Ρομποτική χειρουργική στην Ουρολογία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Ρομποτική Χειρουργική είναι η πλέον σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική, στον τομέα της Ουρολογίας. Χαρακτηρίζεται ως το «golden standard» (άριστη επιλογή) διεθνώς, στη ριζική προστατεκτομή. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα εφαρμογής ειδικά στα ογκολογικά περιστατικά αλλά και σε καλοήθεις παθήσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Το Ουρολογικό Τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού διαθέτει ομάδες Ουρολόγων Χειρουργών πιστοποιημένων στη Ρομποτική Ουρολογική Χειρουργική. Ομάδες με διεθνή αναγνώριση λόγω της μεγάλης εμπειρίας τους, της γκάμας των παθήσεων που αντιμετωπίζουν και τον πολύ μεγάλο αριθμό ευχαριστημένων ασθενών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ρομποτική Ουρολογική Χειρουργική ενισχύει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η λαπαροσκοπική χειρουργική τα οποία είναι:

  • Παρόμοιος (και κάποιες φορές βελτιωμένος) Ογκολογικός έλεγχος
  • Μεγαλύτερη ικανότητα από μέρος του χειρουργού της διατήρησης των στυτικών νεύρων
  • Γρηγορότερη επάνοδος της εγκράτειας των ούρων και μικρότερη συχνότητα μετεγχειρητικής ακράτειας
  • Μετάγγιση αίματος σε λιγότερο από 1%
  • Μικρές τομές εν είδη «κλειδαρότρυπας»
  • Συντομότερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό διενεργούνται όλες οι επεμβάσεις ρομποτικής Ουρολογικής χειρουργικής που έχουν ένδειξη για τη συγκεκριμένη τεχνική, διεθνώς.

Η ρομποτική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη, χαρακτηρίζεται ως «χρυσή επιλογή» στην ουρολογία. Έχει αποδειχθεί ότι με τη ρομποτική προστατεκτομή τα ογκολογικά και λειτουργικά αποτελέσματα είναι καλύτερα, από όλα τα άλλα είδη ριζικής προστατεκτομής. Με τη ρομποτική προστατεκτομή μειώνονται σημαντικά παρενέργειες, όπως η ακράτεια και η στυτική δυσλειτουργία.

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα σε έμπειρα στη ρομποτική χειρουργική, χέρια και για παθήσεις της κύστης και των νεφρών.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, υποστηρίζεται με το πρώτο εγκατεστημένο σύστημα ρομποτικής κεφαλής διεγχειρητικού (3D) υπερήχου στην Ελλάδα για επεμβάσεις αφαίρεσης ενδοφυτικών και μη όγκων νεφρού με δύσκολη πρόσβαση και για τη διενέργεια υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης βιοψίας διεγχειρητικά.

Εφαρμογές της ρομποτικής στην Ουρολογία είναι:

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Η ρομποτική Ουρολογική χειρουργική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης για τα ιατρικά της αποτελέσματα. Οι εξειδικευμένες στη ρομποτική χειρουργική ομάδες απαρτίζονται από πιστοποιημένους στη ρομποτική χειρουργική Ουρολόγους με πολύ μεγάλη εμπειρία, εκπαιδευτές άλλων Ουρολόγων στην Ευρώπη. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci Si  HD και το κορυφαίο ρομποτικό σύστημα Da Vinci X, το δεύτερο κατά σειρά που τοποθετήθηκε και λειτουργεί στα χειρουργεία καθώς και ο συνολικός εξοπλισμός του Τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής είναι υπερσύγχρονος και πλήρης.

Το ρομπότ Da Vinci είναι ένα σύστημα που λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο των πιστοποιημένων χειρουργών του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και βοηθά στο να πραγματοποιήσουν πολύπλοκα χειρουργεία με απόλυτη ακρίβεια και με ελάχιστα χειρουργικά τραύματα στο σώμα του ασθενούς, γεγονός που εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στη ανάρρωσή του.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ