Αλλεργιολογικό

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Αλλεργιολογικό τμήμα παρέχει τη δυνατότητα διερεύνησης και θεραπείας όλου του φάσματος των αλλεργικών παθήσεων τόσο των οξέων καταστάσεων όσο και των χρόνιων προβλημάτων.

Πάντοτε με επιστημονική εξυπηρέτηση, αλλά πάνω απ’ όλα με φιλική και ανθρώπινη προσέγγιση, το πλήρως εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αλλεργιολογικού Τμήματος παρέχει στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Αλλεργιολογικό τμήμα αντιμετωπίζει με τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους όλες τις αλλεργικές παθήσεις και ειδικότερα:

Σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου με τη χρήση ειδικών διαγνωστικών μεθόδων, όπως:

  • Τα δερματικά τεστ για αεροαλλεργιογόνα και τροφικά αλλεργιογόνα, με τα οποία είναι δυνατή η διερεύνηση αναπνευστικής (ρινίτιδα, άσθμα) και τροφικής αλλεργίας,
  • Τα Patch test για τη διερεύνηση της αλλεργικής δερματίτιδας εξ’ επαφής,
  • Τεστ δερματικά και ενδοδερμικά για τη διερεύνηση φαρμακευτικής αλλεργίας,
  • Τεστ δερματικά και ενδοδερμικά για τη διαπίστωση ευαισθησίας σε έντομα.

Σε επίπεδο εσωτερικών ασθενών:

  • Νοσηλεία οξέων αλλεργικών περιστατικών,
  • Διερεύνηση περίπλοκων αλλεργικών παθήσεων (χρόνια κνίδωση, κ.λπ.),
  • Ταχεία απευαισθητοποίηση σε υμενόπτερα, φάρμακα,
  • Προεγχειρητικό έλεγχο και αντιμετώπιση αλλεργικών παθήσεων.

Θεραπεία αλλεργιολογικών νοσημάτων

Η ανοσοθεραπεία ή θεραπεία απευαισθητοποιήσεως (αλλεργικά εμβόλια), αφορά σε δύο κύριες περιπτώσεις: την αναπνευστική αλλεργία (δηλαδή την αλλεργική ρινίτιδα/επιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα) και την αλλεργία σε υμενόπτερα (μέλισσες και σφήκες).

Η συμπτωματική θεραπευτική αγωγή αποσκοπεί στον περιορισμό των συμπτωμάτων των αλλεργικών νόσων είτε αυτά προέρχονται από το δέρμα, είτε από το αναπνευστικό σύστημα.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις αλλεργίας είναι τα αντιισταμινικά, τα στεροειδή (κορτιζονούχα) σπρέι για τη μύτη και τους πνεύμονες και τα βρογχοδιασταλτικά.

Κάθε ασθενής είναι ευαισθητοποιημένος σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα. Αυτά τα αλλεργιογόνα είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την εκδήλωση των συμπτωμάτων σε κάθε περίπτωση αλλεργίας: είτε πρόκειται για αναπνευστική, τροφική, φαρμακευτική ή άλλη αλλεργία.

Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο αλλεργικός ασθενής να αποφεύγει την έκθεσή του στα αλλεργιογόνα με κάθε δυνατό τρόπο.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Πλήρως εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αλλεργιολογικού Τμήματος, σε άμεση συνεργασία και με τα άλλα ιατρικά τμήματα, παρέχει στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, πλήρη ενημέρωση και νοσηλευτική υποστήριξη.

Στο Αλλεργιολογικό τμήμα εστιάζουμε στην καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα με τον αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο διάγνωσης και θεραπείας. Παρέχονται προσωποποιημένες και υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στον τομέα της Αλλεργιολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Άνδρας Γυναίκα Ευεξία

ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Covid-19 testing
Προπληρωμή