Επιστημονική Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα - "Παιδοφθαλμολογία για παιδιάτρους και όχι μόνο"

Επιστημονική Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα - "Παιδοφθαλμολογία για παιδιάτρους και όχι μόνο"

Η παιδοφθαλμολογία είναι μία παιδιατρική υποειδικότητα που οριοθετείται μεταξύ δύο ετερόκλητων ιατρικών εξειδικεύσεων. 

Η οφθαλμολογία είναι μία παράδοξη ειδικότητα. Η παραδοξότητα οφείλεται στο ότι ένα τόσο μικρό ανατομικά όργανο, εμφανίζει τόσο μεγάλη συμμετοχή σε ένα πλήθος συστηματικών, νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, ενώ παράλληλα έχει μια εκτεταμένη ειδική παθολογία και ιδιαίτερα εξειδικευμένη χειρουργική. Αυτός είναι και 
ο λόγος που δεν υπάρχει οφθαλμίατρος που να μπορεί να καλύπτει με επάρκεια περισσότερα από 2-3 πεδία της ειδικότητας. Για τον ίδιο επίσης λόγο, έχουν αναπτυχθεί μία σειρά από υποστηρικτικά παραϊατρικά επαγγέλματα όπως εκείνα του οπτομέτρη, του ορθοπτικού ή του οπτικού.

Η παιδιατρική από την άλλη είναι μία συναρπαστική γενική αλλά και ειδική παθολογική ειδικότητα που αφορά ένα αντικείμενο ιδιαίτερα τρυφερό και ευαίσθητο. Απαιτεί όμως δεινή ιατρική γνώση, ταχύτητα και ικανότητα επικοινωνίας, τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς. Στην παιδιατρική, η σημειολογία κερδίζει κατά κράτος την συμπτωματολογία, μιας και το παιδί δεν μπορεί, ή δεν ξέρει, να περιγράψει τι νιώθει.  Επιπλέον, ο παιδίατρος συχνά καλείται να είναι γενικός και ειδικός γιατρός  ταυτόχρονα.

Αυτή την ενδιαφέρουσα συνισταμένη, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε στην 1η Παιδοφθαλμολογική Ημερίδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. Μία σειρά από καίρια, σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα παιδοφθαλμολογίας θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα σας βοηθήσουν στις διαγνωστικές και θεραπευτικές σας αποφάσεις.

Σας περιμένουμε!

Σταμάτης Γκατζώνης, MD, FEBO, Pg Dip
Διευθυντής Παιδοφθαλμολογικής Κλινικής 
Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

 

Covid-19
Προπληρωμή Test