ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

H νέα τεχνική ALMIS στις αρθροπλαστικές ισχίου με χρήση «μίνι» εμφυτευμάτων

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2017 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ορθοπεδικό Σεμινάριο Αρθροπλαστικής Ισχίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Ψυχικού, με τη συμμετοχή ορθοπεδικών χειρουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέμα: “H νέα τεχνική ALMIS στις αρθροπλαστικές ισχίου με χρήση «μίνι» εμφυτευμάτων”.

Το σεμινάριο, το οποίο αποτελεί το πρώτο μίας σειράς αντίστοιχων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε από το Διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής, Δρ. Νικόλαο Χριστοδούλου και την ομάδα του την οποία αποτελούν οι κ.κ. Νίκος Μπαξεβάνος, Άκης Βουτσάς, Μάνος Βολωνάκης και Ναταλία Ρενιέρη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της εξειδικευμένης στις αρθροπλαστικές αναισθησιολόγου και εντατικολόγου κας Μαριάννας Κορρέ.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου συμπεριελάμβανε διαλέξεις, εκπαίδευση σε προπλάσματα, αλλά και ενεργή συμμετοχή και παρακολούθηση επεμβάσεων από ορθοπεδικούς που συμμετείχαν για να ενημερωθούν για τη νέα αυτή τεχνική. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έξι συνεχόμενες επεμβάσεις, όλες με άριστο αποτέλεσμα και σχεδόν χωρίς καμία ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκε η νέα τροποποιημένη τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου τύπου ALMIS (Antero-Lateral-Minimally-Invasive-Surgery) , η οποία αποτελεί εξέλιξη ήδη εφαρμοσμένης τεχνικής σε πολλά ορθοπεδικά κέντρα διεθνώς. Τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής ALMIS είναι αρκετά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τη μία ώρα και δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων. Επιπλέον, ο ασθενής είναι σε θέση να περπατήσει 2-3 ώρες μετά την επέμβαση.

Στο Ιατρικό Ψυχικού, σε συνδυασμό με την τεχνική ALMIS,  γίνεται χρήση  «μίνι» εμφυτευμάτων με βραχείς αντιστροφικούς στειλεούς με εξαιρετικά αποτελέσματα. 


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6862521, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr