Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Χειρουργική Ογκολογία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Στρατούλιας, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η χειρουργική ογκολογία με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών προσφέρει στον ασθενή λύσεις σε προβλήματα όπως, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού, του στομάχου, ακόμα και του ήπατος και του παγκρέατος, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο.

Η Κλινική Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στελεχώνεται από μία ομάδα έμπειρων χειρουργών που έχουν στόχο την αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών με την πιο προηγμένη τεχνολογία, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: αρχικά ως προς την επιβίωση που είναι το πρωταρχικό ζητούμενο, και έπειτα ως προς τις επιπλοκές, τις οποίες επιδιώκουμε να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουμε στην ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς και στην ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, χρησιμοποιώντας μικρο-επεμβατικές τεχνικές.

Υπάρχουν, πλέον, διαθέσιμες, λαπαροσκοπικές κάμερες με υψηλότατη ανάλυση που μας αποκαλύπτουν κάθε λεπτομέρεια της ανατομίας, με σύστημα φθορισμού, για να ελέγχεται την αιμάτωση και η ζωτικότητα των ιστών, και για να αναδεικνύεται η έκταση των όγκων και των προσβεβλημένων λεμφαδένων. Είτε πρόκειται για όγκους του παχέος εντέρου, είτε του στομάχου, ή του παγκρέατος, ή του ήπατος, ακόμα και γυναικολογικούς καρκίνους όπως των ωοθηκών.

Γίνεται, επίσης, χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci που εξασφαλίζει τη σταθερότητα εικόνας και εργαλείων, και τη δυνατότητα κινήσεων.

Το αποτέλεσμα είναι η τελειότητα στην λεπτομέρεια.

Ιατρός

Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών