Προγράμματα για Παιδιά και Εφήβους

Στο Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικούς εκτός όμως από τους εμβολιασμούς, πραγματοποιούνται ειδικά προγράμματα για τον προληπτικό έλεγχο στα παιδιά και τους εφήβους και συγκεκριμένα:

1. Πρόληψη της παχυσαρκίας σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό παχυσαρκίας ή άλλες μεταβολικές διαταραχές

2. Γαστροσκόπηση για διάγνωση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ή γαστρίτιδας από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

3. Διαγνωστική προσέγγιση συνδρόμου δυσαπορρόφησης και εντόπιση των αιτιών που την προκαλούν (κοιλιοκάκη, κυστική ίνωση και τροφικές δυσανεξίες)

4. Πρώιμη αναγνώριση υπερχοληστερολαιμίας και υπέρτασης σε παιδιά με ανάλογο οικογενειακό ιστορικό

5. Διαγνωστική προσέγγιση συγγενούς ή επίκτητης καρδιοπάθειας (στένωση ισθμού αορτής, βαλβιδοπάθεια, μυοκαρδιοπάθεια)

6. Η έγκαιρη διάγνωση θρομβοφιλίας σε παιδιά με επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό από τον ένα ή και τους δύο γονείς

7. Έλεγχος για ενδοκρινοπάθεια ( υπο ή υπερθυρεοειδισμός, σακχαρώδης διαβήτης, πολυκυστικές ωοθήκες).

8. Εφαρμογή σύγχρονων μοριακών τεχνικών για ανίχνευση ασθενειών προσυμπτωματικών (φυματίωση, κυστική ίνωση, μεσογειακός πυρετός κ.ο.κ)

9. Νευρολογικά νοσήματα που απαιτούν διερεύνηση και εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Παιδιά με εγκεφαλική παράλυση ή νευρομυικά νοσήματα, που απαιτούν μακροχρόνια παραμονή στο Νοσοκομείο και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από ειδικούς.

10. Καθορισμός της διατροφής ενός παιδιού, της σωματικής δραστηριότητας, της αποφυγής χρήσης ουσιών όπως καπνός και αλκοόλ και οδηγίες ως προς τον έγκαιρο εντοπισμό ψυχικών νοσημάτων είναι μερικές από τις δυνατότητες που παρέχουμε στους γονείς κατά την επίσκεψή τους με τα παιδιά τους στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Μέλημά μας είναι η πρόληψη και έγκαιρη αναγνώριση παθήσεων που όταν αντιμετωπισθούν σε αρχικά στάδια η πρόγνωσή τους είναι άριστη. Η αμεσότητα της εξυπηρέτησης και η χρήση της τεκμηριωμένης παιδιατρικής αποτελούν τα εχέγγυα της ορθής πρακτικής που εφαρμόζουμε με επιτυχία σε όλους τους τομείς και τις εξειδικεύσεις.