Νέα Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για το Διαβαλκανικό

Θεσσαλονίκη 20 -1-2021, Νέα διάκριση, με διεθνή απήχηση, αποτελεί για το Ιατρικό Διαβαλκανικό η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αριστείας (European accreditation- Centerof Excellence) πού έλαβε το Εργαστήριο Υπερήχων Καρδιάς του Νοσοκομείου, από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία και συγκεκριμένα από το παράρτημα καρδιαγγειακής απεικόνισης (EACVI-European Association of Cardio vascularImaging). 

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την χορήγηση της Ευρωπαϊκής διαπίστευσης, περιελάμβανε αξιολόγηση του νοσοκομείου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο καρδιολόγος του Τμήματος Υπερήχων Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, κάτοχος της Ευρωπαϊκής πιστοποίησης  (EACVI –TOE Accreditation). Η άδεια δόθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε από ειδική επιτροπή, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τις κτιριακές υποδομές - τεχνολογικό εξοπλισμό του εργαστηρίου και το επιστημονικό επίπεδο των υπευθύνων καρδιολόγων.

Το εργαστήριο υπερήχων καρδιάς του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, με υπευθύνους των τριών εργαστηρίων (Α’-Β’-Γ’) αντίστοιχα, Δρ. Δημήτριο Κετίκογλου, Δρ Ηλία Νινιό και Δρ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, αποτελείται από 3 αίθουσες με σύγχρονα μηχανήματα, όλα με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης. Διενεργούνται καθημερινά διαθωρακικά και διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και stress echo, καλύπτοντας όλο το φάσμα παθήσεων της καρδιολογίας.

Είναι το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα σε όλη τη χώρα με την συγκεκριμένη διάκριση, ενώ συγχρόνως λειτουργεί ως εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε καρδιολόγους από όλο τον κόσμο να εκπαιδευτούν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, μέσω training grants.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαστήριο πιστοποιήθηκε και για τις τρεις τεχνικές υπερήχων που διενεργούνται, διαθωρακικό, διοισοφάγειο υπέρηχο και stressecho, επιβεβαιώνοντας την άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, που θα εμπιστευθούν  το Τμήμα Υπερήχων Καρδιάς του Ιατρικού Διαβαλκανικού.


Το Γραφείο Τύπου

Για ιατρικές πληροφορίες: Τμήμα Υπερήχων Ιατρικού Διαβαλκανικού- τηλ. 2310 400 951

Covid-19
Προπληρωμή Test