Μετωπιαία Κολπίτιδα

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της οξείας μετωπιαίας κολπίτιδας είναι ο πόνος και το αίσθημα βάρους στο μέτωπο, πάνω από τα μάτια. Ανάλογα, βέβαια, και με το τύπο της φλεγμονής τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν και ρινικές εκκρίσεις, ανοσμία, υψηλό πυρετό, βήχα αλλά και δυσάρεστη αναπνοή.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Αρχικά, ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό του ασθενούς και θα προβεί στις απαραίτητες Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τη ρινική ενδοσκόπηση για τον πλήρη έλεγχο των ιγμορείων και των ρινικών κοιλοτήτων, την αξονική τομογραφία αλλά και συγκεκριμένες αιματολογικές εξετάσεις.

Ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για την οξεία μετωπιαία κολπίτιδα;

Η θεραπεία της μετωπιαίας κολπίτιδας εξαρτάται άμεσα από την αιτία που έχει δημιουργηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις που είναι ιογενής δίδεται από το γιατρό κάποιο ρινικό σπρέι για την αποσυμφόρηση της μύτης. Αν πάλι τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από επτά μέρες, τότε οφείλεται σε βακτήριο και συνιστάται η λήψη αντιβιοτικού.

Αν, ωστόσο, η οξεία μετωπιαία κολπίτιδα οφείλεται σε σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, τότε η χειρουργική επέμβαση κρίνεται απαραίτητη.