ΌΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Με την ευκαιρία έναρξης της συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Εθνική Ασφαλιστική, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 20/02/2013, παρουσία των Διοικήσεων, ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ομίλου στην Κηφισιά.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος Διευθυντικά Στελέχη, Γενικοί Διευθυντές Κλινικών, Στελέχη των Παραγωγικών Δικτύων και Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο και τα οφέλη της συμφωνίας συνεργασίας, αλλά και τις προοπτικές που αυτή δημιουργεί.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισε ως Συμμαχία Υγείας, Συμμαχία Υπεροχής. Αναφέρθηκε στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που ο Όμιλος προσφέρει, καθώς και στο υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού των νοσηλευτικών του μονάδων. «Περιμένουμε να μας αγκαλιάσετε όπως παλιά. Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα για την Εθνική Ασφαλιστική», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, μη παραλείποντας να υπενθυμίσει την πολύ καλή συνεργασία που είχαν οι δυο επιχειρήσεις και στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Δημόπουλος, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία έχει «βάθος» όχι μόνον για τις δύο επιχειρήσεις, αλλά και για τους πελάτες που αυτές εξυπηρετούν. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ασφαλιστική αγορά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εταιρία, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank. «Η Εταιρία ως μέλος ενός νέου ενισχυμένου ομίλου, θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα και θα εδραιώσει την ηγετική της θέση. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επόμενη ημέρα για την Εθνική Ασφαλιστική θα είναι η απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας», υπογράμμισε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, στην ομιλία του παρουσίασε εκτενώς τις δραστηριότητες του Ομίλου, τις διεθνείς συνεργασίες, αλλά και τους στρατηγικούς στόχους. Στόχοι, οι οποίοι αναφέρονται σε διατήρηση της ηγετικής θέσης, επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου σε επερχόμενο consolidation του κλάδου.

«Η συγκέντρωση στον Κλάδο Υγείας είναι αναπόφευκτη. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία-συμμαχία με την Εθνική Ασφαλιστική θα συμβάλει στο να πρωταγωνιστήσουμε στο νέο μοντέλο Ιδιωτικής Υγείας που θα διαμορφωθεί», τόνισε. «Σήμερα», ανέφερε, «ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα του κλάδου στην Ελλάδα με 7 υπερσύγχρονες νοσοκομειακές μονάδες και τη γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ. Διαθέτει συνολικά 1.200 κλίνες, έχει 2.800 ιατρούς συνεργάτες κι απασχολεί 3.000 εργαζόμενους. Διατηρεί παρουσία με 3 διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία και γραφεία εκπροσώπησης σε Μόσχα και Τρίπολη Λιβύης. Ο κύκλος εργασιών για το 9μηνο του 2012 ανήλθε σε 170 εκατ. ευρώ και τα ebitda σε 28,7 εκατ. ευρώ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Γιάννης Κατσουρίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της Εταιρίας, η οποία, όπως τόνισε, επέτυχε στην οικονομική χρήση του 2012 την καλύτερη κερδοφορία που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε την ηγετική θέση που διατηρεί η Εταιρία στον ασφαλιστικό κλάδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ασφαλίσεις υγείας, όπου κατέχει μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

«Ειδικά στον κλάδο υγείας πέρυσι, ο αριθμός των ασφαλισμένων στην Εταιρία μας με ομαδικά ή ατομικά συμβόλαια ανήλθε σε 365.300, ενώ το ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλαμε ήταν 100 εκατ. ευρώ», σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, σημειώνοντας πως «ο κλάδος καλείται με συνέπεια και υπευθυνότητα να καλύψει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις ανάγκες σε ένα όλο και πιο ευρύ τμήμα του πληθυσμού, προσφέροντας προσιτές λύσεις χωρίς, όμως, εκπτώσεις στο επίπεδο των παροχών. Αν στο παρελθόν η ιδιωτική ασφάλιση ήταν το «επιπλέον», σήμερα είναι «αναγκαία». Εμείς στην Εταιρία διευρύνουμε τις παροχές προς τους πελάτες  μας και πιστεύω πως από τη συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, ο περισσότερο ωφελημένος, είναι ο ασφαλισμένος στην Εθνική Ασφαλιστική».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία, οι ασφαλισμένοι σε προγράμματα νοσοκομειακής κάλυψης της Εθνικής Ασφαλιστικής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (όλων των κλινικών) του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών έχοντας απευθείας κάλυψη από την ασφαλιστική τους εταιρία. Η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει να εξοφλήσει για λογαριασμό του ασφαλισμένου τα έξοδα νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των ιατρών, σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στο πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Η συμφωνία καλύπτει νοσηλεία στις κλινικές: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παιδιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, Ιατρικό Π. Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η λειτουργία γραφείων ιατρικής υποστήριξης της Εθνικής Ασφαλιστικής στα 6 νοσηλευτήρια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα διευκολύνει τις διαδικασίες νοσηλείας, διασφαλίζοντας την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.