Φωτοδυναμική διάγνωση (PDD) για ανίχνευση θηλωμάτων κύστης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η φωτοδυναμική διάγνωση (PDD) αποτελεί ότι καλύτερο διαθέτει το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα για την αντιμετώπιση της απαιτητικής πάθησης που ονομάζεται «θηλώματα ουροδόχου κύστης».

Ο νέος πύργος τον οποίο προμηθεύτηκε το Ιατρικό Διαβαλκανικό, μπορεί να συνδυάσει το «μπλε φως» από μία ουσία η οποία εγχύεται στην ουροδόχο κύστη του ασθενούς και ονομάζεται εξαμινολεβουλινικό οξυ (HEXVIX) καθώς επίσης και άλλα 2 χρωματικά φίλτρα (chroma spectra A, chroma spectra B) τα οποία προσδίδουν επιπλέον δυνατότητες για ανίχνευση των θηλωμάτων της κύστης.

Ο νέος διαγνωστικός και θεραπευτικός εξοπλισμός έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι  βοηθάει στην καλύτερη ανίχνευση των θηλωμάτων  κατά τη διουρηθρική εκτομή και μειώνει την πιθανότητα να επανεμφανιστούν στους πρώτους 12 μήνες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τα θηλώματα της ουροδόχου κύστης ή αλλιώς μη διηθητικός καρκίνος της ουροδόχου κύστης (επιφανειακός), εμφανίζονται με τη μορφή πολυπόδων που «φυτρώνουν» στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστης. Η αντιμετώπιση τους είναι χειρουργική, ενδοσκοπική. Με κάμερα που περνάει από την ουρήθρα στο εσωτερικό της κύστης, βλέπουμε αναγνωρίζουμε, κόβουμε και καυτηριάζουμε τα θηλώματα.

Παρά την αφαίρεσή τους τα θηλώματα, υποτροπιάζουν σε ποσοστό από 20- 60% στον πρώτο χρόνο, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι μετά από τη διουρηθρική εκτομή, στο 30% των ασθενών παραμένουν καρκινικές εστίες μέσα στην κύστη.

Η πιο σύγχρονη τεχνική της φωτοδυναμικής διάγνωσης (PDD) στοχεύει στο να μπορεί ο Ουρολόγος χειρουργός να βλέπει περιοχές με καρκινικά κύτταρα που δε φαίνονται με τον παλιό «παραδοσιακό» τρόπο και να αφαιρεί τα θηλώματα.   

Για τη  διουρηθρική εκτομή των θυλωμάτων με «μπλε φως», ειδικές χημικές ουσίες εγχύονται στην ουροδόχο κύστη μία ώρα πριν το χειρουργείο, με ένα λεπτό καθετήρα Ο ασθενής δεν ουρεί για μια ώρα. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου χρησιμοποιείται «μπλε» ειδικό φως μέσω της ενδοσκοπικής κάμερας. Με τη βοήθεια αυτού του φωτός ο χειρουργός βλέπει έντονα κόκκινες τις περιοχές με καρκινικά κύτταρα, καθώς και μικρά θηλώματα τα οποία δε θα μπορούσε να τα δει χωρίς τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο νέος πύργος, μπορεί να συνδυάσει και άλλα 2 χρωματικά φίλτρα (chroma spectra A, chroma spectra B) τα οποία προσδίδουν επιπλέον δυνατότητες για ανίχνευση των θηλωμάτων της κύστης.  

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Διότι διαθέτουμε τον ειδικό πύργο για την εφαρμογή της διουρηθρικής εκτομής των θυλωμάτων με «μπλε φως» της φωτοδυναμικής διάγνωσης στον ιδιωτικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα

Διότι οι κορυφαίοι Ουρολόγοι Χειρουργοί του Ιατρικού Διαβαλκανικού, έχουν τεράστια χειρουργική εμπειρία στα θυλώματα της ουροδόχου κύστης και εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες τεχνικές κατά τη διαδικασία των επεμβάσεων.