ΤΟ 1o ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση για προσφορά στην ιατρική επιστήμη και στο κοινωνικό σύνολο, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών διοργανώνει Ρομποτικό Ουρολογικό Συμπόσιο, που θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου στο Κεφαλάρι, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Πληθώρα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων από το χώρο της ρομποτικής ουρολογίας θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής τα τελευταία 10 έτη, με την εισαγωγή και χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο του ρομποτικού συστήματος «da Vinci». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συμποσίου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση ρομποτικά χειρουργεία μερικής νεφρεκτομής και ριζικής προστατεκτομής.

Την έναρξη του συμποσίου θα κηρύξει ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κος Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Γιώργος Θωμάκος.

Μετά το πέρας του Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 18.00-20.00, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Κεφαλάρι (Φιλαδελφέως και Κεφαλαρίου 1, Πλατεία Κεφαλαρίου), θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις ανοιχτές για το κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από την πρόληψη στην Ουρολογία. Ειδικότερα, το αντικείμενο των διαλέξεων αφορά στον καρκίνο του προστάτη και στην αντιμετώπισή του, καθώς επίσης στην ακράτεια και την πρόπτωση των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν κλινική εξέταση από ουρολόγο, έπειτα από ραντεβού, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξετάσεις PSA και Free PSA σε προνομιακές τιμές.