Εμβόλια για την Πρόληψη Παθήσεων σε Παιδιά

Στο check up έχουμε τη δυνατότητα να προλάβουμε την εκδήλωση νοσημάτων εφαρμόζοντας πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά και σε εφήβους.

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι:

  • Ηπατίτιδας Β μόνο ή συνδυασμένο με τα εμβόλια Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτου, Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλου της Ινφλουέντζας Β, σε μία ένεση
  • Μηνιγγιτιδοκόκκου τύπου C και του 13δύναμου πνευμονιοκόκκου, χωριστές ενέσεις
  • Ιλαράς, Ερυθράς και Παρωτίτιδος σε μία ένεση και τα τρία ή και της Ανεμοβλογιάς μαζί σε μία ένεση και για τα τέσσερα νοσήματα

Τα εμβόλια αυτά, εφόσον δεν έχουν γίνει ή έχουν γίνει μερικές μόνο δόσεις, καθορίζεται από τον ειδικό παιδίατρο το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να γίνουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και μπορούν να γίνουν πολλά μαζί.

Επιπλέον, τα κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών ή και μεγαλύτερα (15-26) εμβολιάζονται για τους ιούς των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), για πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Επίσης, γίνεται το εμβόλιο της Ηπατίτιδας Α, σε δύο δόσεις.

Το εμβόλιο της Γρίπης συνιστάται να γίνεται κάθε χρόνο σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, ανοσοκατεσταλμένα, πάσχοντα από συγγενή καρδιοπάθεια και άλλες.

Κατά τον εμβολιασμό θα σας εφοδιάσουμε με ειδική κάρτα εμβολίων, ώστε να γνωρίζετε τι εμβόλια κάνατε και πόσες δόσεις υπολείπονται.