Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας Ιατρείο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η πρόληψη είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος ένα πολύ καλό επίπεδο υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται φροντίζοντας ο καθένας τον εαυτό του, σεβόμενος τις ατομικές και κληρονομικές προδιαθέσεις του, αναγνωρίζοντας και εξαλείφοντας τους παράγοντες κινδύνου που τον απειλούν.

Το Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της Ιατρικής με εξειδικευμένα και προσιτά στον κόσμο προγράμματα πρόληψης.

Τα προγράμματα πρόληψης απευθύνονται τόσο σε υγιή πληθυσμό όσο και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα ενισχύοντας την κατάσταση άμυνας του οργανισμού τους.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι ιατρικές υπηρεσίες του Ιατρείου Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου περιλαμβάνουν τη διενέργεια προγραμμάτων πρόληψης σε υγιείς και χρόνιους πάσχοντες.

Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για υγιείς και ασθενείς, όπως για:

 • οστεοπόρωση,
 • καρδιαγγειακά νοσήματα,
 • νοσήματα θυρεοειδούς,
 • ιολογικό έλεγχο,
 • αθλητική καρδιά,
 • προγεννητικό έλεγχο,
 • έλεγχο βιταμινών,
 • γυναικολογικό έλεγχο,
 • πλήρη έλεγχο.

Σε όλα τα παραπάνω γίνεται καταγραφή αναλυτικού ατομικού και κληρονομικού ιστορικού, κλινική εξέταση, καταγραφή τρόπου ζωής, διατροφής, συνηθειών, ύπνου, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου γίνονται συστάσεις για:

 • Εξάλειψη παραγόντων κινδύνου με συμβουλές διατροφής και άλλες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όπου χρειάζεται,
 • Βελτίωση κατάστασης ανοσοποιητικού,
 • Χορήγηση φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών,
 • Τακτικό περιοδικό έλεγχο και παρακολούθηση.

Με το κέντρο μας συνεργάζονται ιατροί όλων των ειδικοτήτων και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες υγείας.

Στόχος μας είναι η διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας καθώς και η οργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στο αντικείμενο μας.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Τα πιο συχνά προβλήματα που προκύπτουν σε έναν ετήσιο βασικό προληπτικό έλεγχο είναι: η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υπερουριχαιμία, η τρανσαμινασαιμία και άλλα.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων συστήνουμε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Το 90% του πληθυσμού κάποια στιγμή έχει ελέγξει όλες τις παραπάνω παραμέτρους προκειμένου να εξαλείψει τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης νόσου.

Πόσοι όμως έχουν ψάξει τα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό τους προκειμένου να θωρακίσουν την άμυνα τους;

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν ποιο συμπλήρωμα διατροφής είναι το κατάλληλο για αυτούς;

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις συμπληρωμάτων διατροφής που προωθούν την καλή υγεία. Από γνωστούς, φίλους, συγγενείς ακούμε ότι η τάδε βιταμίνη με βοήθησε, η άλλη βιταμίνη έκανε θαύματα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάτι που είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για κάποιον μπορεί να σας βλάψει;

Ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός. Κύριο μέλημα μας στο τμήμα είναι η εξατομίκευση του ασθενούς. Αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τη φυσική εξέταση, το ιστορικό και φυσικά τις εξετάσεις.

Συστήνουμε λοιπόν σε όλους να ελέγξουν τα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό τους, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τη γενικότερη εικόνα του ασθενούς.

Έχοντας λοιπόν όλα τα δεδομένα μπορούμε να προτείνουμε ατομικά ποια συμπληρώματα διατροφής χρειάζεται ο κάθε οργανισμός.

Συνήθεις ελλείψεις βιταμινών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι:

 • Σιδήρου
 • Β12
 • Φυλλικού οξέος
 • 25 Υδροξυβιταμίνης D3
Έλλειψη Βιταμινών

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Αντί να θεραπεύουμε συμπτώματα, κτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς στην προσπάθειά μας να δούμε τον άνθρωπο σα σύνολο-σώμα-συναίσθημα-μυαλό.

Στοχεύουμε στο να εξαλείψουμε τη ρίζα των προβλημάτων και να δώσουμε στον καθένα ξεχωριστά την κατάλληλη λύση που χρειάζεται (π.χ. δίαιτα, συμπληρώματα διατροφής, φαρμακευτική αγωγή, άλλες αναγνωρισμένες θεραπείες συμπληρωματικής ιατρικής).

Ενδυναμώνουμε τον άνθρωπο και του μαθαίνουμε πώς να το κάνει και ο ίδιος, ώστε να εξασφαλίσει και να διατηρεί την υγεία σε όλα τα επίπεδα, σωματικά, ψυχοδιανοητικά, βιοχημικά, πνευματικά).

Εξεταζόμενοι του κέντρου είπαν:

«Μου αλλάξατε τη ζωή γιατί μου μάθατε να παίρνω μηνύματα από τα συμπτώματά μου για να καθαρίζω τη ρίζα, την αιτία που τα προκάλεσε σε όποιο επίπεδο κι αν είναι.»

«Μου μάθατε να περιορίζω την τοξικότητα μέσα μου από ακατάλληλες σκέψεις και τροφές και την τοξικότητα γύρω μου από μίζερες αντιλήψεις.»

«Μου εκφράσατε με πολύ πρακτικό τρόπο τη σημασία των αλλαγών στο σώμα μου και πώς να τις διαχειριστώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ