ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΘΗΛΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Κορυφαίοι ιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στο πρώτο διεθνές σεμινάριο, με αποκλειστικό θέμα το «Μεσοθηλίωμα», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική και το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Συμμετέχουν εισηγητές από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες: θωρακοχειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, παθολόγοι-ογκολόγοι, επιδημιολόγοι, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, πνευμονολόγοι. Την εμπειρία τους με ό,τι νεότερο για τη θεραπεία του μεσοθηλιώματος, μεταφέρουν ιατροί από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην χειρουργική αντιμετώπιση. Ειδικότερα θα παρουσιαστεί η πλέον εξελιγμένη χειρουργική τεχνική για την αποφλοίωση του υπεζωκότα. Τεχνική, που εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία κατά τα τελευταία χρόνια στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, για την αποφυγής της πνευμονεκτομής.

Στην οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου συμμετέχουν ο θρωρακοχειρουργός Δ. Φιλίππου και οι ογκολόγοι παθολόγοι Χρ. Εμμανουηλίδης και Σ. Μπάκα. Για τις θεραπευτικές δυνατότητες του μεσοθηλιώματος, ο Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Ενώ η θεραπεία του μεσοθηλιώματος τα παλαιότερα χρόνια ήταν πολύ δύσκολη, στις μέρες μας τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην ίαση, ενώ προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό η εμπειρία μας δείχνει ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν θεραπευθεί πλήρως 20 ασθενείς με την πάθηση του μεσοθηλιώματος του πνεύμονα, ενώ υπάρχει ένα μακρόχρονο ποσοστό επιβίωσης ασθενών  που ξεπερνά τα 4 χρόνια. Επίσης, έχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ασθενών, που δεν έχουν υποτροπιάσει για πάνω από 5 χρόνια, οι οποίοι και θεωρούνται ιαθέντες».

Οι εργασίες του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, με ώρα έναρξης 09:45 και θα ολοκληρωθούν στις 18:15, ενώ η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACME - UEMS, χορηγεί 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) στους ιατρούς που θα παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών του Σεμιναρίου. Η είσοδος είναι ανοιχτή στο κοινό.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα