Ρινική δυσλειτουργία

Επιθυμία για καλύτερη αναπνοή και ομορφότερη μύτη.

Η λειτουργική ρινοπλαστική στοχεύει στην άρτια και ανεμπόδιστη ρινική λειτουργία και σε ένα αποτέλεσμα φυσικό, το οποίο δε θα προδίδει τη χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση του διαφράγματος διαρκεί περίπου  τριάντα λεπτά  και  2 με 3 ώρες η ρινοπλαστική.  Το χειρουργείο γίνεται με ολική νάρκωση, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία ταλαιπωρία για τον ασθενή. Ειδικά στην περίπτωση του διαφράγματος, η νάρκωση είναι πολύ ήπια. Ο ασθενής συνήθως παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Τελειώνοντας το διάφραγμα δε νιώθουμε την παραμικρή ενόχληση και δεν έχουμε το παραμικρό πρήξιμο. Επίσης, η μύτη είναι από την πρώτη στιγμή ελεύθερη χωρίς πωματισμό.

Αλλά και η πλαστική της μύτης είναι πλέον μία επέμβαση που χαρακτηρίζεται από ελάχιστη δυσφορία, αλλά καθόλου πόνο. Ο γιατρός δε πωματίζει τη μύτη αλλά αντιθέτως, ο ασθενής μπορεί να αναπνέει από τη μύτη αμέσως μετά το χειρουργείο.

Στη ρινοπλαστική ένα μεγάλο ποσοστό του αποτελέσματος είναι φανερό σε 7-10 μέρες μετά την επέμβαση, μόλις δηλαδή αφαιρεθεί και ο μικρός εξωτερικός νάρθηκας. Αρχικά, η μύτη είναι λίγο πρησμένη, όμως σταδιακά γίνεται πιο κομψή, καθώς το πρήξιμο υποχωρεί.

Την πρώτη μέρα καλό είναι να ξεκουραστούμε στο σπίτι. Από την μεθεπόμενη ημέρα μπορούμε να κυκλοφορούμε, να οδηγούμε και για όσους δεν κάνουν  χειρωνακτικές εργασίες, επιτρέπεται η επιστροφή στην εργασία από την τρίτη ή το αργότερο την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα.

Στόχος μας, είναι μία μύτη που θα αναπνέει ελεύθερα ενώ παράλληλα θα κεντρίζει τα βλέμματα καθώς θα βρίσκεται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά του προσώπου δίνοντας ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Στην επέμβαση της λειτουργικής ρινοπλαστικής χρησιμοποιείται κυρίως η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής στην οποία οι τομές γίνονται αποκλειστικά  στο εσωτερικό της μύτης προκειμένου να μην είναι καθόλου εμφανείς εξωτερικά και ο ασθενής να φαίνεται χειρουργημένος.

Ιδανική ηλικία θεωρείται όταν έχει συμπληρωθεί το 18ο έτος έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του υποψηφίου. Ανώτατο ηλικιακό όριο δεν υπάρχει. Πολύ συχνά, άτομα 60 ετών και άνω επιθυμούν να διορθώσουν κυρίως προβλήματα αναπνοής από τη μύτη και να τα συνδυάσουν με αισθητική βελτίωση. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η μύτη μας «μεγαλώνε» στο πέρασμα του χρόνου. Από τη μια, καλό είναι η διόρθωση να γίνεται έγκαιρα έτσι ώστε η μύτη να αποκτήσει τέλειο σχήμα και λειτουργία, αλλά από την άλλη δεν είναι ποτέ αργά για ρινοπλαστική και τέλεια αναπνοή!

Όσοι είχαν χειρουργηθεί στο παρελθόν στο διάφραγμα ή είχαν κάνει ρινοπλαστική, τα περιγράφουν ως μια δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία. Αυτό στη μοντέρνα ρινοχειρουργική έχει αλλάξει τελείως! Είναι εντυπωσιακό πως, όλοι πλέον μετεγχειρητικά λένε, ότι η επέμβαση αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη από ότι είχαν φανταστεί και ότι δεν ένιωσαν καθόλου πόνο.

Η πλαστική της μύτης είναι πλέον μια επέμβαση που χαρακτηρίζεται από ελάχιστη δυσφορία, αλλά καθόλου πόνο. Ο γιατρός δεν πωματίζει τη μύτη αλλά αντιθέτως, ο ασθενής μπορεί να αναπνέει από τη μύτη αμέσως μετά το χειρουργείο. Καμία γάζα και κανένας επιπωματισμός δεν τοποθετείται πλέον μέσα στη μύτη. Στη ρινοπλαστική, τοποθετείται ένας μικρός νάρθηκας στο εξωτερικό της μύτης για προστασία και περιορισμό του οιδήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν την επέμβαση ρινικού διαφράγματος. Βέβαια, όταν υπάρχει ενδιαφέρον και για επέμβαση ρινοπλαστικής, ο πελάτης επιβαρύνεται τη μικρή διαφορά ποσού που μπορεί να υπάρξει. Όπως και να έχει, ο γιατρός πριν το χειρουργείο συντάσσει μία γνωμάτευση στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι επεμβάσεις. Στη συνέχεια, η ασφαλιστική θα δώσει την έγκριση της και θα προχωρήσει η διαδικασία με σαφείς, πλέον για τον πελάτη, πληροφορίες.