Ορθοπεδικός, Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου-Γόνατος & Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Οριστική λύση στην Αρθροπάθεια με το με το νέο σύστημα αρθροπλαστικής γόνατος Evolution MP

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μένοντας πιστό στη δέσμευσή του να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, παρέχει οριστική λύση στην Αρθροπάθεια, μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος, τελευταίας γενιάς. Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται από τον Δρ. Βασίλειο Ι. Σακελλαρίου, Ορθοπαιδικό Διευθυντή Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου – Γόνατος και Μυοσκελετικής Ογκολογίας και την ομάδα του.

Διαθέτοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, η τεχνική αυτή αφορά ασθενείς με σοβαρού βαθμού αρθροπάθεια του γόνατος, οι οποίοι ανήκουν στην 5η έως και την 7η δεκαετίας της ζωής τους, που υποφέρουν από έντονο πόνο στο γόνατο, έχουν δυσκαμψία, αδυναμία στη βάδιση και στη χρήση σκαλοπατιών. Η αρθροπάθειες του γόνατος στις οποίες έχει ένδειξη η μέθοδος είναι η εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, η μετατραυματική αρθρίτιδα, καθώς και αρθροπάθειες που σχετίζονται με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως είναι η ρευματοειδής, η ψωριασική, η αρθρίτιδα του λύκου κλπ. Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις αρθροπάθειας που σχετίζεται με ύπαρξη πρόσφατης μικροβιακής λοίμωξης στην άρθρωση του γόνατος.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση της συγκεκριμένης, ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου είναι πολλαπλά: καταρχάς αποτελεί μία αναίμακτη χειρουργική μέθοδο, με μικρότερο ιστικό τραυματισμό, η οποία πραγματοποιείται με νοσηλεία, μικρότερης των 24 ωρών. Επιπρόσθετα, επιτρέπει στον ασθενή την ταχύτατη αποκατάσταση και την άμεση επιστροφή του στις καθημερινές του συνήθειες, μιας και η μέθοδος αναπαράγει, πλήρως, τη φυσιολογική κινηματική και σταθερότητα του γόνατος.  Τέλος, προσφέρει τη δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης με ρομποτικό μηχάνημα  – πλοηγό (knee align 2) ή με τη χρήση ειδικών κοπτικών οδηγών (τεχνολογία Prophecy) για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, με απόλυτη ακρίβεια.

Η καταξιωμένη ομάδα, υπό τον Δρ. Βασίλειο Ι. Σακελλαρίου, Ορθοπαιδικό Διευθυντή Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου – Γόνατος και Μυοσκελετικής Ογκολογίας δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένη στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Ο Δρ. Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου διαθέτει πολυετή εμπειρία, με εξειδίκευση στις επεμβάσεις ισχίου & γόνατος, υπηρετώντας υψηλές θέσεις στα 2 μεγαλύτερα κέντρα των ΗΠΑ, στη Mayo Clinic (Rochester, MN) και στο Hospital for Special Surgery (New York, NY).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες  100 επιτυχημένες επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος τελευταίας γενιάς Evolution™ Second Generation Medial Pivot, αριθμός, ο οποίος, έως και σήμερα, αποτελεί και τη μεγαλύτερη σειρά, πανευρωπαϊκά, για τη συγκεκριμένη τεχνική.

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι μία απαιτητική χειρουργική επέμβαση και θα πρέπει να διενεργείται μόνο από έμπειρο χειρουργό, μεγάλης εξειδίκευσης. Το ευρύτερο νοσοκομειακό περιβάλλον, οι οργανωμένες δομές και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση, όπως αυτά υφίστανται και εφαρμόζονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αλλά και σε όλες τις κλινικές του Ομίλου, θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για την επιλογή του ιατρού.

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, πέραν της παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των ιατρών του. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζονται πλήρως τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής  διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό, όλων των ασθενών και των συνοδών τους.

Ιατρός

Ορθοπεδικός, Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου-Γόνατος & Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών