Σημαντικά Γεγονότα

Ίδρυση και Σκοπός Ιατρικού Αθηνών

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε. ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Με συνεχείς επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη μονάδα παροχής διαγνωστικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εφάμιλλη αυτών της Δυτικής Ευρώπης και ΗΠΑ.
Τα σημαντικότερα γεγονότα στην διαρκώς ανοδική πορεία του Ιατρικού Αθηνών Ε.Α.Ε, που το καθιέρωσαν ως τον Κορυφαίο Ελληνικό Όμιλο στο χώρο της Υγείας είναι:

1984

Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος ιδρύει την πρώτη κλινική «Ιατρικού Αθηνών» στο Μαρούσι.

Την ίδια χρονιά ιδρύεται η νέα κλινική «Παιδιατρικό Αθηνών» στο Μαρούσι.

1988

Ίδρυση και λειτουργία της ΑΕΒΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, βιομηχανίας παραγωγής χειρουργικών εργαλείων στην Κόρινθο.

1991

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικού Αθηνών» στο Παλαιό Φάληρο.

Εισαγωγή Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

1997

Έναρξη λειτουργίας νέας κλινικής «Ιατρικού Αθηνών» στο Ψυχικό (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ισχυροποιεί την παρουσία του στο χώρο της Υγείας και επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του και στα Βαλκάνια, ιδρύοντας τη MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου, στη Ρουμανία.

Ίδρυση και λειτουργία της Εταιρίας HOSPITAL AFFILIATES INTERNATIONAL, ένα δυναμικό οργανισμό Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης Νοσοκομείων στην Αθήνα.

1998

Το έγκριτο οικονομικό περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών μεταξύ των 300 σημαντικότερων εταιριών στον κόσμο.

2000

Ίδρυση του «Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης», υπερσύγχρονου ιατρικού κέντρου που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη.

2001

Το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών μεταξύ των 200 σημαντικότερων εταιριών στον κόσμο, με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 500 εκατ. $, αποτέλεσμα της έντονης επιχειρηματικής του δραστηριότητας και της συνεχούς αναζήτησης βελτίωσης και επέκτασης των υπηρεσιών του.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εξαγοράζει στο 100% την εταιρία EUROSITE (φορέα υλοποίησης του Ιατρικού Πάρκου στη Παιανία).

2002

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικού Αθηνών» στη Δάφνη, του μοναδικού, εξειδικευμένου και σύγχρονα εξοπλισμένου νεφρολογικού κέντρου στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωση και λειτουργία νέου κτιρίου στο Ιατρικό Αθηνών του Αμαρουσίου.

Ολοκλήρωση ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Ιατρικό Αθηνών Π. Φαλήρου.

Ανεξαρτητοποίηση Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι και δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παίδων.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται, για ακόμα μία χρονιά, μεταξύ των 200 σημαντικότερων εταιριών του κόσμου από το οικονομικό περιοδικό FORBES.

Το Διαγνωστικό Κέντρο ΜEDSANA του Ομίλου στη Ρουμανία, κατατάσσεται, από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου, μεταξύ των 10 πρώτων ξένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.

2003

Το Διαγνωστικό Κέντρο ΜEDSANA βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, μεταξύ των 10 πρώτων ξένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, σύμφωνα με την κατάταξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου.

2004

Το MEDSANA κατατάσσεται, για 3η συνεχή φορά, ανάμεσα στις 10 καλύτερες ξένες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γειτονική χώρα σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρουμανίας.

2005

Το περιοδικό European Business Magazine τοποθετεί την εταιρία σε δεσπόζουσα θέση στον κατάλογο των “Hot 100” εισηγμένων εταιριών. Παράλληλα, ο Όμιλος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο “Superbrands” ως εξέχουσα επωνυμία.

Εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στο Βουκουρέστι, μέσω της MEDSANA.

2007

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικού Αθηνών» στο Περιστέρι.

Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη (με 100 νοσοκομεία, 38.000 εργαζόμενους και περισσότερες από 20.000 νοσοκομειακές κλίνες), συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται, για ακόμα μία χρονιά, στον κατάλογο “Superbrands” ως εξέχουσα επωνυμία.

2008

Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου MEDSANA εγκαινιάζει το τρίτο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

2009

Ξεκινά η λειτουργία του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Κέντρου ΓΑΙΑ. Πρόκειται για τη σύμπραξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσα από την ανεξάρτητη διεθνή έρευνα GLOBAL PULSE 2009, ανακηρύχθηκε η εταιρία με την καλύτερη φήμη στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (φήμη που αφορά σε: Προϊόντα / Υπηρεσίες, Καινοτομία, Κοινωνική Υπευθυνότητα, Εταιρική Διακυβέρνηση, Εργασιακό Περιβάλλον, Ηγεσία και Οικονομική Ευρωστία) και αναδείχθηκε πέμπτη εταιρία παγκοσμίως με την καλύτερη φήμη.

2010

Συνεργασία Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου, το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική.

2012

Έναρξη λειτουργίας Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

Συνεργασία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Massachusetts General Hospital (M.G.H).

Covid-19
Προπληρωμή Test