Σύγχρονες θωρακοχειρουργικές τεχνικές

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μένει πιστό στη δέσμευσή του να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και προσφέρει στους ασθενείς τις πλέον ακριβείς διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει για τους ασθενείς με παθήσεις του θώρακα ολοκληρωμένες και σύγχρονες θωρακοχειρουργικές υπηρεσίες, οι οποίες εστιάζουν, όποτε είναι δυνατό και ενδείκνυται, στις ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουργικές τεχνικές. Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις περιλαμβάνουν τις θωρακοσκοπικές και τις ρομποτικές τεχνικές που πραγματοποιούνται μέσω μικρών οπών στο θώρακα, χωρίς τομή, και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Οι συγκεκριμένες τεχνικές εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια στα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου από τον θωρακοχειρουργό Δρ. Λεβόν Τουφεκτζιάν, PhD, FEBTS και την ομάδα των συνεργατών του.

Διαθέτοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, οι ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουρικές τεχνικές πραγματοποιούνται για τις περισσότερες νεοπλασματικές παθήσεις του θώρακα, περιλαμβανομένων του καρκίνου του πνεύμονα πρώιμου σταδίου, των όγκων του μεσοθωρακίου και των μεταστάσεων από κακοήθειες σε άλλα όργανα, καθώς και για καλοήθεις παθήσεις του θώρακα. Το σημαντικότερο όφελος των θωρακοσκοπικών και ρομποτικών αυτών τεχνικών είναι το μικρότερο ιστικό τραύμα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, με αποτέλεσμα τον μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο, τη μικρότερη πιθανότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών και τη βραχύτερη διάρκεια νοσηλείας στο νοσοκομείο. Συνεπώς, η ανάρρωση του ασθενούς είναι ομαλότερη και η επιστροφή στην καθημερινότητά του ταχύτερη. Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι τα οφέλη αυτά συνδυάζονται με την υψηλή μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα τόσο για τους ογκολογικούς ασθενείς όσο και για αυτούς με καλοήθη νοσήματα. Για τους λόγους αυτούς, οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές έχουν διεθνώς καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως η συνήθης πρακτική στη θωρακοχειρουργική.

Η καταξιωμένη ομάδα, υπό τον Δρ. Λεβόν Τουφεκτζιάν, η οποία στελεχώνει την  Θωρακοχειρουργική Κλινική στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένη στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Ο επικεφαλής της Κλινικής, Δρ. Λεβόν Τουφεκτζιάν διαθέτει πολυετή εμπειρία, και έχει εξειδικευθεί στις ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουργικές τεχνικές στο νοσοκομείο Guy’s του Λονδίνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία έξι χρόνια, από την επιστροφή του στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει περί τις 1000 επιτυχημένες θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, αριθμός ο οποίος έως και σήμερα αποτελεί ορόσημο για τις συγκεκριμένες μεθόδους. Είναι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου ειδικότητας της θωρακοχειρουργικής, διαθέτει πλήθος δημοσιευμένων μελετών στη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετέχει συστηματικά ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Οι ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουργικές τεχνικές είναι απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις και θα πρέπει να διενεργούνται μόνο από έμπειρο και εξειδικευμένο θωρακοχειρουργό, ο οποίος θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, τα πλέον εξελιγμένα θωρακοσκοπικά εργαλεία και τα τελευταίας γενιάς ρομποτικά συστήματα Da Vinci X και Xi εξασφαλίζουν στο θωρακοχειρουργό τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις απαιτητικές αυτές χειρουργικές επεμβάσεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Το ευρύτερο νοσοκομειακό περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ασθενούς, όπως αυτά υφίστανται και εφαρμόζονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αλλά και σε όλες τις κλινικές του Ομίλου, θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για την επιλογή του ιατρού.

Covid-19
Προπληρωμή Test