Ιατρείο Θρομβοφιλίας και Θρόμβωσης

Στο Ιατρικό Π. Φαλήρου δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο και πρωτοποριακό ιατρείο για τον ασθενή που έχει ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό θρομβώσεων ή επιπλοκών κύησης αλλά και για τις απόλυτα υγιείς γυναίκες που ανησυχούν για τους κινδύνους από τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών. Με εξειδίκευση στο αντικείμενο, στόχος μας είναι ο έγκυρος έλεγχος σε αξιόπιστα εργαστήρια με το λιγότερο δυνατό κόστος, η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, εφόσον χρειάζεται, αλλά και η τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως των επιπλοκών της κύησης, η συζήτηση για τη θρομβοφιλία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η πληροφόρηση είναι συγκεχυμένη, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δυσκολεύονται να την κατανοήσουν και να αισθάνονται ανασφάλεια. Ταυτόχρονα, ο έλεγχος θρομβοφιλίας κοστίζει ακριβά και, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, είναι σημαντικό να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, ώστε ο ασθενής να μην έρχεται σε δύσκολη θέση.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς που έχουν ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό θρόμβωσης ή επιπλοκών κύησης (επαναλαμβανόμενες αποβολές, προεκλαμψία κλπ), ούτε -πολύ περισσότερο- σε απόλυτα υγιείς νεαρές γυναίκες που προβληματίζονται για την έναρξη αντισυλληπτικών χαπιών. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου το ιστορικό δε μπορεί να ερμηνευτεί πλήρως και τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν δραστικά την αντιμετώπιση του ασθενούς.

Πότε μπορεί να σας βοηθήσει το Ιατρείο Θρομβοφιλίας και Θρόμβωσης?

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες του Ιατρείου είναι χρήσιμες στις ακόλουθες καταστάσεις:

  • Οξεία αντιμετώπιση των θρομβώσεων
  • Εκτίμηση του κινδύνου υποτροπής μιας θρόμβωσης και απόφαση για χορήγηση χρόνιας θεραπείας
  • Παρακολούθηση και ρύθμιση χρόνιας αντιπηκτικής αγωγής
  • Εκτίμηση κινδύνου ανάπτυξης θρόμβωσης σε άτομα με ανάλογο οικογενειακό ιστορικό
  • Εκτίμηση κινδύνου ανάπτυξης θρόμβωσης από τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών
  • Έλεγχος αιτίων επιπλοκών της εγκυμοσύνης (επαναλαμβανόμενες αποβολές, προεκλαμψία, σύνδρομα ανεπάρκειας του πλακούντα κλπ)

Γιατί να προτιμήσετε το Ιατρείο Θρομβοφιλίας και Θρόμβωσης?

Στο Ιατρείο Θρομβοφιλίας και Θρόμβωσης ο ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα με βάση το αναλυτικό του ιστορικό. Ο έλεγχος θρομβοφιλίας, εφόσον κριθεί απαραίτητος, γίνεται σε επιλεγμένα, απόλυτα αξιόπιστα, εργαστήρια και περιορίζεται μόνο στις εξετάσεις εκείνες που, βάσει διεθνών βιβλιογραφικών δεδομένων, επηρεάζουν τις θεραπευτικές αποφάσεις. Έτσι, το κόστος περιορίζεται στο ελάχιστο και δε δημιουργείται σύγχυση από αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα εκτιμούνται σε συσχετισμό με το ατομικό ιστορικό και λαμβάνονται θεραπευτικές αποφάσεις.

Πέραν των ιατρικών πράξεων, μεγάλη σημασία δίνεται και στη σωστή επικοινωνία. Κάθε αποτέλεσμα εξηγείται αναλυτικά, καθώς και η σημασία του για την υγεία του ασθενούς. Η θεραπεία επιλέγεται σε συμφωνία με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη συνθεραπόντων ιατρών. Σε κάθε ασθενή αποστέλλεται ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την επίσκεψη στο Ιατρείο ενώ διατίθενται και ενημερωτικά φυλλάδια.

Covid-19
Προπληρωμή Test