ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β' ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την επιτυχή οργάνωση των μαθημάτων της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου στην περίοδο 2014-2015, αποφασίσθηκε η συνέχισή τους και για το προσεχές έτος (2015-2016), αλλά και η αύξηση της διάρκειας τους σε δίωρο (1.00 – 3.00 μμ), καθώς και η συχνότητα συγκεντρώσεων δύο φορές τον μήνα, την πρώτη και την τρίτη Πέμπτη του μηνός.

Η πρώτη φετινή συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στη 1.00 μμ. Όπως και οι προηγούμενες θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, του κτιρίου Ε, Διστόμου 3 στο Μαρούσι. Το θέμα που επελέγη για την πρώτη συγκέντρωση είναι γενικού ενδιαφέροντος και ανάγεται στην Ιστορία της Ελληνικής Παιδιατρικής και στην Παιδιατρική εκπαίδευση από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, αλλά και στα οράματα για την μελλοντική εξάσκηση της Παιδιατρικής στη χώρα μας. Εισηγητές θα είναι κατά σειράν οι Σύμβουλοι – Καθηγητές κ. Χρ. Μπαρτσόκας και Χρύσα Μπακούλα και ο Διαγόρας Ζαργάνης, Διευθυντής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής.

Θα αναλυθούν τα προβλήματα, οι δυσκολίες αλλά και τα επιτεύγματα των προηγούμενων γενεών παιδιάτρων και φυσικά, αναμένεται, η ευρεία συμμετοχή του ακροατηρίου για την προαγωγή του θέματος που είναι: " Η Παιδιατρική στην Ελλάδα, παρελθόν, παρόν και μέλλον".

Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας

Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής
Σύμβουλος Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών