Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ιδρύθηκε το 1984 στο Μαρούσι, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της υγείας και προσέφερε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, εφάμιλλες με αυτές των πλέον σύγχρονων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αποτελείται από τη Γενική Κλινική και το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Διαθέτει 319 κλίνες (περιλαμβανομένων αυτών του Παιδιατρικού Κέντρου), οι οποίες υποστηρίζονται από 19 Χειρουργικές Αίθουσες και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 24 κλινών. Μαζί με τα πλήρως εξοπλισμένα και άρτια στελεχωμένα  εργαστήριά του, το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες για διάγνωση και νοσηλεία οποιουδήποτε περιστατικού, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει λάβει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015 και ISO 14001:2004 για το σύνολο των υπηρεσιών του και πιστοποίηση κατά ISO 22000:2005 για τις επισιτιστικές υπηρεσίες του. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση ΤΕΜΟS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών» και για «Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό». Τέλος, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρέθηκε στη λίστα «Best Hospitals Worldwide 2014 & 2015» και «Preferred Partner Hospital 2016, 2017 & 2018» του Diplomatic Council (DC).

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, οι επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό και τεχνολογία, η στελέχωσή του με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν καθιερώσει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ορισμένα από τα τμήματα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αποτελούν Κέντρα Αναφοράς, Αριστείας ή Εξειδικευμένα Κέντρα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ενδεικτικά σε αυτά ανήκουν το Τμήμα Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής χειρουργικής (Bariatric and Metabolic Surgery by the International Federation for the Surgery of Obesity - IFSO), το τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου, Ορθοπεδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής  (Federation of European Societies for Surgery of the Hand - FESSH), η Κλινική Μαστού (πλήρες μέλος του διεθνούς δικτύου Breast Centers Network) και το Παιδοακτινολογικό Τμήμα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ως «Center for the Assessment of Medical Technology» (GE Healthcare). Ακόμη, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO) ως Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακών Σπουδών.