Γίνε εθελόντρια της τράπεζας Βλαστοκυττάρων

Η Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης είναι ο πιστοποιημένος εκπρόσωπος της μοναδικής Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στην Ελλάδα.

Τη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης πιστοποίησε η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων (Ομφάλιου Πλακουντικού Αίματος - ΟΠΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», για την ορθή διαδικασία συλλογής βλαστοκυττάρων μοσχευμάτων ομφαλιοπλακουντικού αίματος, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις του στο μεγάλο έργο επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μοναδικής Δημόσιας Τράπεζας ΟΠΑ στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση σημαντικών αιματολογικών παθήσεων.

Η συλλογή βλαστοκυττάρων πραγματοποιείται χάρη στην επιθυμία των επιτόκων να δωρίσουν υλικό από τον πλακούντα τους, χωρίς αυτό να επηρεάσει κατ΄ ελάχιστο τη μητέρα και το νεογέννητο.

Από ένα υλικό που κυριολεκτικά θα πετιόταν, η ιατρική επιστήμη μπορεί να σώσει ασθενείς με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων.

Η συλλογή των βλαστοκυττάρων αυτών, όμως, εάν δε γίνει με τις πιστοποιημένες διαδικασίες που προβλέπονται, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του «Ν. Παπανικολάου», τότε το υλικό δε μπορεί να διατεθεί για θεραπείες, καθώς δε θεωρείται ασφαλές.

Η Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού, συλλέγει με πιστοποιημένες διαδικασίες τα βλαστοκύτταρα του ομφαλιοπλακουντικού αίματος για την διάθεσή τους στη Δημόσια Τράπεζα του νοσοκομείου, για ψύξη και αποθήκευση.

Οι γυναίκες που εμπιστεύονται για τον τοκετό τους τη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου μας, εάν γίνουν εθελόντριες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα βλαστοκύτταρα δε φυλάσσονται για μελλοντική χρήση από τους ίδιες ή το νεογνό τους, αλλά διατίθενται για να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους συνανθρώπους τους.

Οι μέλλουσες μητέρες που επιλέγουν το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια ενός μεγάλου γενικού νοσοκομείου, μίας άκρως εξειδικευμένης Μαιευτικής Κλινικής με ΜΕΘ και ΜΕΝΝ, μπορούν και πρέπει πριν από τη γέννηση του μωρού τους να δηλώσουν εάν επιθυμούν να γίνουν δωρήτριες της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων της κορυφαίας Αιματολογικής Κλινικής της χώρας μας, αυτής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο της κλινικής υπάρχουν κιτία συλλογής της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μέλλοντες γονείς που για κάποιο λόγο δεν έχουν φέρει μαζί τους το ειδικό κιτίο.