ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2017 - Νέα διεθνή διάκριση απέσπασε ο  Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και η χειρουργική του ομάδα στο 25ο  Διεθνές Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής EAES 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, με θέμα ‘’Technology and Care for Patients’’.

 

Η νέα αυτή βράβευση του επιφανούς χειρουργού και της ομάδας του -απαρτιζόμενης από τους Σ. Χειρίδη, Π. Χρυσοχέρη, Φ. Αντωνακοπουλο, Π. Αθανασόπουλο και Π. Χειρίδη – αφορά στην εργασία «Ρομποτική Αποκατάσταση Κήλης Αθλητών» μία  ρομποτική τεχνική που επινοήθηκε και εφαρμόζεται  λαπαροσκοπικά από τον ίδιο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ήδη από το 2006.  Στην εργασία αυτή απέδειξε πως η ρομποτική τεχνική προσφέρει άριστα αποτελέσματα, αυξάνοντας τις δυνατότητες των χειρουργών και ελαχιστοποιώντας το χρόνο νοσηλείας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας ειδικά όσον αφορά σε επαγγελματίες αθλητές. 

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συμμετείχε στο συνέδριο με συνολικά 7 εργασίες που περιελάμβαναν 2 προφορικές ανακοινώσεις, 3 βίντεο-προβολές και 2 πόστερ. Αναλυτικότερα, τα θέματα ήταν: «Ρομποτική αποκατάσταση κήλης αθλητών με νοσηλεία μίας ημέρας», «Ρομποτική αποκατάσταση ευμεγέθους παραοισοφαγικής διαφραγματοκήλης», «Ρομποτική οισοφαγονηστιδική αναστόμωση μετά από ολική γαστρεκτομή», «Ενίσχυση γραμμής συρραφής κατά τη ρομποτική παγκρεακτομή Whipple», «Ρομποτική χαμηλή πρόσθια κολεκτομή για λεπτομερέστερη παρασκευή και εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό» και «Ρομποτική χολοκυστεκτομή μίας τομής, γρήγορη και αποτελεσματική χωρίς κίνδυνο μετεγχειρητικής κοιλιοκήλης».  

«Αποτελεί μέγιστη τιμή για τους συνεργάτες μου και εμένα η διάκριση αυτή από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής. Η λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική είναι στα χέρια μας ο ιδανικός τρόπος επίλυσης των περισσότερων χειρουργικών προβλημάτων αναφορικά με τα ενδοκοιλιακά όργανα. Ευχαριστούμε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, Δρ. Γιώργο Αποστολόπουλο, για τη  διάθεση υπερσύγχρονων τεχνολογικών μέσων και εξοπλισμού που μας επιτρέπουν να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις και να βρισκόμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ικανοποιημένος ο Δρ Κωνσταντινίδης.


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6862521, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr