Επενδυτικό Πλάνο

Επενδυτικό Πλάνο

Η Εταιρεία ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πλάνο. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο έργο του 5ετους επενδυτικού πλάνου ήταν το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από το τελευταίο 3μηνο του 2000 και ήδη λειτουργεί με πολύ υψηλές πληρότητες.

Στο Ιατρικό Αθηνών ολοκληρώθηκε η δημιουργία νέων υπερσύγχρονων διαγνωστικών τμημάτων (όπως οφθαλμολογικό, αθλητιατρικό και ακτινοθεραπευτικό), ενώ ολοκληρώθηκε και η ανέγερση νέου κτηρίου που θα στεγάσει τα τμήματα και τους γιατρούς.. Επίσης ανεξαρτητοποιείται το Παιδιατρικό Κέντρο, το μοναδικό Ιδιωτικό Παιδιατρικό Κέντρο υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή της Αττικής.

Στην Κλινική του Παλαιού Φαλήρου η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανέγερση κτηρίου (δίπλα από το ήδη υπάρχων κτήριο) όπου στεγάζονται πλέον νέα διαγνωστικά τμήματα, νέα υπερσύγχρονη μονάδα εντατικής θεραπείας (Μ.Ε.Θ) ενώ η δυναμικότητα της κλινικής έχει αυξηθεί στις 100 κλίνες.

Επιπλέον κατά το 2000 εξαγοράστηκε η Εταιρεία IASIS που λειτουργεί δυο κλινικές στον Πειραιά και στο Παγκράτι και η οποία συγχωνεύτηκε με απορρόφηση από το Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ στο τέλος του 2001. Η ανακαίνιση της κλινικής στον Πειραιά ολοκληρώθηκε ενώ στο τέλος βρίσκεται και η ανακαίνιση της κλινικής στο Παγκράτι. Ο στόχος των ανακαινίσεων είναι η αναβάθμιση των κλινικών ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές των υπολοίπων μονάδων του Ομίλου.

Τέλος ξεκίνησε η λειτουργία της κλινικής στη Δάφνη, το πρώτο και μοναδικό εξειδικευμένο νεφρολογικό κέντρο, ενώ ολοκληρώνεται η αναβάθμιση και ανακαίνιση της κλινικής Περιστερίου.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, η εταιρεία Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ θα διαθέτει ένα δίκτυο 9 κλινικών καλύπτοντας γεωγραφικά το σύνολο της Αττικής, της Β. Ελλάδος και της Ν. Α Ευρώπης.