Μετά τον τοκετό

Tο μωρό σας ήρθε στη ζωή…

Μετά τον τοκετό, παραμένετε για λόγους ασφαλείας στην Ανάνηψη, όπου μπορούν να σας επισκεφθούν στενοί σας συγγενείς. Στη συνέχεια μεταφέρεστε στο Μαιευτικό Τμήμα, όπου συνήθως παραμένετε 4 ημέρες μετά από φυσιολογικό τοκετό και 5 ημέρες μετά από καισαρική τομή.

Ενημέρωση λεχωίδας

Όταν το μωρό σας δε βρίσκεται συνεχώς μαζί σας (rooming in), βρίσκεται δίπλα στο δωμάτιό σας, στο Θάλαμο Νεογνών, υπό τη συνεχή παρακολούθηση νεογνολόγων - μαιών.

Ο νεογνολόγος- παιδίατρος, σας επισκέπτεται καθημερινά και σας ενημερώνει για την υγεία του μωρού σας.

Για την εκμάθηση του θηλασμού, η μητέρα έχει στο πλευρό της, έμπειρη μαία που θα την εκπαιδεύσει και θα την ενθαρρύνει μέχρι να τα καταφέρει. Πληροφορίες για το θηλασμό παρέχονται και σε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο αλλά και στο κανάλι 0 (μηδέν) της τηλεόρασης δωματίου (ώρες προβολών 10.30 και 16.30).

Μπορείτε να συμμετέχετε σε σεμινάριο  Ενημέρωσης  των λεχωϊδων μετά τον τοκετό  που δίνει νεογνολόγος – παιδίατρος, για τις πρώτες ημέρες του βρέφους. Σε ενημερωτική συνάντηση, η μαία σας κάνει επίδειξη για την περιποίηση του μωρού σας και το μπάνιο του.

Τα γεύματά σας, είναι μελετημένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λοχείας. Εάν νοσηλεύεστε σε δωμάτιο μονόκλινο ή σουίτα, παρέχεται γεύμα και στο συνοδό.

Φροντίζουμε το μωρό σας !

Σε όλα τα νεογνά, πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος σύμφωνα με την οδηγία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και του Υπουργείου Υγείας, για συγγενή υποθυρεοειδισμό, φαινυλκαιτονουρία, έλλειψη ενζύμου G-6-PD και γαλακτοζαιμία.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα όλα τα νεογνά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνού.  

Η νέα αυτή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη ανίχνευση 55 και πλέον  νοσημάτων, η έγκαιρη διάγνωση των οποίων, είναι σημαντικότατη για την υγεία του νεογνού στο υπόλοιπο της ζωής του.

Το νεογνό μεγαλώνει και εμείς παραμένουμε δίπλα σας…

Εμπιστευθήκατε τη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού για την πιο πολύτιμη στιγμή της ζωής σας.

Στο νοσοκομείο μας λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική (link στο Παιδιατρικό Διαβαλκανικού) που εφημερεύει συνεχώς, στελεχωμένη από έμπειρους ιατρούς και εξειδικευμένα τμήματα.

 

Covid-19
Προπληρωμή Test