Έλλειψη Βιταμινών

Τα πιο συχνά προβλήματα που προκύπτουν σε έναν ετήσιο βασικό προληπτικό έλεγχο είναι: η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υπερουριχαιμία, η τρανσαμινασαιμία και άλλα.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων συστήνουμε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Το 90% του πληθυσμού κάποια στιγμή έχει ελέγξει όλες τις παραπάνω παραμέτρους προκειμένου να εξαλείψει τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης νόσου.

Πόσοι όμως έχουν ψάξει τα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό τους προκειμένου να θωρακίσουν την άμυνα τους;

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν ποιο συμπλήρωμα διατροφής είναι το κατάλληλο για αυτούς;

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις συμπληρωμάτων διατροφής που προωθούν την καλή υγεία. Από γνωστούς, φίλους, συγγενείς ακούμε ότι η τάδε βιταμίνη με βοήθησε, η άλλη βιταμίνη έκανε θαύματα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάτι που είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για κάποιον μπορεί να σας βλάψει;

Ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός. Κύριο μέλημα μας στο τμήμα είναι η εξατομίκευση του ασθενούς. Αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τη φυσική εξέταση, το ιστορικό και φυσικά τις εξετάσεις.

Συστήνουμε λοιπόν σε όλους να ελέγξουν τα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό τους, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τη γενικότερη εικόνα του ασθενούς.

Έχοντας λοιπόν όλα τα δεδομένα μπορούμε να προτείνουμε ατομικά ποια συμπληρώματα διατροφής χρειάζεται ο κάθε οργανισμός.

Συνήθεις ελλείψεις βιταμινών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι:

  • Σιδήρου
  • Β12
  • Φυλλικού οξέος
  • 25 Υδροξυβιταμίνης D3