Νεογνών (ΜΕΝΝ) με έμπειρους νεογνολόγους στην αντιμετώπιση ακόμα και των πιο σύνθετων προβλημάτων των νεογνών, έχοντας ιστορικό μηδαμινών λοιμώξεων και μηδενικής θνησιμότητας.
 • Δύο ειδικά εξοπλισμένα Μαιευτικά Χειρουργεία για να διενεργηθεί καισαρική τομή, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
 • Άριστα εκπαιδευμένο και φιλικό προσωπικό πάντα δίπλα στη μητέρα και το νεογνό.
 • Δωμάτια όλων των τύπων, με ξενοδοχειακές ανέσεις, που διασφαλίζουν την πλέον ευχάριστη διαμονή.
 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Εργαστήρια, όπου διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων (καρδιολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι, αιματολόγοι) είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και των πιο σύνθετων απρόβλεπτων καταστάσεων της επιτόκου.

Η διαδικασία του τοκετού

Πριν τον τοκετό

Γνωρίστε την Κλινική στην οποία θα βιώσετε τη χαρά της Μητρότητας, πριν από τον τοκετό. Εξοικειωθείτε με τους χώρους και τις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε και λύστε εγκαίρως όλες σας τις απορίες. Τηλέφωνα για ραντεβού ενημέρωσης και ξενάγησης: 2310-400222, 2310-400223.

Το Τμήμα Ψυχοπροφύλαξης της Μαιευτικής Κλινικής, οργανώνει και παρέχει δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης μελλοντικών γονέων. 

Ενημερωθείτε εγκαίρως και αποφασίστε εάν επιθυμείτε να γίνετε εθελόντρια της μοναδικής δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», της οποίας το Μαιευτικό Τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης αποτελεί πιστοποιημένο εκπρόσωπο. 

Έφθασε η ώρα του τοκετού

Φθάνοντας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αναζητήστε το Γραφείο Κίνησης Ασθενών στην είσοδο των «ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ».

Δηλώνετε τα στοιχεία σας και ελέγχετε ότι καταγράφηκαν σωστά, διότι θα χρησιμοποιηθούν για τη Δήλωση Γεννήσεως του νεογνού. Επιλέγετε την κατηγορία του δωματίου που επιθυμείτε.

Πρέπει να έχετε μαζί σας: Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήρια και των δύο γονέων, βιβλιάριο Υγείας του ασφαλιστικού φορέα, βιβλιάριο παρακολούθησης της εγκυμοσύνης ή τυχόν εξετάσεις, προσωπικά είδη για εσάς και ρούχα εξόδου για το νεογνό.

Από το Γραφείο Κίνησης Ασθενών, η μαία υποδοχής σας συνοδεύει στο Τμήμα Επιτόκων - Αίθουσα Τοκετών, όπου παραβρίσκεται μόνο ο σύντροφος ή άλλο άτομο της επιλογής σας. Ο καρδιοτοκογραφικός έλεγχος και η συνεχής παρουσία μαίας, σας δίνουν τη σιγουριά και την απόλυτη ασφάλεια που έχετε ανάγκη για να ζήσετε τη μοναδική στιγμή του τοκετού σας. Η μητέρα, είτε γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό  είτε με καισαρική τομή, έχει τη στήριξη ώστε αμέσως μετά τον τοκετό, να αγκαλιάσει το μωρό της “skin to skin” και να το θηλάσει.

Νεογνολόγος του νοσοκομείου είναι παρών στον τοκετό και εξετάζει αμέσως το νεογέννητο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 - 400 000

Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία: 2310 - 400 220

Τηλέφωνο Κλήσης Ασθενοφόρου:  11155

Δείτε αναλυτικά:

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το Μαιευτικό Τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας για τη γυναίκα.

Εξασφαλίζει αξιόπιστη ιατρική διάγνωση και άριστη περίθαλψη για κάθε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρέχοντας πλήρη προγεννητικό έλεγχο και άριστες συνθήκες τοκετού για τη μητέρα και το νεογνό.

Προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Μαιευτικού Τμήματος με την ασφάλεια του πλέον σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαθέτει προσωπικό με άριστη κατάρτιση και μεγάλη κλινική εμπειρία, σε συνδυασμό με υπερσύγχρονο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ