Αυξητική Μαστού

Η αυξητική στήθους αφορά γυναίκες, που έχουν μικρό στήθος και θέλουν να το μεγαλώσουν, αποκτώντας εκείνο το μέγεθος και σχήμα που θα τις ικανοποιεί σωματικά, αισθητικά και ψυχολογικά.

Στην κατηγορία αυτών των γυναικών συμπεριλαμβάνονται ανεξαρτήτως ηλικίας, όσες έχουν χάσει τον όγκο του στήθους λόγω υποστροφής του μαζικού αδένα. Δηλαδή, γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη και διακοπή του θηλασμούμετά από απώλεια βάρους, ή λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Η επέμβαση απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί σε μικρές ηλικίες, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους.

Για την αυξητική στήθους είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, τα οποία πρέπει να προμηθεύονται από αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες εταιρείες, προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή.

Εφαρμογές

Για την τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης, ανοίγεται τομή 4 - 5 εκατοστών κάτω από το στήθοςκάτω από τη θηλή ή σπανιότερα στη μασχάλη.

Τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ.

Το ιδανικό ένθεμα που θα επιλεγεί, θα προκύψει κατόπιν μέτρησης του στήθους και του θώρακα. Ακολούθως με τη χρήση ενός συντελεστή (αλγόριθμου) θα διευκολυνθεί ο πλαστικός χειρουργός ώστε να καταλήξει στις σωστές διαστάσεις.

Μετά από έξι μήνες τα σημάδια της ουλής πρέπει να δυσδιάκριτα.

Η επέμβαση διενεργείται με γενική αναισθησία και η ασθενής παραμένει στην κλινική μία νύχτα. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με τα κοινά παυσίπονα, ενώ στις ασθενείς συνιστάται για τις πρώτες εβδομάδες, ειδικός στηθόδεσμος αθλητικού τύπου.

Μετά την επέμβαση ο μαστός διατηρεί την κανονικότητά του, ως προς τη λειτουργικότητα του και ως προς την ευερεθιστότητα της θηλής.

Covid-19
Προπληρωμή Test