Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και Χειρουργικής Βάσης Κρανίου Κέντρο

Το Κέντρο Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και Χειρουργικής Βάσης Κρανίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσφέρει όλες τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και χειρουργικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε περίπτωση και πάθηση.

Πραγματοποιείται έλεγχος ακοής σε όλες τις ηλικίες, έρευνα του ιλίγγου, ενδοσκοπήσεις στη μύτη και το λάρυγγα, επεμβατικές ενδοσκοπήσεις και γενικά όλες τις σύγχρονες εξετάσεις στην ειδικότητα.

Όταν η συντηρητική θεραπεία δε μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή ή δεν ενδείκνυται, οι γιατροί του Τμήματος παρέχουν υψηλού επιπέδου χειρουργικές υπηρεσίες.

Το Κέντρο Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και Χειρουργικής Βάσης Κρανίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών διαθέτει ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, η οποία αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των προβλημάτων σχετικών με την ωτολογία, ρινολογία και λαρυγγολογία. Ειδικότερα:

Ωτολογία

Η Ωτολογία περιλαμβάνει τον έλεγχο και την αποκατάσταση της ακοής σε όλες τις ηλικίες και με όλα τα μέσα (π.χ. μικροχειρουργική, ακουστικά βαρηκοΐας, κοχλιακά εμφυτεύματα) καθώς και τον έλεγχο και τη θεραπεία όλων των παθήσεων του αφτιού και του ακουστικού νεύρου (π.χ. χρόνια ωτίτιδα, ωτοσκλήρυνση, λαβυρινθικός ίλιγγος, ακουστικό νευρίνωμα και άλλοι όγκοι του κροταφικού οστού).

Ρινολογία

Η Ρινολογία περιλαμβάνει τον έλεγχο και τη θεραπεία των παθήσεων της μύτης και των παραρρινίων κόλπων (και όχι μόνο της ιγμορίτιδας), του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας αλλά και όγκων της πρόσθιας βάσης του κρανίου

Λαρυγγολογία

Η Λαρυγγολογία περιλαμβάνει τον έλεγχο και τη θεραπεία των παθήσεων του φάρυγγα και του λάρυγγα, από απλούς πολύποδες μέχρι κακοήθεις όγκους, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή διατήρηση ή αποκατάσταση της λειτουργικότητας (κατάποση, φώνηση).

Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου

Η Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις του τράχηλου (της παρωτίδας και των λοιπών σιελογόνων αδένων, κυστικών και συμπαγών όγκων, ανωμαλιών της τραχείας κλπ).

Χειρουργική Βάσης Κρανίου

Η Χειρουργική της Βάσης Κρανίου περιλαμβάνει πολύπλοκες προσεγγίσεις σε προβλήματα στο κέντρο του κρανίου, όπου διασταυρώνονται ζωτικές νευρικές και αγγειακές οδοί. Για όλα αυτά απαιτείται ειδικός και πανάκριβος τεχνολογικός εξοπλισμός αλλά το κυριότερο εξειδικευμένο προσωπικό πολλών ειδικοτήτων, που διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία.

Το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ωτορινολαρυγγολογικού τμήματος διαθέτει υψηλό επίπεδοι εξειδίκευσης και μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος παθήσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στο Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα πραγματοποιείται έλεγχος ακοής σε όλες τις ηλικίες, έρευνα του ιλίγγου, ενδοσκοπήσεις στη μύτη και το λάρυγγα, επεμβατικές ενδοσκοπήσεις και γενικά όλες τις σύγχρονες εξετάσεις στην ειδικότητα.

Όταν η συντηρητική θεραπεία δε μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή ή δεν ενδείκνυται, οι γιατροί του Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος παρέχουν υψηλού επιπέδου χειρουργικές υπηρεσίες.

Covid-19
Προπληρωμή Test