1η Eπιστημονική συνάντηση - Συμπαγείς Όγκοι

1η Eπιστημονική συνάντηση - Συμπαγείς Όγκοι

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδροι

Τζαννίνης Δημήτριος

Βίνη Λουίζα

Μέλη

Αντωνάδου Θεοδοσία

Βίνη Λουϊζα

Γεωργακόπουλος Γρηγόριος

Κολιαράκης Νικόλαος

Λαϊνάκης Γεώργιος

Επιστημονική Επιτροπή

Κωνσταντινίδης Κων/νος

Μπουκοβίνας Ιωάννης

Πανοσκάλτσης Θεόδωρος

Οργάνωση

Σε συνεργασία

Υπό την αιγίδα

Γραμματεία Συνεδρίου

Conference Management

PR & Communication

Αγαπητοί Σύνεδροι

Τον Φεβρουάριο του 2013 επιστημονικοί φορείς της χώρας με πρωτοστάτη την ΕΟΠΕ συνυπέγραψαν την Διακήρυξη για τους Σπάνιους όγκους με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτή την ειδική κατηγορία όγκων. Ως σπάνιοι ορίζονται οι καρκίνοι με χαμηλή επίπτωση (μικρότερη των 6 έως 15 περιπτώσεων ανά 100.000 πληθυσμού). Αντιπροσωπεύουν το 27% των καρκίνων που διαγιγνώσκονται ανά έτος και ευθύνονται για το 25% των θανάτων, που σχετίζονται με καρκίνο. Αποτελούν επομένως ένα σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα.

Στα πλαίσια της συνεχόμενης προσπάθειας ενημέρωσης, ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση της 1ης Επιστημονικής Συνάντησης με θέμα «Σπάνιοι Συμπαγείς Όγκοι», η οποία θα λάβει χώρα στις 13 & 14 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου αυτού θα γίνει μία εκτεταμένη και λεπτομερής αναφορά σε συγκεκριμένους σπάνιους όγκους με έμφαση στη διάγνωση, πρόγνωση και θεραπευτική τους αντιμετώπιση. Έμπειροι και καταξιωμένοι ομιλητές θα προσπαθήσουν να μας δώσουν τις πιο σύγχρονες και παράλληλα επακριβείς πληροφορίες με μία μορφή που να προσαρμόζεται στις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών.

Ελπίδα της 1ης αυτής επιστημονικής συνάντησης είναι να πραγματοποιηθεί ανοιχτός και εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους συναδέλφους, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επιστημονική ενημέρωση όλων μας γύρω από τους σπάνιους συμπαγείς όγκους.

Περιμένουμε με χαρά να παραβρεθείτε στην διημερίδα μας και να συμβάλλετε στην επιτυχία της.

 

Οι Πρόεδροι του Συνεδρίου

Δημήτριος Τζαννίνης 

Παθολόγος – Ογκολόγος

Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος 

«ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» 

 

Λουίζα Βίνη

Ακτινοθεραπευτής - Oγκολόγος

Διευθύντρια Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος

 «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ»

 

​​