ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017 - 2018 (CME)

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με χαρά σας καλωσορίζει στο 4ο Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, το οποίο οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τον αείμνηστο Καθηγητή Σωτήριο Ράπτη. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει καθιερωθεί στην κοινή γνώμη, όπως έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες, ως o κορυφαίος και πλέον αναγνωρίσιμος πάροχος ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στην εμπνευσμένη ∆ιοίκηση υπό τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ομίλου ∆ρ.Γεώργιο Αποστολόπουλο, στον άρτιο ξενοδοχειακό και τεχνολογικό
εξοπλισμό του και στο άριστο στελεχιακό του δυναμικό (ιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό). Εκτός όμως από την κοινή γνώμη, είναι απαραίτητο το ποιοτικό επίπεδο των υπηρεσιών να είναι μετρήσιμο, όπως απαιτεί και η συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς παρόχους ασφαλιστικής κάλυψης των ασθενών.

Για το ιατρικό δυναμικό, ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω της συμμετοχής σε μοριοδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης και μέσω των δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά. Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης (CME-CPD) 2017-2018 μοριοδοτείται από την UEMS, προσφέροντας 68 μόρια (credits-EACCME).

Στο πρόγραμμα 2017-2018 ένα νέο στοιχείο θα είναι η παρουσίαση, με μορφή Grand Rounds, ενδιαφερουσών περιπτώσεων, που έχουν αντιμετωπιστεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, η συμμετοχή του ακροατηρίου θα είναι αμφίδρομη και συγχρόνως, θα αναδειχθεί η πολυπλοκότητα και η σοβαρότητα των περιπτώσεων που νοσηλεύθηκαν στο Κέντρο, αλλά και θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δημοσιεύσεις με προέλευση το Ιατρικό Αθηνών.

Εκ μέρους του Επιστημονικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω τους ομιλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να προσκαλέσω όλους τους συναδέλφους να συμβάλουν με την αθρόα συμμετοχή τους στην επιτυχία και του φετινού προγράμματος.

Η εναρκτήρια συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στο Κτίριο Ε.

Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου

Χρήστος ∆. Λιάπης
Ομ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ