Φυσικοθεραπευτής, Υποδιευθυντής Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Αθλητικών Κακώσεων, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Πρωτοποριακή Εκγύμναση Prama - Πλεονεκτήμα και Οφέλη

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Πανταζής, Φυσικοθεραπευτής, Διευθυντής Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Αθλητικών Κακώσεων, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Τι είναι το PRAMA;  Στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών μία μοναδική και καινοτόμος εμπειρία στην οποία η εκγύμναση πραγματοποιείται σε διαδραστικό δάπεδο και τοίχο, με δυναμική μουσική, ιδιαίτερο φωτισμό και πληθώρα ασκήσεων και προγραμμάτων για όλους.
Το PRAMA δίνει κίνητρο και μια all-inclusive ατομική ή ομαδική εμπειρία που επιτρέπει στους ασκούμενους να παρακολουθούν την πρόοδό τους σε πραγματικό χρόνο την ώρα της άσκησης.
Η εκγύμναση γίνεται, σε ένα ελκυστικό, διαφορετικό και ιδιαίτερο περιβάλλον. Υπάρχουν προγράμματα κατάλληλα για όλους, μικρούς και μεγάλους, γυμνασμένους ή αγύμναστους κάτι που κάνει το PRAMA δημοφιλές και πολύ ευχάριστο.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων προγραμμάτων ασκήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποκατάσταση διαφόρων παθήσεων και τραυματισμών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 • Πρόγραμμα ACTIVE
 • Αυξάνει τις ταχύτητες αντίδρασης
 • Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα
 • Μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων
 • Βοηθάει στην σωστή αρτηριακή πίεση

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες στο PRAMA ACTIVE έχουν τη δυνατότητα βελτιώσουν την κινητικότητα των αρθρώσεων η οποία επηρεάζεται από τη φυσική γήρανση. Συνδυάζοντας την κίνηση με το διαδραστικό περιβάλλον, το PRAMA μας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το πρόγραμμα PRAMA ACTIVE είναι η τέλεια επιλογή για αρχάριους, αγύμναστους, ηλικιωμένους και ανενεργούς ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν να γυμνάζονται με ασφαλή τρόπο, κάνοντας ασκήσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητές τους.

Πρόγραμμα ENERGY

 • Μεγάλη θερμιδική κατανάλωση
 • Υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση με χρήση κυρίως λειτουργικών ασκήσεων
 • Ατελείωτη διασκέδαση
 • Δυναμική και ευχάριστη άσκηση 

ΑΣΚΗΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Το πρόγραμμα ENERGY χρησιμοποιεί λειτουργικές ασκήσεις με την αξιοποίηση του σωματικού βάρους του ίδιου του ασκούμενου, ενώ συνδυάζει θεμελιώδη πρότυπα κίνησης με το διαδραστικό περιβάλλον του PRAMA και είναι κατάλληλο για όλους.

Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ

Το ENERGY είναι έως και τρεις φορές πιο αποτελεσματικό και ευεργετικό από οποιαδήποτε άλλη συμβατική άσκηση, λόγω της μορφής του, η οποία συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση και λειτουργικές κινήσεις που βοηθούν στην  κατανάλωση θερμίδων.

45 ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙΝΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ

Σε μελέτες που έγιναν στον συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης, υπογραμμίζεται το φαινόμενο «Υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση», που βοηθάει το σώμα μας να κάψει θερμίδες για μέχρι και 48 ώρες μετά από κάθε συνεδρία.

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είναι γνωστό ότι οι τυπικές προπονήσεις γυμναστικής μετά από κάποιο διάστημα γίνονται βαρετές και κουραστικές. Ο λόγος για τον οποίο το PRAMA ENERGY ξεχωρίζει είναι γιατί προωθεί ένα πολύ ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης που βασίζεται στην κοινωνικότητα και την διαδραστικότητα.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το γυμναστήριο πρέπει να είναι ένας χώρος στον οποίο όλοι να έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν και να διασκεδάσουν παράλληλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση, εξαλείφοντας τα «εμπόδια» και διασφαλίζοντας ότι η υγεία και η διασκέδαση συμβαδίζουν.

Πρόγραμμα REHABILITATION

 • Μέτριας έντασης διαλειμματική άσκηση με χρήση κυρίως εξατομικευμένων λειτουργικών ασκήσεων
 • Δυναμική και ευχάριστη άσκηση
 • Αυξάνει τις ταχύτητες αντίδρασης
 • Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα
 • Μειώνει τον κίνδυνο επανατραυματισμού

ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες στο PRAMA REHABILITATION στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχουν τη δυνατότητα βελτιώσουν την κινητικότητα των αρθρώσεων και να γυμνάσουν μέρη του σώματος τα οποία έχουν επηρεαστεί από τον τραυματισμό. Ταχύτητα αντίδρασης, ενδυνάμωση, ισορροπία είναι οι τομείς που βελτιώνονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης. Συνδυάζοντας την κίνηση με το διαδραστικό περιβάλλον, το PRAMA  προσφέρει έναν ευχάριστο τρόπο για επανένταξη στην κανονικότητα μετά από κάποιον τραυματισμό.

Ιατρός

Φυσικοθεραπευτής, Υποδιευθυντής Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Αθλητικών Κακώσεων, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών