Αιματολογικό

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στόχος του Αιματολογικού Τμήματος είναι η παροχή αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.

Το προσωπικό του Αιματολογικού Τμήματος διασφαλίζει την ποιότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων μέσω καθημερινών ελέγχων και περιοδικών ποιοτικών ελέγχων.

Στο Αιματολογικό Τμήμα αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά καλοήθων και κακοήθων νοσημάτων του αίματος χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης, όπως:

  • Βιολογικές Θεραπείες
  • Ανοσοθεραπεία
  • Υποστηρικτική Θεραπεία

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Αιματολογικό Τμήμα αποτελεί κύριο άξονα διάγνωσης. Με την υποστήριξη υπερσύγχρονου αυτοματοποιημένου εξοπλισμού πραγματοποιούνται όλες οι αιματολογικές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Προσδιορισμός Παραγόντων Πήξεως του αίματος.
  • Προσδιορισμός Έμμορφων Συστατικών του αίματος.
  • Έλεγχος Αιμοσφαιρινοπαθειών.

Δείτε αναλυτικά τις Εργαστηριακές Εξετάσεις.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η οποία ονομάζεται επίσης δρεπανοκυτταρική νόσος (SCD), είναι μια σπάνια κληρονομική διαταραχή που προκαλεί την παραγωγή μιας παθολογικής αιμοσφαιρίνης, της αιμοσφαιρίνης S (Hb S ή S Hb).

Η αιμοσφαιρίνη S, είναι μια πρωτεΐνη που περιέχει σίδηρο και βρίσκεται στο εσωτερικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBCs). Μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα μέρη του σώματος και το απελευθερώνει στα κύτταρα και στους ιστούς.

Δρεπανοκυτταρική αναιμία

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το προσωπικό του Αιματολογικού Τμήματος διασφαλίζει την ποιότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων μέσω καθημερινών ελέγχων και περιοδικών ποιοτικών ελέγχων.

Στο Αιματολογικό Τμήμα αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά καλοήθων και κακοήθων νοσημάτων του αίματος χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Σε συνεργασία με άλλα τμήματα (Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Παθολογοανατομικό) προσφέρεται πλήρη διερεύνηση όλων των αιματολογικών νοσημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ