Ιστορία

Ιστορία

 • 1984

  Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος ιδρύει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι με τρεις στόχους:

  1) «Κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία»

  2) «Οι πόρτες του Ιατρικού να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων»

  3) «Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» - συνάντηση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προδιαγραφών με ιατρική τεχνολογία αιχμής.

 • 1985

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ο 1ος στεφανιογράφος με ψηφιακό αγγειογράφο και αγγειοσπινθηρογράφο (scanner) στην Ελλάδα. 

 • 1987

  Δημιουργείται το 1ο εργαστήριο νοσοκομειακών σπουδών «Nursing Care», με την επιστημονική διεύθυνση του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού, αείμνηστου Γεωργίου Μερίκα.

  Δημιουργείται ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα, το Κέντρο Πόνου, για την ανακούφιση των βαρέως πασχόντων. 

 • 1989

  Ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, πιστός στο όραμά του να ανατρέψει το κύμα εκροής των Ελλήνων στο εξωτερικό, στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 περνά ένα ακόμη «βήμα μπροστά», με τη λειτουργία ιδιωτικής νοσηλευτικής πτέρυγας και υπηρεσίας άμεσης ιατρικής βοήθειας με ιδιόκτητα ασθενοφόρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της τότε ΕΣΣΔ, στο μεγαλύτερο κρατικό Νοσοκομείο της Μόσχας. 

 • 1990

  Παρουσία των Υπουργών Υγείας της Ελλάδας και της Ρωσίας, και της πανευρωπαϊκής ένωσης ιδιωτικής περίθαλψης, εγκαινιάζεται το Ιατρικό Κέντρο Μόσχας. 

 • 1991

  Ιδρύεται το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου

  Εισαγωγή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

  Θεμελιώνεται στην Κόρινθο, το1ο εργοστάσιο στη χώρα μας και 5ο σε όλη την Ευρώπη, παραγωγής χειρουργικών εργαλείων.

 • 1992

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αντιμετωπίζει με επιτυχία περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, που μέχρι τότε η θεραπεία τους αποκλειόταν στην Ελλάδα. 

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζεται ένα πλήρες Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, η εξειδικευμένη Κλινική Laser και το Κέντρο Αναφοράς Αλλεργικών Παθήσεων. 

  Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αθήνας και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης, ξεκινά έρευνα για την ανάπτυξη διατάξεων για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη ρομποτικών επεμβατικών συστημάτων.
   

 • 1993

  Πραγματοποιείται η 1η στην Ελλάδα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, με ανθρώπινη βαλβίδα (ομοιομόσχευμα) αντί μηχανικής ή βιολογικής, σε άνδρα 47 ετών.

  Ομάδα καρδιοχειρουργών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ξεκινά συνεργασία για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Harefield), με επικεφαλής το Σερ Μαγκντί Γιακούμπ. 

 • 1994

  Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του διεθνούς φήμης νοσοκομειακού συγκροτήματος Methodist Hospital του Χιούστον, στο Τέξας.

  Συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bicetre του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Pierre Lasjaunnias.

  Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εφαρμοσμένης Έρευνας στην παιδοχειρουργική, το Ιατρικό Κέντρο Aθηνών λαμβάνει μέρος και εκπονεί προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και μετεκπαίδευσης.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η τρισδιάστατη μαγνητική αγγειογραφία.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα μία νέα μέθοδος μεταμόσχευσης κερατοειδούς.

  Ξεκινά η λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής.

 • 1995

  Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών, των Methodist Hospitals και της General Electric.

  Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με 20μελή ομάδα εξειδικευμένων ιατρών επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας για περίθαλψη ασθενών και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αναθέτει μελέτη οργάνωσης του Παλαιστινιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης, στο Ιατρικό Αθηνών.

   

 • 1996

  Θεμελιώνεται, σε οικόπεδο έκτασης 90 στρεμμάτων, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης – το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, 40.000 στεγασμένων τ.μ.

  Αρχίζει η υλοποίηση ενός δικτύου πολυδύναμων διαγνωστικών κέντρων στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, στο Βελιγράδι και στα Σκόπια.

  Η καρδιοχειρουργική ομάδα, για 1 φορά στην Ελλάδα, εισάγει τη νέα επαναστατική μέθοδο «Διαμυοκαρδιακού by pass με Laser». 

 • 1997

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Ιατρικού Ψυχικού (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στα Βαλκάνια, ιδρύοντας το MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται με επιτυχία, για 1η φορά παγκοσμίως, ενδοκρανιακό by pass σε σπάνιο ανεύρυσμα.

 • 1998

  Το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Ένα μικρό θαύμα, η επανασυγκόλληση χεριού, πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 • 1999

  Ο 1ος πολυτομικός αξονικός τομογράφος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στον κόσμο εγκαθίσταται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Πρωτιά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με την επιτυχή αποκατάσταση καρκίνου στη γναθοπροσωπική χώρα.

 • 2000

  Εγκαινιάζεται από το Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη. Το Imperial College του Λονδίνου το χαρακτηρίζει ως «το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης».

  Βραβείο «Υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται για δεύτερη φορά στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως από το περιοδικό FORBES.

  Πραγματοποιούνται για 1η φορά, στην Ελλάδα, επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής, με τη χρήση υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρουργού.

  Ο Όμιλος Ιατρικούη Αθηνών είναι η 1 ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES Substantial 200.

   

 • 2001

  Για τρίτη φορά, το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

  Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Ιατρικού Π. Φαλήρου.

  Πραγματοποιούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις για τη θεραπεία του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου κατατάσσει το διαγνωστικό κέντρο MEDSANA μεταξύ των 10 κορυφαίων ξένων επιχειρήσεων της Ρουμανίας.

  Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράφει, στο Λονδίνο, συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της βρετανικής εταιρίας Operations Abroad Ltd, για τη νοσηλεία Βρετανών ασθενών.

 • 2002

  Ιδρύεται το Ιατρικό Δάφνης, το μοναδικό, εξειδικευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο νεφρολογικό κέντρο στην Ελλάδα.

  Στις «200 Best Small Companies» σε όλο τον κόσμο κατατάσσεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών από το περιοδικό FORBES.

  Πρωτοποριακή μεταμόσχευση ανθρώπινου αγγείου.

  Πραγματοποιείται η καινοτόμος αναίμακτη μέθοδος σπονδυλοπλαστικής.

 • 2003

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης η 1η στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης σπληνός και χοληδόχου κύστης σε 10χρονο παιδί, με ενδοσκοπική λαπαροσκοπική τεχνική.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά η μέθοδος της ηπατεκτομής με τη χρήση ραδιοκυμάτων (RF).

  Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει, ως 1οιδιωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύει καρδιακό βηματοδότη, το Τμήμα Καρδιακών Αρρυθμιών Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα η «εγχείριση DOR», μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από βαρύτατη ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

  Μέσω του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, δωρεά εξοπλισμού και πραγματοποιήση επίδειξης νέων χειρουργικών τεχνικών, από ομάδα χειρουργών του Ομίλου, στο Κλινικό Κέντρο Σερβίας.

  Ξεκινά να εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η τεχνική «Excimer Laser», μία νέα μέθοδος θεραπείας των αποφραγμένων περιφερειακών αγγείων με τη χρήση laser.

 • 2004

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κρίνεται, από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ως ο καταλληλότερος Ιατρικός Οργανισμός στην Ελλάδα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

 • 2005

  Εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο MEDSANA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται ανάμεσα στις «Hot 100» εισηγμένες εταιρίες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από το περιοδικό European Business Magazine.

  Ο Όμιλος συγκαταλέγεται στον κατάλογο «Superbrands», ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

 • 2006

  Εγκαθίσταται το 1ο, στη χώρα, υπερσύγχρονο, ρομποτικό, λαπαροσκοπικό, χειρουργικό σύστημα Da Vinci και πραγματοποιείται η 1η ρομποτική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

  Εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla της Siemens, τύπου Avanto Tim.

 • 2007

  Ιδρύεται το Ιατρικό Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

  Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προμηθεύεται την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT.

  Εγκαθίσταται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης το κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens, ο Αξονικός Τομογράφος SOMATOM De nition.

 • 2008

  Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, MEDSANA, εγκαινιάζει το τρίτο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η 1η λαπαροσκοπική ηπατεκτομή.

  Επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών καταφέρνουν να δημιουργήσουν νέα ουροδόχο κύστη.

  Πραγματοποιείται, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η 1η διακολπική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή στην Ελλάδα, με χρήση μη εύκαμπτων λαπαροσκοπικών εργαλείων.

 • 2009

  Ξεκινά η λειτουργία της ΓΑΙΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακηρύσσεται ως η εταιρεία με την καλύτερη φήμη στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ως η πέμπτη εταιρεία με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή έρευνα GLOBAL PULSE 2009.

  Πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών χειρουργική αφαίρεση ημισπονδύλου στη βάση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σε βρέφος μόλις δύο ετών και τριών μηνών.

  Το Τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής εφαρμόζει με επιτυχία πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας.

  Πραγματοποιούνται στη Γενική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική πρωτοποριακές επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής σε παιδιά.

 • 2010

  Συνεργασία ΓΑΙΑ Μαιευτικής – Γυναικολογικής με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου, το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική.

  Ξεκινά η λειτουργία του νέου συστήματος Da Vinci Si HD που δίνει τη δυνατότητα, να πραγματοποιηθεί η 1η Διαστοματική Ρομποτική Επέμβαση (T.O.R.S.) στην Ελλάδα.

  Πραγματοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, η 1η, στην Ελλάδα, ρομποτική νεφρεκτομή σε επτάχρονο παιδί.

 • 2011

  Το τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής πιστοποιείται ως Eπίσημο Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετωπίσεως τραυμάτων του Άνω Άκρου (Official European Hand Trauma Center) από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού (Federation of European Societies For Surgery Of the Hand).

  Οι πρώτοι πολυτραυματίες από τη Λιβύη μεταφέρονται και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ομίλου, με τον τελικό αριθμό τους να ξεπερνά τους 3500.

  Εφαρμόζεται για 1η φορά διεθνώς η ρομποτική χειρουργική δια μίας τομής σε 3 διεθνή κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. (Μεταξύ άλλων: διεθνείς πρωτίες σε υστερεκτομή, αφαίρεση ενδομητριωσικών κύστεων ωοθηκών και αφαίρεση περικαρδιακής κύστης).

 • 2012

  Ξεκινά η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Massachusetts General Hospital (M.G.H).

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

 • 2013

  Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λαμβάνουν πιστοποίηση TEMOS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών».

  Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μιάς μικρής τομής, σε εγκυμονούσα 6 μηνών.

  Η Κλινική Γενικής Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πιστοποιείται ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO)

 • 2014

  Η ΓΑΙΑ Μαιευτική Γυναικολογική , το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς «Best Hospitals Worldwide 2014».

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λαμβάνει επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο «Excellence in Medical Tourism» (Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό) από τον Οργανισμό Temos International.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς ιατρικούς φορείς της χώρας, εγκαινιάζει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (66 μόρια «credits – EACCME» Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο).

  Το Δίκτυο συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων και Ιατρών που διαθέτει στην επαρχία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο αντίστοιχο δίκτυο στην Ελλάδα, φτάνοντας να αριθμεί πάνω από 350 Διαγνωστικά Κέντρα και 2.500 συνεργαζόμενους ιατρούς.

  Πραγματοποιείτε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής.

 • 2015

  Υπογράφεται το Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center.

  Εγκαινιάζεται το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Ευεξίας και Μακροζωίας στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου.

  Ξεκινά η λειτουργία του Εξειδικευμένου Ιατρείου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων (Athens Heart Center).

  Ανακοινώνεται η λειτουργία του 1ου Εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα και του νέου εξειδικευμένου τμήματος Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού.

  1η διεθνώς ρομποτική αποκατάσταση σύνδρομου κοιλιακών προσαγωγών αθλητών (sportsman’s hernia).

  Πραγματοποιείται η 1η ρομποτική ουρολογική επέμβαση μίας οπής (single site) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εφαρμόζονται οι 1ες επιτυχημένες επεμβάσεις στην Ελλάδα για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής με το νεώτερο σύστημα κρυοπηξίας 3ης γενιάς.

  Εγκαινιάζεται το 1ο ιδιωτικό Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα.

  Για 1η φορά πραγματοποιούνται επεμβάσεις με την πρωτοποριακή μέθοδο της Λαπαροσκοπικής Διορθικής Ολικής Εκτομής του Μεσοορθού taTME (TRANSANAL TOTAL MESORECTAL EXCISION) για τη θεραπεία του καρκίνου του ορθού.

  Πραγματοποιείται ολική επισκευή σφιγκτήρων και ανακατασκευή πυελικού εδάφους για 1η φορά.

  Η 1η στην Ελλάδα εμφύτευση του πρωτοπόρου πλήρως υποδόριου απινιδωτικού συστήματος σε άτομο με κληρονομούμενο νόσημα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 • 2016

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά τις περισσότερες διακρίσεις στα Healthcare Business Awards, εξασφαλίζοντας συνολικά 5 χρυσά βραβεία που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική αριστεία του και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: Επενδυτική Δραστηριότητα, Συμβολή στην Απασχόληση, Ποιότητα Υπηρεσιών, Νοσοκομείο Φιλικό προς το Περιβάλλον, Δράση για Πρόληψη/ Έγκαιρη Διάγνωση.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών παρουσιάζουν τη νέα υπερσύγχρονη κλινική Μedsana - Genesis Athens, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η νέα κλινική αποτελεί σύμπραξη της Medsana, θυγατρικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στη Ρουμανία, και της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην παροχή γυναικολογικών & IVF υπηρεσιών υγείας στη Ρουμανία.
   

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσιάζει την 1η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία αφορά στο 2015 και επισφραγίζει τη δέσμευσή του να λειτουργεί υπεύθυνα, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Είναι η 1η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα και από τις πρώτες σε διεθνές επίπεδο που προχωρούν στην έκδοση Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας σύμφωνα με τη νέα έκδοση G4 των οδηγιών του Global Reporting Initiative (GRI).
   

 • 2016

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή τεχνική NeuroSAFE σε επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής, στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών.

  Η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ανακηρύσσεται πλήρες μέλος του «Breast Centers Network».

  Η 1η Μονάδα Πνευμονικής Υπέρτασης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ξεκινά τη λειτουργία της στο Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center» του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται  επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, η πρωτοποριακή αναίμακτη μέθοδος μέτρησης του σακχάρου.

  Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
   

 • 2016

   Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του. Υπό την ευθύνη 34μελούς επιστημονικής επιτροπής, περισσότεροι από 150 κορυφαίοι ομιλητές ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται ήδη στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς  της Ιατρικής, όπως η Ογκολογία, η Ρομποτική Χειρουργική,  η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Επεμβατική Καρδιολογία,  η Νευρολογία και η Νευροχειρουργική, η Παθολογία,  η Κοσμητική Ιατρική, η Γυναικολογία και η Παιδιατρική  ενώ παρουσιάστηκε και η επιστημονική συνεργασία  του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Yale.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η χειρουργική μέθοδος της διασφιγκτηριακής εκτομής του ορθού χωρίς παρά φύση έδρα (intersphincteric resection with pull through delayed anastomosis.

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, επιλέγεται από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία (FIMS), ως συνεργαζόμενο Αθλητιατρικό Κέντρο της FIMS, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές της.

  Το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ιατρικού Ψυχικού πιστοποιείται για το σύνολο των προσφερομένων ποιοτικών υπηρεσιών, από την Ομάδα Euro Flow του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αιματολογίας - Ογκολογίας (European Scientific Foundation of Hematology - Oncology - ESLHO).

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους Φούρνους Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας».
   

 • 2017

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών δίνει δυναμικό παρών, ως η μοναδική ελληνική συμμετοχή, στο 7ο  Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού (7th HTI Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Rovinj της  Κροατίας. Η άρτια παρουσία και παρουσίαση των υποδομών καθώς και  η οργάνωση και εμπειρία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στον τομέα του ιατρικού τουρισμού χαρίζουν στη χώρα μας το βραβείο «Ελλάδα: Αναδυόμενος προορισμός Ιατρικού τουρισμού» (επισυνάπτεται φωτό Κροατία 7ο συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού).

  Τις περισσότερες διακρίσεις απέσπασε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα Healthcare Business Awards, εξασφαλίζοντας 6 χρυσά βραβεία που αναδεικνύουν το κύρος και την επιχειρηματική αριστεία του. Τα βραβεία παρέλαβαν σε ειδική τελετή στελέχη του Ομίλου. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών βραβεύτηκε στις κατηγορίες «Επενδυτική Δραστηριότητα», «Συμβολή στην Απασχόληση», «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού», «Ποιότητα Υπηρεσιών», «Νοσοκομείο Φιλικό προς το Περιβάλλον» και «Επικοινωνία». 
   

  O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ανακοινώνει τη χορηγική του στήριξη στο νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ.), την ολοκληρωμένη δομή, η οποία έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση μίας σύγχρονης μάστιγας, όπως είναι η κατάθλιψη, με στόχο την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταπολέμηση του στίγματος, που φέρουν οι ψυχικές παθήσεις.

  Επίσημη πρεμιέρα του «ΙΑΤΡΙΚΟ TV», του νέου εγχειρήματος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Το τηλεοπτικό κανάλι αποτελείται από καινοτόμα, ενημερωτικά, πολυθεματικά τηλεοπτικά δίωρα, με ποιότητα παραγωγής υψηλών προδιαγραφών, διαρκή ανανέωση περιεχομένου και μεταδίδεται ταυτόχρονα σε όλες τις κλινικές του Ομίλου από τις οθόνες των χώρων αναμονής, τις οθόνες των δωματίων νοσηλείας, όπως επίσης και από τα ψηφιακά μέσα του Ομίλου.
   

 • 2017

   Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης  Γ. Αποστολόπουλος, παρουσιάζει στην ομογένεια της Νέας Υόρκης,  τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου που έχει στόχο την εξασφάλιση της υγείας των μελών της ομογένειας όταν εκείνοι επισκέπτονται την πατρίδα. Μέσω του προγράμματος «Υγεία στην Πατρίδα», διανέμεται σε όλα τα μέλη της ομογένειας μία κάρτα η οποία προσφέρει μία σειρά από δωρεάν και εκπτωτικές παροχές στα νοσοκομεία του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας, έτσι, την άμεση πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες του Ομίλου.

   Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποσπά την ανώτατη διάκριση στη διοργάνωση των Corporate Superbrands Greece 2016, όπου αναδείχθηκε ως o κορυφαίος και πιο αναγνωρίσιμος Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας για το 2016. 

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Ιατρικού Περιστερίου.

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομειακό πάροχο στην Ευρώπη που συμμετέχει μαζί με 12 πανεπιστημιακά τμήματα, εταιρείες και φορείς από 8 χώρες στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», αλλά και το μοναδικό ιδιωτικό πάροχο Υγείας στην Ελλάδα με συμμετοχή στο Horizon 2020. Σκοπός του Προγράμματος είναι η πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και των συνεπειών της στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αναμένεται να συμβάλει στον τρόπο διαχείρισής της από τους επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς υγείας

  Πρωτοποριακό σεμινάριο διάρκειας τριών εβδομάδων πραγματοποιεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσω της ΑΧΕΠΑ (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση) στο πλαίσιο του Προγράμματος Atlantis. Σκοπός του προγράμματος είναι τόσο η παρακολούθηση νοσοκομειακών/ιατρικών 
  δραστηριοτήτων από Pre - med φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όσο και η επίτευξη συνεργασίας και αμοιβαίας επικοινωνίας μεταξύ Αμερικανικών Πανεπιστημίων, μελλοντικών Αμερικανών επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου και συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο

  Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εξοπλίζεται με το νέο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό της Fujifilm, ELUXEO™, που δίνει νέες δυνατότητες στην πρώιμη ανίχνευση της παθολογίας του πεπτικού και στην ανάλυσή της.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται με επιτυχία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ρομποτική ηπατεκτομή.

  Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη διεγχειρητική κατάλυση πνευμονικών φλεβών με χρήση Cryoballoon.