Πλαστική Χειρουργική Σώματος

Αυξητική Γλουτών

Γιατί αυξητική γλουτών; Γιατί οι καμπύλες εμπνέουν τον γλύπτη!

Με την αυξητική γλουτών επιτυγχάνεται αύξηση και τελειοποίηση του περιγράμματος καθώς και της σφριγηλότητας των γλουτών.

Γενικά πρόκειται για μια επέμβαση με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, όπου έχουμε ικανοποιημένους ασθενείς και σχετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. Το 1984 στην Αργεντινή περιγράφεται για πρώτη φορά η μέθοδος της αυξητικής γλουτών, με ενθέματα σιλικόνης, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για την αυξητική στήθους, χωρίς καλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και με αρκετές επιπλοκές.

Τα νεότερα ενθέματα είναι από εύπλαστο πολύ ανθεκτικό υλικό με σχήμα ειδικά διαμορφωμένο για την ανατομία των γλουτών -και όχι στρόγγυλα.

Πριν την επέμβαση αυξητικής γλουτών ο χειρουργός ζωγραφίζει πάνω στους γλουτούς την θέση που πρέπει να έχουν τα ενθέματα, για να έχει έτσι καλύτερη συμμετρία. Η επέμβαση γίνεται συνήθως σε γενική αναισθησία, αλλά και με επισκληρίδιο. Η τομή είναι περίπου 5 εκατοστά και γίνεται στη σχισμή ανάμεσα στους γλουτούς.

Κατόπιν διανοίγεται μια «θήκη» κάτω από τον μείζονα γλουτιαίο μυ και έτσι το ένθεμα καλύπτεται από το μυ, δίνοντας φυσικότητα στον γλουτό (παλαιότερα οι προθέσεις τοποθετούνταν άμεσα κάτω από το δέρμα, κάτι όμως, που όχι μόνο δεν είχε καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά είχε και πολλές επιπλοκές).

Μετά την επέμβαση αυξητικής γλουτών και για διάστημα 3 εβδομάδων, φοριέται ειδικός κορσές. Για τις πρώτες 24 – 36 ώρες η θέση του σώματος κατά την ανάπαυση πρέπει να είναι πλάγια ή μπρούμυτα.

Για το ίδιο διάστημα -λόγω της τάσης στην χειρουργημένη περιοχή- θα χρειαστούν αναλγητικά, ενδεχομένως ενδοφλέβια. Μετά τις πρώτες 24 ώρες ίσως να χρειαστεί ένα απλό αναλγητικό, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.

Μετά τις 3 εβδομάδες επιτρέπεται η άθληση, σταδιακά αυξανόμενη.

Σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον, για οποιοδήποτε λόγο, να γίνει ενδομυϊκή ένεση, καλό είναι να γίνεται στο μηρό για να αποφευχθεί τυχόν διάτρηση του ενθέματος.

Μία άλλη δυνατότητα αύξησης και καλυτέρευσης του περιγράμματος των γλουτών, είναι η τοποθέτηση λίπους από άλλα σημεία του σώματος (Λιπογλυπτική ή Λιπένθεση ή Liposculpturing).

Σε αυτή τη περίπτωση η επέμβαση γίνεται σε τοπική αναισθησία με ενδοφλέβια καταστολή (μέθη).

Η μέθοδος τοποθέτηση λίπους στους γλουτούς είναι καλή όταν θέλουμε να επιτύχουμε μικρή αύξηση του όγκου και της προβολής των γλουτών.

Παίρνουμε το λίπος από ένα προεπιλεγμένο σημείο του σώματος και με ειδικές κάνουλες λιποαναρρόφησης και μετά από σχολαστική επεξεργασία του λίπους (για διαχωρισμό του λίπους από τα άλλα συστατικά ) το εγχέουμε στους γλουτούς.

Βέβαια, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς πού θα βρεθεί το λίπος που χρειάζεται. Συνήθως ακόμη και από αδύνατα άτομα μπορούμε να αναρροφήσουμε, χωρίς δυσκολία 400-500 ml (που θα χρειασθούν για την αυξητική), από περιοχές όπως η κοιλιά, οι γοφοί, οι μηροί.

Μετεγχειρητικά για 3 εβδομάδες πρέπει να φορεθεί ελαστικός κορσές και για 10 ημέρες η θέση του σώματος στην κατάκλιση πρέπει να είναι πλάγια ή μπρούμυτα.

Το λίπος είναι δικό μας υλικό και δεν υπάρχει φόβος εμφάνισης αλλεργίας, κάψας ή άλλων επιπλοκών, που μπορούν να δημιουργηθούν(βέβαια μιλάμε πάντα για μικρό ποσοστό), από ένα ξένο σώμα.

Πιθανό είναι περίπου ένα 50-60% του λίπους, να απορροφηθεί από τον οργανισμό και να χρειαστεί μία επαναληπτική λιπογλυπτική.

Λιπογλυπτική – Λιποαναρρρόφηση

Γιατί λιπογλυπτική; Γιατί το να σμιλεύεις ένα ωραίο σώμα είναι πρόκληση για τον πλαστικό χειρουργό

Η μεταφορά λίπους από σημεία τους σώματός μας με περίσσεια σε σημεία που χρειάζονται γέμισμα, θεωρείται το μέλλον της αισθητικής χειρουργικής.

Με υλικό από τον ίδιο οργανισμό, είναι μια τελείως ακίνδυνη διαδικασία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το λίπος το οποίο συνήθως λαμβάνεται από κοιλιά και μηρούς, χρησιμοποιείται για να «γεμίσει» ρυτίδες και χείλη, να ανασηκώσει ζυγωματικά καθώς και για να κάνουμε lifting χεριών.

Με τον όρο λιποαναρρόφηση εννοούμε την αφαίρεση τοπικού πάχους από συγκεκριμένα σημεία μέσω πολύ λεπτών κανουλών. Τις κάνουλες μπορούμε να τις φανταστούμε σαν πολύ μακριές βελόνες, πάχους 2 – 3 χιλιοστών.

 Ο Giorgio Fisher, ένας γυναικολόγος από την Ιταλία εφηύρε το 1974 την αρχική μορφή της λιποαναρρόφησης. Από τα μέσα της δεκαετίας του 70, ο γάλλος καθηγητής Illouz ανέπτυξε την μέθοδο της λιποαναρρόφησης με τη μορφή που μέχρι σήμερα ξέρουμε.

Από τα τέλη της 10ετίας του ’90, η διαδικασία της λιποαναρρόφησης τελειοποιήθηκε. Η λιποαναρρόφηση, σε αντίθεση με τα πιστεύω πολλών ασθενών, δεν είναι μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ούτε της κυτταρίτιδας και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τη δίαιτα αλλά ούτε και τη γυμναστική. Η λιποαναρρόφηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται μέθοδος δίαιτας.

Μετά από μια λιποαναρρόφηση, χάνουμε όγκο και όχι βάρος. Πρακτικά δηλαδή, αν σε μια λιποαναρρόφηση αφαιρεθούν 4 λίτρα αυτά δεν μεταφράζονται σε 4 κιλά, αλλά το πολύ σε 800 γραμμάρια, γιατί το ειδικό βάρος του λίπους είναι πολύ μικρό. Με λίγα λόγια με την λιποαναρρόφηση χάνουμε πόντους και όχι βάρος.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία, η οποία αφαιρεί το συσσωρευμένο τοπικό πάχος, από προεπιλεγμένα σημεία για τη τελειοποίηση των αναλογιών του σώματος.

Ο μύθος ότι λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει μόνο σε μικρές ηλικίες (έως 35), γιατί μετά το δέρμα χαλαρώνει, δεν ισχύει. Αυτό εξαρτάται από την τεχνική της λιποαναρρόφησης αλλά και από τη γνώση του γιατρού.

 Σήμερα, μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας. Σε αυτό, έχει συμβάλει η ανάπτυξη τεχνικών, όπως αυτή με την χρήση LASER ή ραδιοσυχνοτήτων.

Η λιποαναρρόφηση ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή σε μέθη. Πολύ σπανιότερα όταν πρόκειται για μεγάλες περιοχές τότε γίνεται σε γενική αναισθησία.

Με μια οπτική ίνα λιώνουμε το λίπος που είναι να αφαιρεθεί ενώ ταυτόχρονα δρούμε επιλεκτικά στα δερματικά κύτταρα παραγωγής κολλαγόνου με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος.

Το λιώσιμο του λίπους κάνει την διαδικασία λιγότερο τραυματική και έτσι δεν έχουμε πολλούς μώλωπες όπως με την κλασική λιποαναρρόφηση.

Παράλληλα το να αφαιρείς λιωμένο – ομογενοποιημένο λίπος δεν δημιουργεί ανομοιομορφίες. Η παραμονή στη κλινική, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος είναι από λίγες ώρες έως το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Λιπογλυπτική ή Liposculptur είναι μια αλλαγή φιλοσοφίας στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης χωρίς να την αναιρεί.

Η λιπογλυπτική είναι η τρισδιάστατη προσέγγιση στον επαναπροσδιορισμό -Remodelling- των αναλογιών του σώματος.

Δεν κοιτάμε πια την μια ή τις δυο περιοχές που έχουν «ψωμάκια», αλλά το σώμα σαν μια ενότητα που πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν τέλειες αναλογίες.

Έτσι λοιπόν, με την λιπογλυπτική αφαιρούμε λίπος από κάποιο σημείο που φαινομενικά δεν ενοχλεί για να τονίσουμε κάποιο άλλο.

Αν για παράδειγμα αφαιρέσουμε το λίπος από το κάτω μέρος της πλάτης (οσφυϊκή χώρα), καθώς και τα πλαϊνά του σώματος μέχρι τις πλευρές, θα τονίσουμε την προβολή των γλουτών.

Εάν δε, προσθέσουμε το λίπος που θα έχουμε αφαιρέσει στους γλουτούς το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Αυτή η διαδικασία λιπογλυπτικής μπορεί να γίνει σε όλο το σώμα και το λίπος να χρησιμοποιηθεί στις γάμπες, στα χέρια (νεαροποίηση του «γηρασμένου» χεριού), στο πρόσωπο (ζυγωματικά) κ.λπ.

Η λιπογλυπτική είναι επίσης μια διαδικασία που δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική. Όπως και στην κλασική λιποαναρρόφηση, φοράμε για 4 εβδομάδες έναν κορσέ, ενώ δεν υπάρχουν ράμματα.

Ο αριθμός των λιποκυττάρων στο σώμα μας είναι γενετικά προκαθορισμένος. Αν λοιπόν, αφαιρέσουμε από κάποιο σημείο λίπος (λιποαποθήκες), αυτό δεν επανέρχεται γιατί τα λιποκύτταρα δεν ξαναγεννιούνται.

Ο ισχυρισμός που ακούμε καμία φορά ότι «το λίπος προστίθεται, ή κάθεται πάνω από το σημείο απ’ το οποίο αφαιρέθηκε», δεν ισχύει!

Αυτή η ψευδαίσθηση δημιουργείται, διότι αν μετά από λιποαναρρόφηση, π.χ. στα λεγόμενα «ψωμάκια», έχουμε πάρει κιλά σε όλο το σώμα, στο σημείο λιποαναρρόφησης η εναπόθεση λίπους είναι λιγότερη και δημιουργείται μια διαφορά με το υπόλοιπο σώμα. Το πρόβλημα όμως, είναι η αύξηση βάρους και όχι ότι το λίπος που θα πήγαινε στα «ψωμάκια» κάθεται τώρα στη μέση!

Κοιλιοπλαστική

Γιατί κοιλιοπλαστική; Γιατί κάτι ήξερε ο Botticelli!

Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ενδεχόμενες ενδοκοιλιακές επεμβάσεις, η απουσία άσκησης και η καθιστική ζωή αποτελούν τα συχνότερα αίτια αλλοίωσης της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της κοιλιάς, όμως όταν οι αλλοιώσεις έχουν δημιουργήσει χαλάρωση στο δέρμα, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση.

Η κοιλιοπλαστική, είναι μια χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται η περίσσια του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα κατώτερα 2/3 της κοιλιακής χώρας και γίνεται σύσφιξη των κοιλιακών μυών.

Η κοιλιοπλαστική, μειώνει το μέγεθος της προεξέχουσας κοιλιάς και δημιουργεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει αισθητά το σχήμα του σώματος.

Ωστόσο, η κοιλιοπλαστική, δεν πρέπει να θεωρείται μέθοδος αδυνατίσματος.

Η κοιλιοπλαστική πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με καλή υγεία και σωστό βάρος, που υποφέρουν όμως από αυξημένη εναπόθεση λίπους και χαλάρωση δέρματος στη περιοχή της κοιλιάς.

Αν πρόκειται η γυναίκα ασθενής να μείνει έγκυος, καλό θα ήταν η επέμβαση να γίνει μετά τη γέννα, διότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης συσφίγγονται οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι θα χαλαρώσουν ξανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία.

Με σκοπό την αφαίρεση λίπους και δέρματος στη περιοχή κάτω απ’ τον αφαλό, γίνεται μια τομή χαμηλά, σε ύψος που καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

Ο αφαλός επανατοποθετείται μέσω μιας τομής που γίνεται μέσα σε αυτόν και άρα δεν είναι ορατή. Οι μύες συσφίγγονται οπότε και συγκρατούν καλύτερα το κοιλιακό τοίχωμα.

Αν παραστεί ανάγκη, πριν τον κλείσιμο των τομών γίνεται μια περιορισμένη λιποαναρρόφηση στα πλάγια σημεία της κοιλιάς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αφού αφαιρεθεί το περίσσιο λίπος και δέρμα, οι τομές κλείνουν. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 1 - 2 μέρες με το πέρας της κοιλιοπλαστικής. Η πλειοψηφία των ασθενών παίρνει εξιτήριο την επομένη του χειρουργείου. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα οπότε και δε θα χρειαστεί να αφαιρεθούν.

Αν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση, αντιμετωπίζεται με τα κλασικά παυσίπονα. Μετά την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής τοποθετείται συνήθως ένας κορσές τον οποίο θα πρέπει να φορά ο ασθενής για 2-3 εβδομάδες.

Ανάλογα με τη φύση της εργασίας και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, οι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Body lift μετά από επέμβαση παχυσαρκίας

Όταν ένας ασθενής έχει χάσει πολλά κιλά, είτε έχει υποβληθεί σε γαστρικό by pass, sleeve ή έχει τοποθετήσει δακτύλιο και η απώλεια βάρους είναι μεγάλη-χρειάζεται μια νέα επέμβαση, πλαστικής χειρουργικής αυτή τη φορά.

Η μεγάλη απώλεια βάρους, συχνά συνδυάζεται και με χαλάρωση του δέρματος, η οποία δημιουργεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που απέχει πολύ από το ζητούμενο.

Έτσι ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί-μετά από ένα χρόνο κι αφού έχει σταθεροποιηθεί το βάρος του-σε μια συνδυαστική επέμβαση, που θα αφαιρέσει τη περίσσια του δέρματος και θα κάνει το σώμα να φαίνεται πιο σφιχτό.

Η πλαστική χειρουργική είναι η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις και ακολουθεί τις επεμβάσεις βαριατρικής.

Μετά από όλη τη μεγάλη προσπάθεια για την απώλεια βάρους είναι κρίμα να βλέπετε το σώμα σας «κρεμασμένο» (στήθος, μπράτσα, κοιλιά, μηροί, γλουτοί). Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στη ψυχική υγεία του ασθενούς και μειώνει την αυτοπεποίθησή του.

Η ολική ανόρθωση σώματος (body lift) είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η καταλληλότερη μέθοδος για άτομα που έχουν βιώσει δραματική απώλεια βάρους.

Η επέμβαση του body-lift είναι μια χειρουργική διαδικασία 7 ωρών περίπου. Το body lift μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα χαλάρωσης στη κοιλιά, στους γλουτούς (μέσα κι έξω) και στο κάτω μέρος της πλάτης.

Σε μια δεύτερη επέμβαση ανόρθωσης σώματος, γίνονται διορθώσεις στο στήθος, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Οι επεμβάσεις βαριατρικής βοηθούν στην μείωση του βάρους και την απομάκρυνση του λίπους. Στην ομορφότερη εικόνα του σώματος αλλά και στην πιο υγιή, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να συνδράμει.

Το πότε θα γίνει η κάθε επέμβαση ανόρθωσης σώματος και πως θα γίνει είναι ένα θέμα που θα συζητήσετε εκτενώς με το γιατρό ο οποίος θα φροντίσει για την πλήρη μεταμόρφωση του σώματος αλλά και του προσώπου σας.

Αυξητική Γάμπας

Γιατί αυξητική γάμπας; Γιατί οι γάμπες δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση!

Η αυξητική γάμπας είναι η επέμβαση με την οποία γίνεται αύξηση του μεγέθους του γαστροκνήμιου μυ, δηλαδή του μυ που καλύπτει κυρίως το άνω τριτημόριο της κνήμης (γάμπα).

Η αυξητική της γάμπας αφορά σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν πιο γεμάτες και σχηματισμένες κνήμες και δεν το καταφέρνουν, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν με την γυμναστική.

Επίσης, η αυξητική γάμπας μπορεί να αφορά σε ασθενείς με ασυμμετρία στις κνήμες που δημιουργήθηκε έπειτα από τραυματισμό ή επέμβαση, όπως και σε ασθενείς με εκ γενετής νόσους λ.χ. ραιβοϊπποποδία (club foot ), δισχιδή ράχη (spina bifida), αλλά και πολιομυελίτιδα (poliomyelitis ).

Για τις πολύ λεπτές γάμπες, υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισης:

  • Ενθέματα σιλικόνης: Το ένθεμα τοποθετείται στη γάμπα με μια μικρή τομή λίγων εκατοστών κάτω από το δέρμα.
  • Λιποπλαστική: Καινοτομία στην αυξητική γάμπας. Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται το αυτόλογο -δικό σας - λίπος, το οποίο αναρροφάται από μια περιοχή που υπάρχει περισσότερο και κατόπιν επανατοποθετείται στις γάμπες.
  • Έγχυση υαλουρονικού οξέως: Χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ μεγάλης πυκνότητας που υπάρχει σε σύριγγες των 20 cc. Χρειάζεται να επαναληφθεί σε 12-18 μήνες γιατί απορροφάται. Γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς τομές.

Η πλαστική στις γάμπες είναι μια επέμβαση που, αν και πραγματοποιείται από λίγους και έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς, γνωρίζει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Οι άνδρες πραγματοποιούν την επέμβαση αυξητικής γάμπας για όγκο. Οι γυναίκες συνήθως για να πετύχουν ανατομική συμμετρία, έτσι ώστε οι γάμπες τους να είναι πιο αρμονικές με τους μηρούς.

Στήθος

Γιατί επεμβάσεις στήθους; Γιατί το στήθος δεν είναι μόνο γαλακτοφόρος αδένας, αλλά σύμβολο θηλυκότητας.

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους περιλαμβάνει τη χρήση εμφυτευμάτων ή μεταφορά λίπους από άλλο σημείο του σώματος, για να αυξηθεί το μέγεθός του ή για να αποκατασταθεί η σφριγηλότητά του, μετά από χάσιμο βάρους ή εγκυμοσύνη.

Η αυξητική στήθους μπορεί:

  • να κάνει το στήθος να φαίνεται πιο «γεμάτο» και στητό,
  • να βελτιώσει την «ισορροπία» της σιλουέτας σας, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και
  • να βελτιώσει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας.

Η αυξητική στήθους, ΔΕN μπορεί να αποκαταστήσει ένα πολύ πεσμένο στήθος. Αν επιθυμείτε να φαίνεται το στήθος σας πιο «γεμάτο» και στητό και αντιμετωπίζετε ιδιαίτερο πρόβλημα χαλάρωσης μπορεί να χρειαστείτε και επέμβαση ανόρθωσης (breast lift) ταυτόχρονα με την αυξητική.

Η αυξητική στήθους γίνεται με τους εξής τρόπους:

  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ το μαστό (Subglandular),
  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ και την περιτονία του μυός (Subfacial),
  • Τοποθέτηση του εμφυτεύματος κάτω απ’ το μυ (Sub –Muscular ή Dual plane).

Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός για την αυξητική στήθους, εξαρτάται από την ανατομία της ασθενούς. Για παράδειγμα, ένα στήθος το οποίο έχει όγκο-μάζα και απλά θέλουμε να το μεγαλώσουμε, μας οδηγεί να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα κάτω απ’ το μαστό ή υποπεριτονιακά διότι το εμφύτευμα καλύπτεται απ’ το μαστό.

Στις πρώτες δυο τεχνικές αυξητικής στήθους, Sunglandular και Subfacial ο πόνος είναι ελάχιστος και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, 2-3 ώρες μετά το χειρουργείο.

Στην Dual plane, επειδή εμπλέκεται ο μυς, ίσως χρειαστεί η λήψη παυσίπονων χαπιών.

Όταν δεν υπάρχει στήθος και υπάρχει αισθητικός κίνδυνος να διαγράφεται το ένθεμα, το τοποθετούμε κάτω απ’ το μυ και την μεμβράνη που τον καλύπτει. Το ζητούμενο είναι το στήθος να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται.

Οι τεχνικές αυξητικής στήθους είναι αυτές. Οποιαδήποτε άλλη ονομασία εμφανίζεται στα διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες είναι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι γιατροί για ευνόητους λόγους.

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε για αυξητική στήθους είναι ΜΟΝΟ εμφυτεύματα με έγκριση FDA και συνεπώς παρέχουν όλα τα εχέγγυα για να αισθάνεται η ασθενής ασφαλής και σίγουρη.

Συνήθως χρησιμοποιούμε την εταιρία MENTOR. Τα εμφυτεύματα είναι είτε στρογγυλά είτε ανατομικά ανάλογα με την ανατομία της ασθενούς και την επιλογή του γιατρού.

Ο οργανισμός μας, περιβάλλει κάθε «ξένο σώμα» όπως το ένθεμα σιλικόνης με ιστό για να το ενσωματώσει στον οργανισμό μας, με ένα περίβλημα που ονομάζεται κάψα.

Κάποιοι άνθρωποι (σήμερα το 1-1,5%) δημιουργούν ινώδη, δηλαδή σκληρή κάψα. Αν η ασθενής παρουσιάσει ίνωση της κάψας, με μια μικρή και σύντομη επέμβαση, αφαιρούμε τη κάψα και ανανεώνουμε το ένθεμα.

Μικροεπιπλοκές, μπορούν να προκύψουν σε όλα τα χειρουργεία, κάθε τύπου. Τα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού όμως είναι ικανά να επιλύσουν όλα τα προβλήματα αυτά, εύκολα και ανώδυνα.