Πρόσωπο

Στο λίφτινγκ προσώπου εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές, προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος.

Ανάλογα με την περιοχή που επιλέγουμε χωρίζεται σε:

Face lifting

Το face lifting αποτελεί την ιδανικότερη απάντηση σε όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν τη φθορά του χρόνου, στο πρόσωπο και στο λαιμό τους.

Με την τεχνική του face lifting επιδιώκεται η επανατοποθέτηση των ιστών του ανθρώπινου προσώπου στην αρχική τους θέση, βελτιώνοντας τη γενική χαλάρωση που υφίσταται το δέρμα.

Όλες οι τεχνικές που εφαρμόζονται, πρέπει να συνυπολογίζουν τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε προσώπου, γι’ αυτό και ένα σύγχρονο lifting στηρίζεται στο σεβασμό των χαρακτηριστικών του προσώπου και τη διατήρηση της αρμονίας, μετά την αναδόμησή του.

Εφαρμογές

Με τις τεχνικές που εφαρμόζονται (s-lift, macs lift, baaps lift και άλλες) επιδιώκεται η γρήγορη αποκατάσταση και η επανένταξη του ασθενούς, στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Με τις εφαρμόσιμες τεχνικές επιδιώκεται η επανασύσφιξη ορισμένων μιμικών μυών του προσώπου και στη συνέχεια η αποκατάσταση των χαλαρών ιστών στην αρχική τους θέση, με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία του ασθενή.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας και ο μετεγχειρητικός πόνος ελέγχεται με κλασικά αναλγητικά φάρμακα.

Βλεφαροπλαστική

Με τη βλεφαροπλαστική επιδιώκεται η διόρθωση των συνεπειών της χαλάρωσης των ιστών των βλεφάρων και των ρυτίδων του δέρματος. Συγχρόνως επιδιώκεται η αφαίρεση του περίσσιου δέρματος ( σακούλες στα μάτια) ή μέρος του περιοφθαλμικού λίπους.

Εφαρμογές

Η επέμβαση διενεργείται με τοπική αναισθησία και κρατά μία ώρα, όταν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το άνω ή μόνο το κάτω βλέφαρο. Όταν πρόκειται και για τα δύο βλέφαρα, τότε ο χρόνος της βλεφαροπλαστικής κρατά δύο ώρες.

Στην άνω βλεφαροπλαστική αφαιρείται το περίσσιο του δέρματος και του λίπους, ενώ στην κάτω, το επιπλέον λίπος δεν αφαιρείται, αλλά συνήθως αναδιανέμεται για να καλύψει τους λεγόμενους μαύρους κύκλους.

Οι μικρές τομές συρράπτονται με πολύ λεπτά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται την 5η-6η ημέρα μετεγχειρητικά.

Η περίοδος ανάρρωσης είναι σχετικά σύντομη, όπου τα μάτια ανακτούν μίαν όψη πιο νεανική και ξεκούραστη, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο μία δεκαετία.

Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι ένα από τα πιο εμφανή και χαρακτηριστικά σημεία του προσώπου. Υπάρχουν μύτες που χαρακτηρίζονται μεγάλες και άκομψεςστραβές, μύτες γαμψές, μύτες που βρίσκονται σε δυσαρμονία με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, έρχεται η ρινοπλαστική να δώσει λύση, δηλαδή να βελτιώσει, να αλλάξει το σχήμα και τη μορφή της μύτης.

Η ρινοπλαστική, εκτός από τη θεραπεία αισθητικών ή λειτουργικών ζητημάτων της μύτης, μπορεί να αντιμετωπίσει και προβλήματα που αφορούν το ρινικό διάφραγμα και συνδέονται άμεσα με αναπνευστικές δυσλειτουργίες του ασθενή.

Εφαρμογές

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Διαρκεί μία έως δύο ώρες, στη διάρκεια των οποίων ο πλαστικός χειρουργός διορθώνει τα οστέινα ανατομικά στοιχεία που δημιουργούν τα προβλήματα δυσμορφίας στη μύτη.

Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για ένα τουλάχιστον βράδυ, ενώ τοποθετείται στη ράχη της μύτης νάρθηκας, ο οποίος παραμένει για 10-14μέρες. Τα μετεγχειρητικά οιδήματα υποχωρούν σταδιακά, ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα και το προσδοκώμενο σχήμα της μύτης αποκαθίσταται σταδιακά.

Ωτοπλαστική (Διόρθωση αυτιών)

Η ωτοπλαστική αποτελεί συνήθη πλαστική χειρουργική πράξη, κατά την οποία επιδιώκεται η αντιμετώπιση αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων πού εμφανίζονται συνήθως στη μορφή και το σχήμα των αυτιών.

Οι επεμβάσεις αφορούν περιστατικά, όπου τα αυτιά είναι πεταχτά και η ατέλεια τους αποδίδεται στη δυσπλασία του πτερυγίου.

Οι ατέλειες εμφανίζονται από την παιδική ηλικία, αποδίδονται συνήθως σε κληρονομικούς λόγους και είναι καλό να αντιμετωπίζονται σε μικρότερες ηλικίες.

Η επέμβαση έχει σαν στόχο τη μόνιμη αλλαγή του σχήματος, την αντιμετώπιση της δυσμορφίαςεπαναφορά της συμμετρίας ώστε το αυτί να εμφανίζεται σε φυσιολογική μορφή.

Εφαρμογές

Οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται παραμονή σε κλινική.

Διενεργούνται μικρές τομές στην πίσω πλευρά του αυτιού, για την αφαίρεση ή εξασθένιση του χόνδρου που υπερτροφεί στην περιοχή της κόχης.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, πολύ ικανοποιητικά με ελάχιστο ποσοστό υποτροπών.

Οι τομές δεν είναι ορατές, λόγω της θέσης που πραγματοποιούνται και εξαφανίζονται ολοσχερώς μετά από έξι έως οχτώ μήνες.

Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά αναλγητικά.

Σε ασθενείς μικρής ηλικίας η επέμβαση θεωρείται αναγκαία, για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, ενώ προτείνεται η γενική αναισθησία, στο ενδεχόμενο μη συνεργασίας του νεαρού ατόμου με τους θεράποντες ιατρούς.

Covid-19
Προπληρωμή Test