ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ, ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ!

Στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού εφαρμόζεται εμπράκτως η πολιτική προώθησης του μητρικού θηλασμού, ως διαδικασία μοναδική και αναντικατάστατη στη σχέση μεταξύ μητέρας και νεογνού.

Μπορείτε να κρατήσετε διαρκώς το μωρό σας δίπλα σας (Rooming in) για να το θηλάζετε κάθε στιγμή που το ζητά.

Εάν η φυσική σας κατάσταση δεν το επιτρέπει και το μωρό σας βρίσκεται στο θάλαμο νεογνών, εάν έχετε ζητήσει το νεογέννητό σας να τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, τότε θα σας το φέρνουμε στο δωμάτιό σας κάθε φορά που κλαίει, χωρίς καθυστέρηση.

Ζητήστε τη βοήθεια της μαίας εάν κάτι σας δυσκολεύει στον θηλασμό ή σε περίπτωση που, για ιατρικό ή άλλο λόγο, δε θηλάζετε το μωρό σας.

Οι σταθερές ώρες θηλασμού κατά τις οποίες το βρέφος μεταφέρονται στο δωμάτιό σας καθημερινά, είναι: 09.30, 13.30,17.30, 21.30, 01.30, 05.30.

Η ώρα του θηλασμού είναι ιερή και πρέπει να τη σέβονται οι επισκέπτες, αποχωρώντας αμέσως από το δωμάτιο. Η τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης «Θηλασμός» έξω από την πόρτα του δωματίου σας, αποτρέπει νέους επισκέπτες να εισέλθουν.

Ενημερώστε εγκαίρως συγγενείς και φίλους ότι θα πρέπει να σας επισκέπτονται αποκλειστικά κατά τις ώρες του επισκεπτηρίου για το Μαιευτικό Τμήμα, διότι αυτές έχουν προσαρμοστεί με τις ανάγκες του θηλασμού, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο δωμάτιο.

Το άγχος που σας προκαλεί η αναμονή και των πιο οικείων προσώπων έξω από την πόρτα, δε σας αφήνει να απολαύσετε τη διαδικασία του θηλασμού, ενώ το μεταφέρετε και προς το μωρό.

Η ενημέρωση και εκπαίδευση των λεχωιδών ως προς το θηλασμό, γίνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια παραμονής των νεογνών στις μητέρες. Επίσης, στη Μαιευτική Κλινική υπάρχουν μαξιλάρες θηλασμού για κάθε μητέρα και ηλεκτρικά θήλαστρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν απαιτείται.

Δείτε βήμα – βήμα τα πάντα για το θηλασμό, εδώ.

Covid-19
Προπληρωμή Test