Χειρουργική Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λειτουργεί εξειδικευμένο Τμήμα Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών.

Το Τμήμα Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών, λειτουργεί υπό την Επιστημονική Διεύθυνση του Χειρουργού Ηλία Σδράλη, MD, MSc, PhD, IFSO-EC SOEBMS, ο οποίος διαθέτει πιστοποιητικό Αριστείας ως κορυφαίος Χειρουργός του κόσμου (Surgeon of Excellence in Bariatric and Metabolic Surgery, SOEBMS) σε σύνολο τριών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού  Οργανισμού Πιστοποίησης της IFSO. Το πιστοποιητικό εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναγνώρισης (European Accreditation Council for Bariatric Surgery,  EAC-BS) της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών (International Federation for Surgery of Obesity & Metabolioc Disorders - IFSO) στη Βαριατρική  Χειρουργική.

Το Τμήμα λειτουργεί με διευρυμένη διεπιστημονική ομάδα συναφών ειδικοτήτων, για την βέλτιστη αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στελεχωμένη με τις ειδικότητες: Ενδοκρινολόγου, Χειρουργού, Αναισθησιολόγου, Ακτινοδιαγνώστη, Επεμβατικού Ακτινολόγου, Καρδιολόγου, Επεμβατικού Καρδιολόγου, Γαστρεντερολόγου, Πνευμονολόγου, Ψυχιάτρου - Ψυχαναλυτή και Διατροφολόγου.

Η ομάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα της IFSO και των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, τελεί υπό την επιθεώρηση του «European Accreditation Council for Bariatric Surgery». 

Στον τομέα της Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας το Ιατρικό Διαβαλκανικό συνεργάζεται και με άλλους εξειδικευμένους  χειρουργούς, οι οποίοι διενεργούν με μεγάλη εμπειρία επεμβάσεις παχυσαρκίας (ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό μανίκι)

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Τμήμα Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών, περιλαμβάνει στο θεραπευτικό του πρόγραμμα, την ολιστική αντιμετώπιση των πασχόντων, με την καταλληλότερη ανά άτομο επέμβαση, μέχρι τη θεραπεία και τη μακρόχρονη  παρακολούθηση. Σκοπός του προγράμματος είναι η οριστική απώλεια βάρους και η διατήρηση του φυσιολογικού, σε βάθος χρόνου. Η υποστήριξη των ασθενών μπορεί να γίνεται σε 24ωρη βάση, από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος σύμφωνα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Στο Τμήμα διενεργούνται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (περιοριστικού τύπου, μεικτές, δυσαπορροφητικές), οι οποίες περιλαμβάνουν την επιμήκη γαστρεκτομή, όλων των ειδών τις γαστρικές παρακάμψεις και τις χολοπαγκρεατικές εκτροπές καθώς και της μεταβολικής χειρουργικής με την τεχνική της  ελάχιστα επεμβατικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει και επανεπεμβάσεις (revision surgery) σε νοσογόνα παχύσαρκους ασθενείς που έχουν βιώσει την απογοήτευση της επανάκτησης βάρους μετά από αποτυχημένη επέμβαση, καθώς και επιπλοκές επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί αλλού και χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης, με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος, Χειρουργός Ηλίας Σδράλης,  είναι ο μοναδικός που διαθέτει πιστοποιητικό Αριστείας ως κορυφαίος στον κόσμο στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας.

Η ομάδα του Τμήματος είναι άκρως εξειδικευμένη, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση και περιλαμβάνει πολλές ιατρικές υποειδικότητες για πλήρη και ολιστική αντιμετώπιση,  με οριστική απώλεια βάρους και τη διατήρησή του σε βάθος χρόνου. Διενεργεί όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της Νοσογόνου Παχυσαρκίας με την τεχνική της  ελάχιστα επεμβατικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Το Τμήμα λειτουργεί υπό την αιγίδα της IFSO και των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, τελεί υπό την επιθεώρηση του «European Accreditation Council for Bariatric Surgery».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ