Παθολόγος, Διευθυντής Α' Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Πώς οι απλές εξετάσεις μπορούν να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες;

Γράφει ο Σωτήρης Αδαμίδης, Παθολόγος, Διευθυντής Α' Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Η αποφυγή χρονίων παθήσεων αλλά και η αντιμετώπιση των σύγχρονων νοσημάτων όπως το μεταβολικό σύνδρομο ή παχυσαρκία και ο διαβήτης ή τα αυτοάνοσα νοσήματα , τα οποία στατιστικά έχουν εκρηκτική άνοδο, είναι πολύ πιο εύκολη απ΄ότι στο παρελθόν με τα σύγχρονα μέσα τα οποία διαθέτουμε στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Και επειδή η πρόληψη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος στην αντιμετώπιση όλου του φάσματος των σύγχρονων απειλών του «ευ ζην» , η σημασία των προληπτικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, είναι προφανής.

Έχουμε στη διάθεσή μας απλές αναλύσεις με τις οποίες η πρώιμη ανίχνευση μεταβολικών διαταραχών όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη , η οποία προηγείται δεκαετία και πλέον της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, της δυσλιπιδαιμίας, του καρδιαγγειακού κινδύνου, της παχυσαρκίας ακόμη και της ανάπτυξης κυτταρίτιδος στο γυναικείο σώμα , είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμη.

Η συνολική αξιοποίηση των προσφερομένων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, εργαστηριακών εξετάσεων και κλινικής αξιολόγησης στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών εγγυάται την ταχεία και αποτελεσματική λύση των μεταβολικών προβλημάτων – παθήσεων που αφορούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ιατρός

Παθολόγος, Διευθυντής Α' Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών