6-7 ΙOYNIOY: 1o ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Το 1ο εξειδικευμένο συνέδριο στην Ογκολογία, με θέμα «Προεγχειρητική Χημειοθεραπεία / Ακτινοθεραπεία» πραγματοποιείται  στις 6 και 7 Ιουνίου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της «Αντικαρκινικής Ενημέρωσης», του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργική Παχέος Εντέρου - Πρωκτού, της Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας. Συμμετέχουν ως συντονιστές και ομιλητές, ογκολόγοι του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Ηρακλείου, Λάρισας.

Στόχος των εργασιών του συνεδρίου είναι η διαρκής επιστημονική ενημέρωση όχι μόνο σχετικά με τα νεότερα φάρμακα, αλλά και με τις μεθόδους βελτιστοποίησης των χειρουργικών αποτελεσμάτων που προσφέρουν η προεγχειρητική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.  Οι εργασίες του συνεδρίου απευθύνονται σε ιατρούς και εργαζόμενους στον τομέα υγείας και επικεντρώνονται στην Ογκολογία του αναπνευστικού,  γυναικολογικού, ουροποιητικού και πεπτικού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της «Αντικαρκινικής Ενημέρωσης», ογκολόγος κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, «η διεπιστημονική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, είναι το αίτημα της εποχής, που εκφράζεται στο θεσμό του ογκολογικού συμβουλίου, στο οποίο προκύπτουν συνδυαστικές ογκολογικές θεραπείες διαφόρων ειδικοτήτων».

Αναλυτικότερα:

Σε προσυνεδριακό σεμινάριο (Παρασκευή 6 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Ιατρικού Διαβαλκανικού - ώρα έναρξης 10.30) πραγματοποιούνται τρεις στρογγυλές τράπεζες με θέματα «Καρκίνος και ψυχή», «Γυναικείος καρκίνος και γονιμότητα», «Καρκίνος και θεραπευτής».

 Στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Νikopolis” (έναρξη 17.00)  θα συζητηθούν: «Προγεγχειρητική θεραπεία και συνεργασία», «Προεγχειρητική θεραπεία στον καρκίνο του μαστού».

Το Σάββατο 7 Ιουνίου (ώρα έναρξης 8.30) θα αναπτυχθούν σε στρογγυλές τράπεζες τα θέματα «Προεγχειρητική θεραπεία στο γυναικολογικό και ουρολογικό καρκίνο» και «Νεοεπικουρική προσέγγιση περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης», «Καρκίνος του πνεύμονος». Στην απογευματινή συνεδρία (16.30), θα συζητηθούν τα θέματα «Προεγχειρητική θεραπεία καρκίνου οισοφάγου –στομάχου», «Καρκίνος Παγκρέατος», «Ορθοκολικός Καρκίνος».

Η εναρκτήρια διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Φιλολογία του ΑΠΘ, Ι. Τζιφόπουλο και θέμα «Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Πιερίας», πραγματοποιείται την Παρασκευή και ώρα 21.00.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές στο κοινό. Το προσυνεδριακό σεμινάριο απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, ενώ το κυρίως μέρος του συνεδρίου, απευθύνεται σε όλους τους θεραπευτές που ασχολούνται με το θέμα του καρκίνου.