Athens Medical Lifestyle Medicine | Diabetes - Metabolic Syndrome - Obesity

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

H ιατρική του «τρόπου ζωής» αποτελεί κλάδο της Ιατρικής, βασιζόμενο σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και νεότερες κλινικές μελέτες. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πρωτοπόρος στις υπηρεσίες υγείας και με επίκεντρο τον ασθενή, παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες θεραπευτικές λύσεις, σε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες, όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, εγκαινιάζει το Athens Medical Lifestyle Medicine.

Η lifestyle ιατρική ή αλλιώς η ιατρική του «τρόπου ζωής» χρησιμοποιεί εξατομικευμένες τεχνικές που είναι σημαντικές για την υγεία  προκειμένου να υποστηρίξουν την αυτονομία των ασθενών στην λήψη αποφάσεων για πρόληψη και ευζωία . Το νέο τμήμα Athens Medical Lifestyle Medicine αξιοποιεί το σημαντικό έργο της European Society of Diabetes Metabolic Syndrome & Obesity, που έχει ως βασικό αντικείμενο  την αντιμετώπιση των διαταραχών του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη και της παχυσαρκίας  δηλαδή, την ιατρική του «τρόπου ζωής». Ερευνά όλες εκείνες τις αλλαγές που θα μας απαλλάξουν από τον κίνδυνο χρονίων παθήσεων, αν απλά εφαρμόσουμε προληπτικά κάποιους κανόνες στην καθημερινότητα μας: στη διατροφή, στην άσκηση, στην υγεία. Πλέον, η ιατρική καθοδήγηση  με μια ομάδα εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών θα γίνεται στη βάση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, που θα οδηγεί σε σύντομο χρόνο σε απτά αποτελέσματα: στη μείωση του βάρους, στην αντιμετώπιση του  διαβήτη, και σε πολλές άλλες παθήσεις, που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τον τρόπο ζωής.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Athens Medical Lifestyle Medicine εφαρμόζει την ολιστική προσέγγιση κάθε ασθενούς με διεπιστημονική υποστήριξη της υγείας του από παθολόγο, ενδοκρινολόγο, διαιτολόγο και φυσιοθεραπευτή. Με την λήψη του ιστορικού καθορίζονται οι στόχοι και οι προτεραιότητες και διαμορφώνεται το προσωπικό μεταβολικό προφίλ που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε αλλαγή του τρόπου ζωής.

Ενδεικτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στο Athens Medical Lifestyle Medicine:

  • Βασικό set κλινικών αιματολογικών, απεικονιστικών & καρδιομεταβολικών εξετάσεων  προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ασθενούς
  • Θεραπευτική συμβουλευτική με οδηγίες για ειδικό διαιτολόγιο και πρόγραμμα άσκησης και εξατομικευμένη φαρμακευτική αγωγή με στόχο πρόληψη και θεραπεία των προβλημάτων κάθε ασθενούς
  • Ειδικά προγράμματα πρόληψης & αντιμετώπισης παχυσαρκίας, διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας και άλλων χρόνιων παθήσεων
  • Προσδιορισμός χρονοδιαγράμματος για επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
  • Εξατομικευμένη υποστηρικτική φροντίδα σε ένα ζεστό & φιλόξενο περιβάλλον
  • Ενδυνάμωση ασθενών στην αλλαγή του τρόπου ζωής
  • Προληπτική ιατρική με έμφαση στην πρόληψη εμφάνισης προβλημάτων υγείας σε πρώτη θέση

Βασικές ασθένειες & θεραπείες

Το Athens Medical Lifestyle Medicine έχει  μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των βασικών διαταραχών που ως σύγχρονες επιδημίες απειλούν την υγεία μας

Μεταβολικό Σύνδρομο

Η πρακτική της ιατρικής τρόπου ζωής (LSM) στοχεύει στην ολιστική θεραπεία του ατόμου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών του τρόπου ζωής που οδηγούν στη νόσο. Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί τον προθάλαμο της παχυσαρκίας, του σακχαρώδη διαβήτη & πολλών άλλων παθήσεων. Είναι ένα  σύνολο  διαταραχών, με κοινό χαρακτηριστικό την αντίσταση στην ινσουλίνη και τουλάχιστον τρία από τα ακόλουθα ευρήματα: κοιλιακή παχυσαρκία, υπέρταση, αυξημένα επίπεδα ζαχάρου, αυξημένα τριγλυκερίδια, χαμηλή HDL, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών κλπ.

Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής είναι η κύρια αιτία για το μεταβολικό σύνδρομο γι΄αυτό και η σημασία του Life Style Medicine είναι μεγάλη για την πρόληψή του. Είναι η διαταραχή που είναι  δυνατόν να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί. Η αναγνώρισή του και η διάγνωση είναι εύκολη με σειρά κοινών εξετάσεων. Η θεραπευτική του αντιμετώπιση είναι εύκολη, απλή, ανώδυνη, ταχεία.

Προδιαβήτης

Πρόκειται για παρουσία αυξημένης γλυκόζης στο αίμα, αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρείται διαβήτης και αφορά εκείνους που έχουν διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης (δίνει αυξημένα επίπεδα σακχάρου δυο ώρες μετά τη λήψη γλυκόζης από το στόμα) η διαταραγμένη γλυκόζη.

Διαβήτης

Ο πιο συχνός τύπος που αφορά το 90 -95% των περιπτώσεων διαβήτη συνδέεται στενά με τις συνήθειες μας (καθιστική ζωή, μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία) και λέγεται διαβήτης τύπου δύο.

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ αποτελεί την φυσική συνέχεια του  μεταβολικού συνδρόμου, όταν αυτό δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Στο Athens Medical Lifestyle Medicine του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, η αντιστροφή του διαβήτη τύπου ΙΙ δύναται να αντιμετωπιστεί σφαιρικά με διαιτητική & φαρμακευτική αγωγή, αλλά και προγραμμάτων άσκησης με τους ειδικούς του τμήματος.

Παχυσαρκία

Τα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος ξεκινούν σταδιακά από το μεταβολικό σύνδρομο και κάποια προχωρούν σταδιακά προς την παχυσαρκία. Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες πολλές επιλογές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Όμως το πιο σημαντικό από αυτά παραμένει η αλλαγή του τρόπου ζωής. Στο Athens Medical Lifestyle Medicine του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γίνεται μεθοδευμένα χωρίς οι επιπλοκές που τη συνοδεύουν. Το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς και η ιατρική καθοδήγηση από τους ειδικούς της ομάδας είναι η βάση της ασφαλούς αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με συγκεκριμένο πλάνο απώλειας βάρους, όπως αποδεικνύεται από τις  επιτυχημένες προσπάθειες μέχρι τώρα, όταν ο στόχος αυτός συμβαδίζει με τον στόχο της καλύτερης υγείας.

Ομορφιά

Οι συνέπειες των μεταβολικών διαταραχών στην εικόνα μας είναι γνωστές αλλά μπορούν να προληφθούν και να αντιστραφούν .

Πολλές φορές η αισθητική πλευρά και η ομορφιά αποτελούν κίνητρο για την επίτευξη του στόχου μιας καλύτερης υγείας. Παράλληλα όμως σε αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τα ειδικά προγράμματα του Athens Lifestyle Medical Center το ισχυρό αυτό κίνητρο οδηγεί και σε μία καλύτερη εικόνα και σημαντική ικανοποίηση για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Πρόληψη & αντιμετώπιση καρδιομεταβολικών διαταραχών

Πρόκειται για πρόγραμμα ενταγμένο στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του Athens Medical Lifestyle Medicine με σημαντικό όφελος για τους ασθενείς με στόχο τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και την αποτροπή μελλοντικών επιπλοκών. Μπορεί να οδηγήσει σε αντιστροφή ήδη εγκατεστημένης παθολογίας όπως αποδεικνύεται από μελέτες στις οποίες εφαρμόζεται με επιτυχία από πολλών ετών. Διόρθωση δυσλιπιδαιμίας όπως χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, LDL και φλεγμονής  που όλα αποτελούν παράγοντες κινδύνου για παθήσεις της καρδιάς.

Πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης μορφών καρκίνου

Διατροφικά πρότυπα στηριγμένα σε χορτοφαγική διατροφή φαίνεται να συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο για διάφορες μορφές όπως στομάχου, εντέρου, προστάτη, μαστού. Το Athens Medical Lifestyle Medicine του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με τους εξειδικευμένους διαιτολόγους καθοδηγεί ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο και ειδικά προγράμματα στην θωράκιση και  αποφυγή  δυσάρεστων εξελίξεων. Η όλη προσπάθεια στα προγράμματα του τμήματος αξιοποιεί την αντιφλεγμονώδη διάσταση της διαιτητικής αγωγής. Η Ιατρική του τρόπου ζωής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη διαχείριση και ακόμα στην αντιστροφή χρόνιων καταστάσεων όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι διαταραχές του θυρεοειδούς, οι αυτοάνοσες παθήσεις και πολλές άλλες.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Με το νέο Athens Medical Lifestyle Medicine, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών πρωτοπορεί και πάλι στον τομέα της υγείας . Το νέο τμήμα αποτελεί τη λύση για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσω εξατομικευμένης ολιστικής φροντίδας & πρόληψης. Με την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του, την υποστηρικτική φροντίδα & καθοδήγηση με αγάπη από το επιστημονικό δυναμικό που το πλαισιώνει, γνωστό για την προσφορά του στον χώρο της ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ειδικά σε θέματα διαβήτη, παχυσαρκίας ,μεταβολικού συνδρόμου, η πορεία προς μια καλύτερη υγεία αποκτά ένα ισχυρό σύμμαχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ